Γ. Θεοδότου: Τα νερά παραμένουν αχαρτογράφητα

Το λιανικό εμπόριο συνέχισε να στηρίζει την Οικονομία κατά τη διάρκεια του lockdown ικανοποιώντας τις ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες των καταναλωτών επισημαίνει ο Γιώργος Θεοδότου, CEO Υπεραγορές Αλφαμέγα, υπογραμμίζοντας πως οι εταιρείες που θα αφουγκραστούν τις ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή και θα προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα που δημιουργούν οι νέες καταναλωτικές συνήθειες, θα βγουν, αναμφίβολα, πιο δυνατές από αυτή την κρίση.

Ο κινητήριος μοχλός
Στη διάρκεια του lockdown το λιανικό εμπόριο συνέχισε να στηρίζει την οικονομία, ικανοποιώντας τις ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες των καταναλωτών. Εάν λάβουμε υπόψη πως το εμπόριο έχει συνεισφορά στο ΑΕΠ της τάξης του 11% και ότι από τους 75.000 εργαζομένους, που απασχολεί ο τομέας, περίπου 45.000 εργάζονται στο λιανεμπόριο, δεν είναι υπερβολή να λεχθεί ότι αυτό θα αποτελέσει τον κινητήριο μοχλό για την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Η δύναμη της προσαρμογής
Διόλου τυχαία και λόγω της σημαντικής συνεισφοράς του στην οικονομία, η Κυβέρνηση έκρινε επιβεβλημένη τη συμπερίληψη του λιανεμπορίου στην πρώτη φάση της χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων.
Οι εταιρείες, λοιπόν, που θα αφουγκραστούν τις ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή και θα προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα που δημιουργούν οι νέες καταναλωτικές συνήθειες, θα βγουν, αναμφίβολα, πιο δυνατές από αυτή την κρίση.
 
Έγκαιρα διαγνωστικά τεστ
Αρκετά πριν από την εμφάνιση των πρώτων κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας προχωρήσαμε στη διαμόρφωση σχεδίου διαχείρισης κρίσεως, με στόχο αφενός την προστασία της δημόσιας υγείας και αφετέρου τη διασφάλιση της επιχειρησιακής συνέχειας.
Στη βάση του σχεδίου και σύμφωνα με τις οδηγίες και την καθοδήγηση του Υπουργείου Υγείας εφαρμόσαμε όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα για την προστασία της υγείας των μελών του προσωπικού και των πελατών μας, ενώ με δική μας πρωτοβουλία διενεργήθηκαν διαγνωστικά τεστ στο σύνολο του προσωπικού, προτού αυτό καταστεί υποχρεωτικό για τις επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου.
 
Η αναβαθμισμένη εμπειρία
Η προσφορά μιας αναβαθμισμένης εμπειρίας ψωνίσματος στους πελάτες μας ήταν και παραμένει κορυφαία προτεραιότητα για τις Υπεραγορές Αλφαμέγα.

Σε αυτό το πλαίσιο διατηρούμε μονίμως χαμηλές τις τιμές σε περισσότερα από 1000 προϊόντα, ανακοινώνουμε καθημερινά προσφορές σε επιλεγμένα είδη, ενώ, μέσα από την bonus card, επιστρέφουμε μέρος των κερδών στους πελάτες μας, ανταποδίδοντας τη στήριξη που μας προσφέρουν.
Η πανδημία λειτούργησε, ωστόσο, ως αφορμή για να κάνουμε βήματα που είχαμε προγραμματίσει αρκετό καιρό προηγουμένως για τη βελτίωση της εμπειρίας ψωνίσματος.
 
Κερδισμένο το online εμπόριο
Προς αυτή την κατεύθυνση προχωρήσαμε στην αναβάθμιση της υπηρεσίας του διαδικτυακού ψωνίσματος και της κατ’ οίκον παράδοσης, που ήδη προσφέραμε στους πελάτες μας, μέσα από τη συνομολόγηση συνεργασίας με τη γνωστή εταιρεία παραγγελίας φαγητού Foody. Το online εμπόριο γνώρισε αξιοσημείωτη άνθηση στη διάρκεια του lockdown και αυτή η τάση θα εδραιωθεί το επόμενο χρονικό διάστημα. Η κρίση απέδειξε ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι μείζονος σημασίας για την επιχειρησιακή συνέχεια και τη βιώσιμη ανάπτυξη κάθε οργανισμού.

Στις Υπεραγορές Αλφαμέγα η συνεχής εξέλιξη και η ενσωμάτωση της τεχνολογίας και των πλεονεκτημάτων που αυτή προσφέρει είναι τα στοιχεία που καθοδηγούν κάθε πτυχή των δραστηριοτήτων μας.
 
Ο καταναλωτής αποφασίζει
Η κρίση ανέδειξε τη σημασία της τεχνολογίας για τη βιώσιμη ανάπτυξη των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο, σε μια εποχή όπου οι ανάγκες των καταναλωτών μεταβάλλονται διαρκώς.

Στη διάρκεια του lockdown το ενδιαφέρον τους μετατοπίστηκε υποχρεωτικά στο διαδικτυακό ψώνισμα. Μετατρέποντας σε ευκαιρία την ανάγκη για κοινωνική αποστασιοποίηση, ως εταιρεία έχουμε κάνει άλματα όσον αφορά την εξέλιξη της υπηρεσίας του διαδικτυακού ψωνίσματος και της κατ’ οίκον παράδοσης που προσφέραμε, ενώ προγραμματίζουμε να αναβαθμίσουμε περαιτέρω την υπηρεσία ηλεκτρονικού εμπορίου στις αρχές της επόμενης χρονιάς.
 
Ανάκαμψη υπό προϋποθέσεις
Είναι ακόμη νωρίς για να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα ως προς τις επιπτώσεις της κρίσης. Τα νερά παραμένουν αχαρτογράφητα. Αναμφίβολα, ο χρόνος ανάκαμψης της οικονομίας θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες, περιλαμβανομένης και της δυνατότητας της Κύπρου να συνεχίσει να αποτελεί ελκυστικό επενδυτικό προορισμό, να διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας και να ενισχύσει την επιχειρηματικότητα. Οι παραγωγικές δυνάμεις της οικονομίας χρειάζονται μία ευέλικτη και αποτελεσματική κρατική μηχανή, που να είναι σε θέση να στηρίξει την επιχειρηματικότητα και τις ποιοτικές επενδύσεις. Ιδιαίτερης στήριξης θα πρέπει να τύχει η τουριστική βιομηχανία, που αποτέλεσε βασικό πυλώνα ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας και έχει πληγεί σημαντικά από την πανδημία.

Δειτε Επισης

ΟΕΒ: Η γενική συνέλευση, οι προκλήσεις για το επιχειρείν και η σημασία της συνεργασίας με το ΚΕΒΕ
Ανοίγει ο δρόμος για απασχόληση ξένων εργαζομένων-Συμφωνούν οι κοινωνικοί εταίροι με πρόταση Παναγιώτου
ΕΥ: Το Υπουργικό να εξετάσει ενδεχόμενη αμέλεια καθηκόντων Εφόρου Εσωτερικού Ελέγχου
Προβληματισμοί για άρση ορίων στις αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων
Στα ταμεία του κράτους €608 εκ. από ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Τμήμα Φορολογίας
«Πράσινο» Βουλής για αγορά 30 ηλεκτρικών και 5 υβριδικών οχημάτων για αξιωματούχους
Με δύο τρόπους οι προαγωγές στο Δημόσιο το 2024-Καθοριστική η παρέμβαση της Νομικής Υπηρεσίας
Πλεόνασμα €918,7 εκ. το 2023-Τα έσοδα και οι δαπάνες του κράτους
Αρνητικός ο ετήσιος ρυθμός μεγέθυνσης του ΣΠΟΔ τον Μάρτιο
Νέα προσπάθεια στη Βουλή για ρύθμιση ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών