H επανεκκίνηση και η επόμενη μέρα της κρίσης

Πρωτοφανή για τις σύγχρονες κοινωνίες υγειονομική κρίση βιώνει τους τελευταίους μήνες ολόκληρος ο πλανήτης, κρίση η οποία πλήττει ανελέητα όλους τους τομείς της Οικονομίας. Μία πανδημία που έχει διαταράξει την κανονικότητα, προκαλώντας αβεβαιότητα καθιστώντας την όποια πρόβλεψη και προγραμματισμό με ασφάλεια.

Υπό το πρίσμα του διαμορφωθέντος αυτού σκηνικού, η ΙΜΗ διοργανώνει σειρά διαδικτυακών συνεδρίων με στόχο τη συνόψιση των πρώτων οικονομικών συνεπειών από την κρίση του κορωνοϊού και τη συζήτηση των επιπτώσεων του αόρατου αυτού εχθρού στους βασικότερους τομείς της κυπριακής Οικονομίας.

Η αρχή γίνεται με τον τομέα των Ακινήτων και Ανάπτυξης Γης, κλάδος ο οποίος αποτελεί αναμφίβολα έναν από τους σημαντικότερους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας στην Κύπρο.

Η εγχώρια αγορά ακινήτων φαίνεται να παγώνει προσωρινά και η επόμενη μέρα φαντάζει αβέβαιη. Η κινητικότητα και δη η ζήτηση από πλευράς εγχώριων αγοραστών έχει μειωθεί, ενώ οι περιορισμοί στη διακίνηση δεν επιτρέπουν σε ξένους επενδυτές να μετακινηθούν και προβούν σε αγορά ακινήτων. Παράλληλα, καταγράφονται προβλήματα σε ό,τι αφορά τις πληρωμές ενοικίων και παρατηρούνται αναβολές ή/και ακυρώσεις στις βραχυπρόθεσμες ενοικιάσεις.

Δεδομένου του προαναφερθέντος περιβάλλοντος το συνέδριο θα φιλοξενήσει τους πρωταγωνιστές της εγχώριας κτηματαγοράς για να αναλύσουν τις  επιπτώσεις του κορωνοϊού στην Κυπριακή κτηματαγορά και να συζητήσουν πιθανά μέτρα, ώστε να προετοιμαστεί ο κλάδος κατάλληλα για την επανεκκίνηση και την επόμενη μέρα της κρίσης.

Συγκεκριμένα στο διαδικτυακό συνέδριο θα συμμετέχουν:

Kυριάκος Ταλαττίνης, Πρόεδρος - Σύνδεσμος Επιστημόνων Εκτιμητών Κύπρου, Διευθυντής – Rois Nicolaides, K. Talattinis, Ph. Christodoulou (Property Consultants) LLC. Θα επικεντρωθεί στις επιπτώσεις της κρίσης του κορωνοϊού στην κυπριακή κτηματαγορά.

Στην συνέχεια θα ακολουθήσει συζήτηση για τις επιπτώσεις της κρίσης του κορωνοϊού στον τομέα Ανάπτυξης Γης (κατασκευές), τις προκλήσεις που δημιούργησε η πανδημία για τους επαγγελματίες του χώρου, οι αναδυόμενες ευκαιρίες στον τομέα, για τα μέτρα χειρισμού της κρίσης και στρατηγικές επιβίωσης επιχειρήσεων και τις προβλέψεις για το μέλλον του τομέα μετά-κορωνοϊού, στην οποία θα συμμετέχουν οι
  • Κυριάκος Χρυσοχός, Ιδρυτής, Cyfield Group of Companies
  • Μιχάλης Χατζηπαναγιώτου, Πρόεδρος - Παγκύπριος Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών, CEO - Cybarco Development Ltd
  • Παντελής Λεπτός, Διευθύνων Σύμβουλος, Όμιλος Εταιρειών Leptos Estates
  • Σάββας Κάκος, Διευθύνων Σύμβουλος, Quality Group κτηματαγορά (ενοικιάσεις και πωλήσεις).
  • Πέτρος Πέτρου, Ιδιοκτήτης και Διευθυντής της PCP Oikos Property Investments & Constructions Group

Αξίζει να σημειωθεί πως στο συνέδριο θα συμμετέχει και ο Υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής, ο οποίος θα μιλήσει για τις προβλέψεις του για το μέλλον της Κυπριακής κτηματαγοράς και τα σχέδια της κυβέρνησης για ανάκαμψη του τομέα.
 
Το συνέδριο θα διεξαχθεί στην Ελληνική γλώσσα. Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το περιέχομενο του συνεδρίου, κάντε κλικ εδώ.
 
Το συνέδριο θα διεξαχθεί διαδικτυακά. Η συμμετοχή είναι δωρεάν, με απαραίτητη προϋπόθεση την εγγραφή. Για ηλεκτρονικές εγγραφές, κάντε κλικ εδώ.
 
Οργανωτής: IMH
Με τη Στήριξη: Παγκύπριος Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών
Χορηγοί Επικοινωνίας: περιοδικό GOLD, περιοδικό IN Business, πόρταλ REPORTER
 
Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ όπως επικοινωνήσετε με την IMH:
Τηλ.: 22505555 | Φαξ: 22679820 | Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com
Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com
 

Δειτε Επισης

Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
16α ΙΝ Business Awards: Ανακοινώνονται την ερχόμενη εβδομάδα οι βραβευθέντες
Ξάνθος Σαρρής: Η αναγέννηση της ΕΥΡΗΚΑ
«Μάχη» αδειοδότησης για τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Οι διαδικασίες που τρέχουν και ποια τα δεδομένα