Αναστέλλεται η εκδήλωση διαμαρτυρίας του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας

Αναστέλλεται η εκδήλωση διαμαρτυρίας του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας, που θα πραγματοποιείτο την Δευτέρα 15 Ιουνίου έξω από το λιμάνι, λόγω της καθυστέρησης των διαδικασιών για υπογραφή του συμβολαίου για υλοποίηση του έργου της ενιαίας ανάπτυξης λιμανιού – μαρίνας της πόλης. 
 
Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι ο Δήμαρχος Ανδρέας Βύρας παρευρέθηκε σήμερα στη συνεδρία της Επιτροπής Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων της Βουλής όπου συζητήθηκε «το ειδικό ζήτημα της υπογραφής των Συμβολαίων που αφορούν το Έργο της Ενιαίας Ανάπτυξης Λιμανιού και Μαρίνας Λάρνακας. Παρόντες στη συνεδρία ήταν ο Υπουργός Μεταφορών και ο Πρόεδρος  Επιτροπής Αξιολόγησης του Έργου και  Διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών».
 
Κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση ο Δήμαρχος Λάρνακας «εξέφρασε την έντονη ανησυχία των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου σε σχέση με την καθυστέρηση των διαδικασιών, όπως αυτές είχαν αναφερθεί κατά την επίσημη ανακοίνωση της Συμφωνίας με τον επενδυτή. Ανέφερε ακόμα ότι η Συμφωνία ενώ θα έπρεπε να ήταν έτοιμη εντός λίγων ημερών εντούτοις έχουν περάσει από τότε τέσσερις μήνες χωρίς αποτέλεσμα».
 
Ο Δήμαρχος μετέφερε ακόμα στην Επιτροπή «την έντονη ανησυχία του επενδυτή αφού μετά από επικοινωνία του με το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας, ανέφερε την πιθανότατα ναυαγίου της Συμφωνίας, λόγω αυτής της καθυστέρησης».
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση «τόσο ο Υπουργός και ο Διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών όσο και η εκπρόσωπος της Γενικής Εισαγγελίας του Κράτους, ανέφεραν στην Επιτροπή ότι έχει ολοκληρωθεί ο νομοτεχνικός έλεγχος και πως τα απαραίτητα έγγραφα έχουν ετοιμαστεί και στάλθηκαν στο Υπουργείο Μεταφορών, ώστε το συντομότερο δυνατό να αποσταλούν στον επιτυχόντα προσφοροδότη για να μπορέσει να συνεχίσει η διαδικασία, όπως προνοεί η σχετική νομοθεσία».
 
Προστίθεται πως ενόψει των εξελίξεων αυτών και του γεγονότος πως «οι ενέργειες του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας είχαν αποτέλεσμα, το Σώμα αποφάσισε όπως αναστείλει, προς το παρόν, τη διαμαρτυρία που ήταν προγραμματισμένη να γίνει έξω από την είσοδο του λιμανιού Λάρνακας, την Δευτέρα 15 Ιουνίου, αναμένοντας την υλοποίηση των ενεργειών από όλα τα αρμόδια Τμήματα».
 
Ακόμα «το Δημοτικό Συμβούλιο περιμένει μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα συγκεκριμένο οδικό χάρτη υλοποίησης του έργου καθώς και ενημέρωση ότι η Συμφωνία διασφαλίζει την υλοποίηση των προνοιών, οι οποίες αναφέρθηκαν κατά την επίσημη παρουσίαση του έργου».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους
AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»