Χ. Αγκαστινιώτης: Οργανωμένη πολεμική κατά της Κύπρου τα έγγραφα Al Jazeera

Ως  μια κατευθυνόμενη από το εξωτερικό, στοχευμένη εχθρική κίνηση προς την Κύπρο χαρακτηρίζει ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ, Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης τα δημοσιεύματα του πρακτορείου Al Jazeera σε σχέση με το κυπριακό επενδυτικό πρόγραμμα.
 
Μιλώντας στο InBusinessNews, ο κ. Αγκαστινιώτης τόνισε ότι τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα, τα οποία ξεκινούν από άλλα κέντρα αποφάσεων και εξυπηρετούν τα συμφέροντα της Τουρκίας και ανταγωνιστικών χωρών της Κύπρου, έχουν στόχο να πλήξουν την εικόνα της χώρας μας. Όμως, πρόσθεσε, είναι και αδικαιολόγητη η ευκολία με την οποία κάποιοι διαρρέουν τέτοιες πληροφορίες στο εξωτερικό. «Δεν ξέρω αν η διαρροή προέρχεται από το κοινοβούλιο, δεν ξέρω αν είναι από τα υπουργεία, πρέπει όμως να είμαστε πολύ προσεκτικοί», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως θα πρέπει να απαντήσουμε στις κατηγορίες και να ελέγξουμε αυστηρά το θέμα των πολιτογραφήσεων. «Δεν μπορούμε από μόνοι μας να δίδουμε όπλα σε αυτούς, οι οποίοι επιβουλεύονται την κυπριακή οικονομία, για να μας πολεμούν», υπογράμμισε. Είναι, πρόσθεσε, «μια οργανωμένη πολεμική εναντίον της Κύπρου η οποία δυστυχώς τροφοδοτείται και εκ των έσω και αυτό μας ανησυχεί πάρα πολύ».
 
Την ίδια ώρα, ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ επανέλαβε ότι το συγκεκριμένο ειδησεογραφικό δίκτυο έχει την ατζέντα του, η οποία στοχεύει στο να πλήξει την Κύπρο. Υπενθύμισε, δε, τις καλές σχέσεις του Κατάρ, στο οποίο εδρεύει το Al Jazeera, με την Τουρκία
 
Eρωτηθείς για τον τρόπο αξιολόγησης των αιτήσεων που εγκρίθηκαν στο παρελθόν, ο κ. Αγκαστινιώτης σημείωσε ότι «πολλοί από τα πρόσωπα που αναφέρει το δίκτυο, τη στιγμή που είχαν πολιτογραφηθεί πληρούσαν τα τότε κριτήρια, όμως με τη νέα νομοθεσία είμαστε σε θέση να ελέγξουμε αυτά τα θέματα ξανά και αν και εφόσον (οι λήπτες κυπριακής υπηκοότητας) έχουν υποπέσει σε σοβαρά αδικήματα, τότε θα μπορούμε να αποσύρουμε τις πολιτογραφήσεις». Πλέον, πρόσθεσε, «έχουμε ένα ιδιαίτερα αυστηρό εποπτικό πρόγραμμα, το οποίο με τους αναθεωρημένους κανονισμούς είναι από τα αυστηρότερα στην Ευρώπη, αν όχι το αυστηρότερο και η προσπάθεια μας για αναβάθμιση του σχεδίου και προστασίας των επενδυτών θα είναι συνεχής, όποιοι και αν επιβουλεύονται αυτό το εργαλείο, το οποίο έχει βοηθήσει την κυπριακή οικονομία σε δύσκολες στιγμές».
 
Ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ απάντησε, τέλος, στο επιχείρημα κάποιων ότι τα έσοδα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα πολιτογραφήσεων κατέληξαν αποκλειστικά στα χέρια μικρού αριθμού επιχειρηματιών ανάπτυξης γης.
«Δεν συμφωνώ με αυτή τη θέση», ανέφερε, προσθέτοντας πως για να χτιστεί ένα ακίνητο χρειάζεται να δουλέψουν αρχιτεκτονικά γραφεία, μηχανικοί κ.α., να αγοραστούν υλικά, εξοπλισμός κτλ. «Δεν θεωρώ ότι τα λεφτά από τις πολιτογραφήσεις έχουν πάει σε λίγους επιχειρηματίες ανάπτυξης γης όπως κάποιοι διατείνονται, είναι άδικη αυτή η κατακραυγή.  Σίγουρα ο επιχειρηματίας ανάπτυξης γης επιζητά το κέρδος από αυτή την επένδυση, αλλά δεν ο μόνος που επωφελείται, αλλά συνολικά η κυπριακή οικονομία», σημείωσε ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ.
 
Εξάλλου, κατέληξε εισρέουν  στα δημόσια ταμεία πολλά εκατομμύρια εν ήδη φόρων, ΦΠΑ, δικαιωμάτων του κράτους κτλ, άρα είναι πολύ παρατραβηγμένο και άδικο αυτό το σχόλιο που επαναλαμβάνεται.
 
 

Δειτε Επισης

Πτώση, μετά από το τριήμερο ανοδικό σερί, παρουσίασε το ΧΑΚ
ΚΟΕ: Στο 2,6% το 2024 και στο 3,3% το 2025 ο ρυθμός ανάπτυξης
Ζημιές καταγράφει την Πέμπτη το ΧΑΚ
Ρεκόρ συμμετοχών στον Γύρο της Πάφου 2024 (video)
Παρουσίαση κοινοβουλευτικού έργου του ευρωβουλευτή του ΕΛΚ Λουκά Φουρλά
Έτσι θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη τη Μεγάλη Πέμπτη
Το παζλ της απασχόλησης στο Δημόσιο-Οι μόνιμοι, οι αορίστου και ορισμένου χρόνου και πόσοι οι ωρομίσθιοι
Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Επ. Θεσμών: 6+1 προτάσεις νόμου για πολλαπλές συντάξεις-όριο συνταξιοδότησης κρατικών αξιωματούχων
Σε αναμονή για κατεπείγουσα εξέταση του προϋπολογισμού του ΤΕΠΑΚ η Βουλή