Εν αναμονή των νέων σχεδίων στήριξης

Ανακοινώσεις αναμένουν χιλιάδες επιχειρήσεις και εργαζόμενοι για την στήριξη που θα συνεχίσει να παρέχει η κυβέρνηση μέχρι τον Οκτώβριο, καθώς εκπνέουν σήμερα τα υφιστάμενα έκτακτα σχέδια του Υπουργείου Εργασίας για στήριξη της απασχόλησης και των επιχειρήσεων, και αρκετοί εργοδότες και εργαζόμενοι δεν γνωρίζουν τι θα πράξουν από την ερχόμενη Δευτέρα.

Χθες πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη στο Υπουργείο Εργασίας μαζί με τους κοινωνικούς εταίρους σε μια προσπάθεια να υπάρξει κατάληξη, στα νέα σχέδια στήριξης της απασχόλησης και των επιχειρήσεων.

Πάντως, σύμφωνα με τα όσα έχουν λεχθεί από δημόσιες δηλώσεις αξιωματούχων η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην συνέχιση της επιδότησης του μισθού των εργαζομένων για ακόμη τέσσερις μήνες, μέχρι τον Οκτώβριο, αλλά η εν λόγω στήριξη θα είναι στοχευμένη και για συγκεκριμένους τομείς της Οικονομίας.
 
Συγκεκριμένα, αναμένεται να συνεχίσει η επιδότηση των μισθών εργαζομένων σε ξενοδοχεία και της ευρύτερης τουριστικής βιομηχανίας. Οι φόρμουλες επιδότησης όπως και ο τρόπος με τον οποίο θα εργάζονται δεν έχουν κλειδώσει ακόμα, ενώ υπάρχει πρόθεση στήριξης των ξενοδοχοϋπαλλήλων με ασφαλιστικές δικλίδες.

Στήριξη θα πρέπει να αναμένεται και για τους παρεμφερείς κλάδους της τουριστικής βιομηχανίας όπως κέντρα εστίασης σε τουριστικές περιοχές, ενώ άγνωστο παραμένει για το εάν θα παραχωρηθεί στήριξη για τους υπόλοιπους τομείς της Οικονομίας οι οποίοι έχουν υποστεί πλήγμα από την επιβολή των περιοριστικών μέτρων.

Με τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης αναμένεται να ξεκαθαρίσει κατά πόσον τα επιδόματα θα πληρώνονται απευθείας στους υπαλλήλους, όπως γίνεται σήμερα, είτε στις επιχειρήσεις ώστε, μ τη σειρά τους, να είναι υποχρεωμένες να καταβάλουν ολόκληρο τον μισθό, συμπεριλαμβανομένου τα όποια ωφελήματα.

Δειτε Επισης

«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους
ΟΕΒ: Απαράδεκτες απεργίες σε εταιρείες μηχανολογικών και ηλεκτρολογικών έργων-Συντεχνίες «τιμωρούν» τις επιχειρήσεις
Καλύτερες οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ για την κυπριακή οικονομία-Ικανοποίηση Υπουργείου Οικονομικών
Σε καθοδική πορεία ωθούμενος από τη μείωση στις τιμές της ενέργειας ο πληθωρισμός
Στοχευμένη συγκέντρωση δυνητικών επενδυτών στο Λονδίνο-Παρουσιάστηκαν οι ευκαιρίες για επενδύσεις στην Κύπρο
Περνούν από τη ΒΟΥΛΗση στην πράξη-Η πρόταση νόμου που κόβει τα δωδεκατημόρια των ημικρατικών