Και επίσημα τα φωτοβολταϊκά σε 405 σχολεία

Την συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας με την Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων, ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Πρόδρομος Προδρόμου. 

Σε δηλώσεις κατά την επίσκεψή του σε σχολεία στη Λάρνακα, ο κ. Προδρόμου ανακοίνωσε πως μετά από απόφαση της Κυβέρνησης τον Νοέμβριο 2019, υλοποιείται από το τέλος Αυγούστου, ένα μεγάλο σχέδιο σε συνεργασία με την ΑΗΚ, που προβλέπει εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε σχολικά κτήρια ολόκληρης της Κύπρου.

«Αμέσως μετά την έναρξη των σχολείων, είπε ο κ. Προδρόμου, θα καλέσω  σε σύσκεψη τους εκπροσώπους των οργανωμένων γονέων και όλες τις οργανώσεις για να παρουσιάσω μια επιστημονική μελέτη, η οποία βρίσκεται στο Υπουργείο, η οποία εκπονήθηκε σχετικά με το ζήτημα των κλιματικών συνθηκών στα σχολεία, η οποία τροχοδρομήθηκε ύστερα από διαβουλεύσεις».

Με τη μελέτη αυτή, εξήγησε, μπορούμε να ξεκινήσουμε τη συζήτηση για τα κλιματιστικά από την αρχή, παρόλο που  δεν συστήνεται η εγκατάσταση και χρήση κλιματιστικών στα σχολεία.

«Με την ευκαιρία αυτή θα γίνει κάτι πολύ σημαντικό για τα σχολικά κτήρια από την ΑΗΚ, που αφορά υγροθερμομόνωση των οροφών», ανέφερε ο Υπουργός.

«Είναι μια πολύ βασική προϋπόθεση αυτή για να συζητήσουμε ουσιαστικά για το ενδεχόμενο εγκατάστασης κλιματιστικών, γιατί οι συζητήσεις που γίνονται μέχρι τώρα είναι συζητήσεις στον αέρα, αφού τα περισσότερα σχολικά κτήρια δεν έχουν ικανό φορτίο, ακόμα και αν φέρναμε αύριο τις συσκευές για να εγκατασταθούν», πρόσθεσε.

Υπενθύμισε, επίσης, ότι τον προηγούμενο Δεκέμβριο τα σχολεία αντιμετώπισαν θέματα θέρμανσης και το πρόβλημα αφορούσε τις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις των σχολείων.

Επίσης,  τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τον κ. Προδρόμου, θα ανακοινωθεί ακόμα μια πρωτοβουλία του Υπουργείου σε συνεργασία με ευρωπαϊκά προγράμματα για τις βιοκλιματικές συνθήκες στα σχολεία.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

Δειτε Επισης

Το παζλ της απασχόλησης στο Δημόσιο-Οι μόνιμοι, οι αορίστου και ορισμένου χρόνου και πόσοι οι ωρομίσθιοι
Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Επ. Θεσμών: 6+1 προτάσεις νόμου για πολλαπλές συντάξεις-όριο συνταξιοδότησης κρατικών αξιωματούχων
Σε αναμονή για κατεπείγουσα εξέταση του προϋπολογισμού του ΤΕΠΑΚ η Βουλή
Η Ευρωβουλή ενέκρινε την οδηγία για την εργασία σε διαδικτυακές πλατφόρμες
Παρατείνεται για ακόμη ένα χρόνο η χρηματοδότηση των ελλειμμάτων του ΟΚΥπΥ-Ο λόγος της απόφασης
Αυξάνεται στα €250 το πασχαλινό επίδομα για χαμηλοσυνταξιούχους
Βουλή: Ζητά επαναπροκήρυξη Σχεδίου ρύθμισης οφειλών προσφύγων
Θετικά τα αποτελέσματα ελέγχου της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή σε περίπτερα
Θεσμοθετεί απευθείας διάλογο με το επιχειρείν η Κυβέρνηση-Επιβεβλημένη η ενίσχυση της φήμης της Κύπρου