Παραδίδεται τη Δευτέρα στην κυκλοφορία η Λεωφόρος Ομήρου

Στο τελικό στάδιο βρίσκονται οι εργασίες στη Λεωφόρο Ομήρου, στη Λευκωσία, η οποία θα παραδοθεί στην κυκλοφορία την προσεχή Δευτέρα, 8 Ιουνίου του 2020. 

Σε σημερινή ανακοίνωσή του, ο Δήμος Λευκωσίας αναφέρει ότι πέραν της αισθητικής αναβάθμισης του τμήματος της Λεωφόρου Ομήρου, που παραδίδεται στο κοινό, έχουν κατασκευαστεί μεγάλα πεζοδρόμια και έχει τοποθετηθεί οδικός φωτισμός υψηλής απόδοσης και χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας τύπου LED.

Η Λεωφόρος Ομήρου διαθέτει τρεις μονόδρομες λωρίδες κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Στασίνου και Ευαγόρου.
 
Στο μεταξύ, ο Δήμος Λευκωσίας αναφέρει ότι οι κυκλοφοριακές διευθετήσεις στη Λεωφόρο Ευαγόρου και Α. Γ. Λεβέντη θα επανέλθουν στις ρυθμίσεις, πριν την έναρξη του έργου του υπόγειου Στάθμευσης της Λεωφόρου Ομήρου, δηλαδή, η Λεωφ. Ευαγόρου (Τμήμα) θα είναι μονόδρομης κυκλοφορίας με κατεύθυνση τη Λεωφ. Μακαρίου Γ’ και Ευαγόρου (προς το Υπουργείο Οικονομικών).

Η Λεωφ. Α. Γ. Λεβέντη θα παραμείνει μονόδρομος με κατεύθυνση προς Μακαρίου Γ’ και δεξιόστροφη μόνο κατεύθυνση προς Λεωφ. Ευαγόρου και κατά συνέπεια, η αριστερόστροφη κατεύθυνση προς Λεωφ. Στασίνου καταργείται.
  
Προσωρινές κυκλοφοριακές διευθετήσεις για τις εργασίες ασφαλτόστρωσης της Λεωφόρου Ευαγόρου (τμήμα) και της Αναστασίου Γ. Λεβέντη
 
Οι εργασίες, που θα εκτελεστούν αφορούν, αφαίρεση / επίστρωση ασφάλτου και οριζόντια σήμανση, από την συμβολή της Λεωφόρου Ομήρου με τη Λεωφόρο Α. Γ. Λεβέντη και την Πλατεία Σολωμού, μέχρι τη συμβολή της με τη Λεωφ. Στασίνου και τη Λεωφ. Ευαγόρου,  (συμπεριλαμβανομένων των οδών Α. Γ. Λεβέντη, Ευαγόρου και συμβολής Α. Λεβέντη - Αρχ. Μακαρίου ΙΙΙ – Ευαγόρου).  

Κατά την εκτέλεση των πιο πάνω εργασιών, την Κυριακή 7 Ιουνίου 2020, θα υπάρξει κλείσιμο της συμβολής των Λεωφ. Ομήρου - Α. Γ. Λεβέντη - Πλατεία Σολωμού και ακολούθως το υπόλοιπο επηρεαζόμενο τμήμα, κλείσιμο διέλευσης οχημάτων από την οδό Διαγόρου με κατεύθυνση προς τη Λεωφ. Ομήρου, κλείσιμο μιας λωρίδας διέλευσης οχημάτων της οδού Αιγύπτου, από τον κυκλικό  κόμβο πύλης Πάφου, για αποφυγή διέλευσης οχημάτων με κατεύθυνση τη Λεωφόρο Ομήρου και κλείσιμο της Πλατείας Σολωμού από συμβολή της με τις οδούς Ρηγαίνης - Κωστάκη  Παντελίδη - Βουλγαροκτόνου, με προτεινόμενη παράκαμψη μέσω τηε οδού Ρηγαίνης.

Επίσης, θα υπάρξει κλείσιμο διέλευσης οχημάτων από τη συμβολή της Λεωφ. Στασίνου με την οδό Αρνάλδας μέχρι τη συμβολή των Λεωφ. Στασίνου – Ευαγόρου – Ομήρου, με προτεινόμενες παρακάμψεις τις οδούς Μπουμπουλίνας και Αρνάλδας, κλείσιμο της Λεωφ. Αρχιεπισκόπου Μακαρίου από την συμβολή της με την οδό Αρνάλδας μέχρι τον φωτοελεγχόμενο κόμβο των Λεωφ. Α. Γ. Λεβέντη - Αρχ. Μακαρίου ΙΙΙ – Ευαγόρου, με προτεινόμενη παράκαμψη μέσω των οδών Μνασιάδου – Πριγκιπίσσης Ντε Τύρας και κλείσιμο της Λεωφόρου Ευαγόρου από τον φωτοελεγχόμενο κόμβο των Λεωφ. Α. Γ.  Λεβέντη - Αρχ. Μακαρίου ΙΙΙ – Ευαγόρου μέχρι πριν τη συμβολή της Λεωφ. Ευαγόρου
με την οδό Πριγκιπίσσης Ντε Τύρας.  
 
 Ο Δήμαρχος Λευκωσίας, Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα την περιοχή, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση του έργου και για την επιδιόρθωση του οδοστρώματος και των πεζοδρομίων στο τρίγωνο Ομήρου – Ευαγόρου – Αναστασίου Γ. Λεβέντη.
 
«Το Σαββατοκύριακο συνεργεία του εργολάβου θα προβούν σε νέα ασφαλτόστρωση στα τμήματα των λεωφόρων αυτών, θα γίνει η οριζόντια σήμανση και τη Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020 όλα θα είναι έτοιμα για να δοθούν προς χρήση, διευκολύνοντας την κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης», είπε.

 Όπως εξήγησε ο κ. Γιωρκάτζης, το τμήμα της Λεωφόρου Ομήρου που θα δοθεί στην κυκλοφορία βρίσκεται πάνω από τον υπό κατασκευή υπόγειο χώρο στάθμευσης, ο οποίος επίσης βρίσκεται σε πολύ προχωρημένο στάδιο και αναμένεται να ολοκληρωθεί πολύ σύντομα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Σχέδια ενίσχυσης για «χρωματισμένο» γεωργικό πετρέλαιο-Οι δικαιούχοι και ο τρόπος υποβολής των αιτήσεων
Ρίχνουν μαύρο στις συχνότητες του ΡΙΚ για μία ώρα οι εργαζόμενοι στο ίδρυμα
Επίτροποι ΚΟΑΠ και Ορεινών Κοινοτήτων σε κοινή προσπάθεια στήριξης αγροτικής οικονομίας
Χαμός στην Βουλή για το ΡΙΚ... Βολές για σκοπιμότητες, προσωπικές ατζέντες και μαύρες λίστες
Καταργείται η φορολόγηση εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Με κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ την Πέμπτη
Ελεγκτική Υπηρεσία: Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της Γ.Δ. Ανάπτυξης
Συμψηφισμός ποσού ύψους €551,8 εκατομμυρίων από την Κυβέρνηση μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2024
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»