Στο 2% το ποσοστό κενών θέσεων εργασίας στην Κύπρο

Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020, το τρίμηνο που άρχισαν να εφαρμόζονται ευρέως από τα κράτη μέλη τα μέτρα περιορισμού του COVID-19, το ποσοστό κενών θέσεων εργασίας στη ζώνη του ευρώ ήταν 1,9%, μειωμένο από 2,2% το προηγούμενο τρίμηνο και από 2,3% το πρώτο τρίμηνο του 2019, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Eurostat, η στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Στην ΕΕ, το ποσοστό κενών θέσεων εργασίας ήταν επίσης 1,9% το πρώτο τρίμηνο του 2020, από 2,1% το προηγούμενο τρίμηνο και από 2,3% το πρώτο τρίμηνο του 2019.

Στην Κύπρο, το ποσοστό των κενών θέσεων εργασίας ήταν 2,0% το 1ο τρίμηνο του 2020, όπως το 1ο τρίμηνο του 2019 και από 1,3% το 4ο τρίμηνο του 2019.

Στην Ελλάδα το ποσοστό κενών θέσεων εργασίας ήταν 0,5% το 4ο τρίμηνο του 2019 και 0,6% το 1ο τρίμηνο του 2020 (τελευταία διαθέσιμα στοιχεία).

Στη ζώνη του ευρώ, το ποσοστό κενών θέσεων εργασίας κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020 ήταν 1,6% στη βιομηχανία και τις κατασκευές και 2,0% στις υπηρεσίες. Στην ΕΕ, το ποσοστό ήταν 1,7% στη βιομηχανία και τις κατασκευές και 2,0% στις υπηρεσίες.

Μεταξύ των κρατών μελών για τα οποία υπάρχουν διαθέσιμα συγκρίσιμα στοιχεία, τα υψηλότερα ποσοστά κενών θέσεων εργασίας κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020 καταγράφηκαν στην Τσεχία (5,7%), στο Βέλγιο (3,2%) και στην Αυστρία (2,9%).

Αντίθετα, τα χαμηλότερα ποσοστά παρατηρήθηκαν στην Πολωνία (0,6%), στην Ιταλία, στην Ιρλανδία και στη Βουλγαρία (και 0,7%).

Σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, το ποσοστό κενών θέσεων εργασίας, μεταξύ των χωρών για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία το πρώτο τρίμηνο του 2020, μειώθηκε σε είκοσι κράτη μέλη και παρέμεινε σταθερό στην Ισπανία, την Κύπρο, το Λουξεμβούργο και τη Φινλανδία.

Οι μεγαλύτερες μειώσεις σημειώθηκαν στην Ιταλία, τη Λετονία και τη Μάλτα (-1,1 μονάδες σε όλες).

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού GOLD: Living the American Dream
Fooderloo: Ένα καινοτόμο app που μειώνει το food waste και εξοικονομεί χρήματα στις επιχειρήσεις
Ακίνητα: Οι πιο περιζήτητες περιοχές ανά επαρχία-Τι καταδεικνύει έρευνα της Deloitte
Τελεσίγραφο Βαφεάδη στην Kition για την εγγυητική-Προθεσμία δύο ημερών, μετά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά
Κώστας Κουμής: Τα τρία αρνητικά δεδομένα της φετινής χρονιάς και η αισιοδοξία για τις επιδόσεις του τουρισμού
Εβδομαδιαίες απώλειες κατέγραψε το ΧΑΚ
Μέτρο ενίσχυσης με ετήσιο προϋπολογισμό €1.400.000 για ζημιές από θεομηνίες στην γεωργία
Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης