Αντίδραση ΕΤΑΠ Αμμοχώστου σε ανακοίνωση του κατεχόμενου Δήμου για το «Αμμόχωστος, είναι το καλοκαίρι σου»

Η Αμμόχωστος ήταν και είναι η πρωτεύουσα της επαρχίας Αμμοχώστου αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωση της η Εταιρία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΕΤΑΠ) Αμμοχώστου, με αφορμή ανακοίνωση του Δήμου σχετικά με την καμπάνια «Αμμόχωστος, είναι το καλοκαίρι σου».
 
Αφού αναφέρεται ότι «με λύπη μας διαβάσαμε την ανακοίνωση του Δήμου Αμμοχώστου σχετικά με την καμπάνια "Αμμόχωστος, είναι το καλοκαίρι σου", η ΕΤΑΠ διευκρινίζει πως «η καμπάνια δημιουργήθηκε με στόχο την προσέλκυση εγχώριων τουριστών, στις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν λόγω της πανδημίας που έπληξε ανελέητα την τουριστική βιομηχανία της Κύπρου και την περιοχή μας».
 
Προστίθεται ότι «οι  Δήμοι και οι Κοινότητες της Επαρχίας Αμμοχώστου προσπαθούν να περισώσουν ό,τι περισώζεται από το τουριστικό προϊόν της περιοχής και φυσικά δεν ήταν στόχος της ΕΤΑΠ να διαγράψουμε την Αμμόχωστο από τη μνήμη κανενός. Η Αμμόχωστος ήταν και είναι η πρωτεύουσα της επαρχίας μας, είναι σκλαβωμένη εδώ και 46 χρόνια και όλοι οι Δήμοι και οι Κοινότητες της επαρχίας Αμμοχώστου τη θέλουμε ελεύθερη για να συνεργαστούμε με στόχο την ευημερία της επαρχίας μας και ολόκληρης της Κύπρου».
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση «είναι τεχνικά αδύνατο να χρησιμοποιήσουμε τα ονόματα όλων των Δήμων και Κοινοτήτων που βρίσκονται στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου για να δημιουργηθεί η καμπάνια».
 
Σημειώνεται πως «επιλέξαμε την χρήση της επαρχίας, για να οριοθετήσουμε γεωγραφικά την περιοχή μας, αφού εμπίπτουμε στην επαρχία Αμμοχώστου, με τον ίδιο τρόπο που χρησιμοποιείται το Αμμόχωστος και στην ΕΤΑΠ Αμμοχώστου, αλλά και σε αμέτρητους άλλους φορείς της επαρχίας. Με τον ίδιο τρόπο που δεν χρησιμοποιείται και ο όρος ελεύθερη επαρχία Λευκωσίας, ενώ πρόκειται για την τελευταία μοιρασμένη πρωτεύουσα».
 
Όλοι, καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΤΑΠ Αμμοχώστου, «παραμένουμε συγκεντρωμένοι στην μεγάλη προσπάθεια για την επιστροφή της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της, προσπαθώντας ταυτόχρονα να διασώσουμε και την μεγαλύτερη βιομηχανία της επαρχίας μας, τον τουρισμό. Σε αυτόν τον αγώνα, δεν περισσεύει κανείς».
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Με κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ την Πέμπτη
Ελεγκτική Υπηρεσία: Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης
Συμψηφισμός ποσού ύψους €551,8 εκατομμυρίων από την Κυβέρνηση μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2024
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»
Δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του ΡΙΚ-Τι διαμηνύει για τους μισθούς των υπαλλήλων ο Κεραυνός
Ετήσια αύξηση 4,2% στη βιομηχανική παραγωγή τον Ιανουάριο-Οι σημαντικότερες θετικές μεταβολές
Βάζει πίεση για τον φορολογικό μετασχηματισμό ο Χριστοδουλίδης-Η πρόοδος του έργου και τα επόμενα βήματα
Πέντε μέτρα στήριξης με κόστος 35,3 εκατομμύρια ευρώ-Πόσοι και ποιοι επωφελούνται
Νίκος Χριστοδουλίδης: Ακούω πολλές ανέξοδες εξαγγελίες... Κάποια οριζόντια και κάποια στοχευμένα τα μέτρα
Αποφασίζει για το νέο πακέτο μέτρων στήριξης το Υπουργικό-Οι προτάσεις που βρίσκονται στο τραπέζι