Τι θα ισχύσει για γάμους, εστιατόρια, συνέδρια και συναυλίες

Σε σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον, μεταξύ άλλων, των γάμων, των χώρων εστίασης, των συνεδρίων και των συναυλιών προχώρησαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, αφού εξέτασαν τις εισηγήσεις του Υπουργού Υγείας για τα μέτρα για τη διαχείριση της πανδημίας.

Σημειώνεται ότι το διάταγμα που θα εκδοθεί θα έχει ισχύ μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2021. Ωστόσο, θα επανεξετάζεται σε τακτά διαστήματα αναλόγως της επιδημιολογικής εικόνας.

Συγκεκριμένα το Υπουργικό Συμβούλιο προχώρησε στις ακόλουθες αποφάσεις που αφορούν τη λειτουργία μεγάλου αριθμού επιχειρήσεων:

Μέγιστος αριθμός ατόμων σε γάμους/βαφτίσεις: Ο μέγιστος αριθμός ατόμων (φυσική παρουσία σε δείπνο) που μπορούν να παρευρεθούν σε γάμους ή βαφτίσεις, ορίζεται στα 350 άτομα. Σε ό,τι αφορά στα συγχαρητήρια και τη δεξίωση, η ροή των ατόμων δεν πρέπει να ξεπερνά τα 250 άτομα ανά ώρα, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια θα πρέπει να τηρούνται οι κατευθυντήριες οδηγίες του σχετικού Πρωτοκόλλου. Παράλληλα, νοείται ότι κατά την τέλεση του μυστηρίου του γάμου ή της βάφτισης εφαρμόζονται στους ναούς/θρησκευτικούς χώρους οι οδηγίες από το υφιστάμενο Πρωτόκολλο. Το μέτρο τίθεται σε ισχύ από τις 22 Αυγούστου. 

Μέγιστος αριθμός ατόμων σε χώρους εστίασης: Ο μέγιστος αριθμός ατόμων σε χώρους εστίασης, των οποίων η λειτουργία επιτρέπεται με βάση το Διάταγμα Αρ. 28, παραμένει ως έχει, δηλαδή 150 άτομα σε εσωτερικό χώρο και 250 άτομα σε εξωτερικό. Νοείται ότι ο μέγιστος αριθμός υπολογίζεται με βάση το εμβαδό του ανοικτού χώρου, ένα άτομο ανά 2 τ.μ. εξαιρουμένων των εργαζομένων. Ο μέγιστος αριθμός ατόμων στους εσωτερικούς χώρους, ένα άτομο ανά 3 τ.μ., ανεξάρτητα από τα τετραγωνικά μέτρα κάθε υποστατικού, σύμφωνα με το σχετικό Πρωτόκολλο. Υπενθυμίζεται επίσης ότι η εξυπηρέτηση του κοινού γίνεται αποκλειστικά σε τραπεζοκαθίσματα και απαγορεύεται η απευθείας εξυπηρέτησή των πολιτών στα μπαρ.

Διοργάνωση/Διεξαγωγή πανηγυριών, φεστιβάλ, εκθέσεων, συναυλιών: Η διοργάνωση πανηγυριών, φεστιβάλ, εκθέσεων και συναυλιών σε χώρους όπως τα γήπεδα, τα προαύλια εκκλησιών, κοκ, απαγορεύεται. Νοείται ότι επιτρέπεται η διοργάνωση συναυλιών και θεατρικών παραστάσεων σε υπαίθρια αμφιθέατρα, νοουμένου ότι οι θεατές είναι καθήμενοι και τηρείται αυστηρά το σχετικό Πρωτόκολλο ως προς τις αποστάσεις, τον μέγιστο αριθμό ατόμων, την πώληση εισιτηρίων, κοκ.

Διοργάνωση συνεδρίων/γενικών συνελεύσεων: Η πραγματοποίηση συνεδρίων, γενικών συνελεύσεων ή άλλου παρόμοιου είδους συγκεντρώσεων επιτρέπεται, νοουμένου ότι οι διοργανωτές εφαρμόζουν τα πρωτόκολλα που είναι σε ισχύ σύμφωνα με τον χώρο πραγματοποίησής τους, καθώς και τα μέτρα για τον μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων, τις αποστάσεις ανάμεσα στους συνέδρους, κοκ.

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα προσφέρεται καφές/σνακ/cocktail, θα πρέπει να γίνεται με τήρηση του μέγιστου αριθμού ατόμων, δηλαδή 50 άτομα τη φορά.

Δειτε Επισης

Βουλή: Ζητά επαναπροκήρυξη Σχεδίου ρύθμισης οφειλών προσφύγων
Θετικά τα αποτελέσματα ελέγχου της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή σε περίπτερα
Θεσμοθετεί απευθείας διάλογο με το επιχειρείν η Κυβέρνηση-Επιβεβλημένη η ενίσχυση της φήμης της Κύπρου
Αποχωρεί από την ΟΕΒ μετά από 41 χρόνια ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Κώστας Χριστοφίδης
Αντώνης Αντωνίου: Τι χρειάζεται για να υπάρξει ένα βιώσιμο και ελκυστικό επενδυτικό οικοσύστημα
Σταύρος Σταύρου: Ανησυχεί το ΚΕΒΕ...Ο αυξημένος κίνδυνος και πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις
ΟΕΒ: Η γενική συνέλευση, οι προκλήσεις για το επιχειρείν και η σημασία της συνεργασίας με το ΚΕΒΕ
Ανοίγει ο δρόμος για απασχόληση ξένων εργαζομένων-Συμφωνούν οι κοινωνικοί εταίροι με πρόταση Παναγιώτου
ΕΥ: Το Υπουργικό να εξετάσει ενδεχόμενη αμέλεια καθηκόντων Εφόρου Εσωτερικού Ελέγχου
Προβληματισμοί για άρση ορίων στις αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων