Η παραλία του Λέιντις Μάιλ δεν βρίσκεται στις προτεραιότητες του υπουργείου Εσωτερικών

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσαν στα μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής Επιτροπή Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού οι καθυστερήσεις στην ανάπτυξη της δυτικής Λεμεσού και κυρίως των υποδομών στην γνωστή παραλία του Λέιντις Μάιλ. 
 
Ιδιαίτερη αντίδραση προκάλεσε η ενημέρωση ότι το έργο της ανάπλασης του δρόμου στην γνωστή παραλία δεν βρίσκεται στις προτεραιότητες του Υπουργείου Εσωτερικών.
 
«Δυστυχώς μια μοναδική παραλία, ίσως η μεγαλύτερη σε μήκος του στην Ανατολική Μεσόγειο, η παραλία του Λέιντις Μάιλ  με 6 χλμ αμμώδους παραλίας ακόμη δεν έχει καταφέρει αυτή η Πολιτεία να την οργανώσει ως τουριστική παραλία, να κάνει δηλαδή τις απαραίτητες ήπιες υποδομές, όπως ηλεκτροδρότηση, αποχετεύσεις, δρόμο και χώρο στάθμευσης», ανέφερε ο πρόεδρος της επιτροπής Ανδρέας Κυπριανού.
 
Σημείωσε δε πως στην ως αποτέλεσμα της απουσίας του δρόμου, καταστρέφεται περιβαλλοντικά μία τεράστιας σημασίας περιοχή όπως είναι ο υγροβιότοπος της Αλικής με τις σκόνες που σηκώνουν τα αυτοκίνητα πολιτών που χρησιμοποιούν την παραλία
 
Η ανάπλαση του δρόμου θα χρειαστεί εκτίμηση περιβαλλοντικών επιπτώσεων και κατόπιν τον καταρτισμό των κατασκευαστικών σχεδίων, με τον κ. Κυπριανού ωστόσο να διερωτάται «πώς μπορεί έντεκα χρόνια μετά να μην έχουν ολοκληρωθεί αυτές οι διαδικασίες».
 
«Δεν μπορεί (το θέμα) να συνεχίσει. Η παραλία του Λέιντις Μάιλ είναι θύμα της γραφειοκρατίας», είπε ο κ. Κυπριανού προσθέτοντας πως ο ίδιος έχει συνεννοηθεί με τον Υπουργό Εσωτερικών για να ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά προβλήματα και να προχωρήσει η δημιουργία της οργανωμένης παραλίας και της ανάπτυξης της περιοχής, η οποία μετά τη συμφωνία Προέδρου Αναστασιάδη με τον πρώην Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον αρχίζει από το παλαιό λιμάνι και εκτείνεται μέχρι και το Πισσούρι.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Εβδομαδιαίες απώλειες κατέγραψε το ΧΑΚ
Μέτρο ενίσχυσης με ετήσιο προϋπολογισμό €1.400.000 για ζημιές από θεομηνίες στην γεωργία
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους