Cloudlayer8: Το data center έφερε τη διάκριση

Η δημιουργία ενός σύγχρονου και υψηλής τεχνολογίας data center, που να καλύπτει τις ανάγκες ψηφιακής αποθήκευσης δεδομένων των πελατών της, έφερε τη διάκριση στην Cloudlayer8. Εξασφάλισε το Βραβείο Καινοτομίας της ΟΕΒ στον τομέα των υπηρεσιών. Η βράβευση αυτή δημιουργεί τεράστια αισθήματα ευθύνης, τονίζει ο ιδρυτής, πρόεδρος και εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας, Πέτρος Γ. Οικονομίδης.

Με αυτό το βραβείο, όπως επισημαίνει, δικαιώνεται και αναγνωρίζεται η προσπάθεια πολλών χρόνων από πλευράς των ανθρώπων της CL8, ενώ ταυτόχρονα τους δίνεται η δυνατότητα για περαιτέρω προβολή εντός κι εκτός Κύπρου: «Η διάκριση αυτή μας κάνει να ξεχωρίζουμε από τον ανταγωνισμό, βοηθώντας μας να αυξήσουμε την αναγνωρισιμότητα των υπηρεσιών μας και να εισέλθουμε σε νέες αγορές».

Σημειώνει ότι οι υπηρεσίες του data center ανοίγουν νέους ορίζοντες για την εταιρεία, αφού ο επιχειρηματικός κόσμος όλο και περισσότερο αντιλαμβάνεται την αξία τους: «Το ενδιαφέρον αυξάνεται πολύ πιο γρήγορα τώρα. Πρόκειται για επιβράβευση των προσπαθειών όλης της ομάδας της CL8, στην οποία αφιερώνω το βραβείο και την ευχαριστώ θερμά».

Η μοναδικότητα της CL8
Η Cloudlayer8 άρχισε τις εργασίες της το 2016 μετά από δύο χρόνια προπαρασκευής. Μιλώντας με περηφάνια για την εταιρεία του, ο κ. Οικονομίδης σημειώνει ότι έκτοτε ακολούθησε μια συνεχή ανοδική πορεία, που συνέβαλε στο να τοποθετηθεί η Κύπρος στον παγκόσμιο χάρτη του τομέα υψηλών τεχνολογικών υπηρεσιών: «Eίναι το μοναδικό ανεξάρτητο, υπερσύγχρονο και ουδέτερο (carrier neutral) data center στον τόπο μας, που φέρει πιστοποίηση Tier III του Uptime Institute των ΗΠΑ σε επίπεδο σχεδιασμού και κατασκευής. Η πιστοποίηση αυτή εγγυάται τα πιο ψηλά επίπεδα διαθεσιμότητας και ασφάλειας φιλοξενίας δεδομένων.

Εστιάζει στη νέα εποχή
Η βράβευση της εταιρείας δημιουργεί επιπλέον ευθύνη, για να συνεχίσει η CL8 να είναι ο αξιόπιστος συνεργάτης για τον κάθε πελάτη ξεχωριστά, προσφέροντας νέες προοπτικές για ακόμη περισσότερη αποδοτικότητα και αποτελεσματικότητα, σημειώνει.

Κατά τον ίδιο, η σύγχρονη τεχνολογική εποχή απαιτεί αξιοπιστία, υψηλή ποιότητα υπηρεσιών και υπεροχή στις υποδομές που θα επιτρέψουν στην Κύπρο να μεταβεί στην ψηφιακή εποχή, σε τεχνολογικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο: «H CL8 διαθέτει την τεχνογνωσία και τη δυνατότητα να φέρει σε πέρας με επιτυχία τη μετάβαση των επιχειρήσεων στη νέα αυτή εποχή. Δημιουργώντας συνεχώς καινούργιες υπηρεσίες, μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες οργανισμών κάθε μεγέθους, είδους ή πολυπλοκότητας. Χρησιμοποιώντας προηγμένες τεχνολογίες και συστήματα, παρέχει στους πελάτες οικονομίες κλίμακας και σημαντική εξοικονόμηση πόρων».

Λειτουργία με λιγότερο κόστος
Έναυσμα για τη δημιουργία της CL8, όπως εξηγεί ο κ. Οικονομίδης, απετέλεσε η απουσία ενός καινοτόμου - στη βάση διεθνώς αναγνωρισμένων προτύπων και διαδικασιών - data center στην Κύπρο, για τη φιλοξενία των δεδομένων από επιχειρήσεις που το επιθυμούσαν: «Σήμερα, με τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου επαγγελματικού data center στην Κύπρο που ακολουθεί διεθνώς αναγνωρισμένα πρότυπα ασφαλείας και διαδικασίες, οι τοπικές επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν προηγμένες τεχνολογίες και συστήματα». Προσθέτει ότι οι διεθνείς εταιρείες, που επιθυμούν να επεκταθούν στη χώρα μας, μπορούν να έχουν τα δεδομένα τους στις εγκαταστάσεις της CL8, εξοικονομώντας χρόνο και κεφάλαια. «Αυτός ήταν και ο στόχος μας: Να παρέχουμε προηγμένες τεχνολογίες και συστήματα τόσο στις κυπριακές εταιρείες όσο και στις διεθνείς επιχειρήσεις».

Δυνατό ανθρώπινο δυναμικό
Σύμφωνα με τον ιδρυτή της εταιρείας, η Cloudlayer8 προσφέρει 24/7/365 έλεγχο και τεχνική υποστήριξη με εξειδικευμένο προσωπικό. Εργοδοτεί Κύπριους επιστήμονες και τεχνικούς με υψηλή κατάρτιση, τεχνογνωσία και εξειδίκευση, οι οποίοι τυγχάνουν συνεχούς εκπαίδευσης: «Οι άνθρωποί μας αποτελούν πραγματική εγγύηση για την αδιάλειπτη λειτουργία των λύσεων που προσφέρουμε στους πελάτες μας».

Παράλληλα σημειώνει ότι η συνεργασία τους με όλους τους πάροχους υπηρεσιών σύνδεσης στο διαδίκτυο και τις τηλεπικοινωνίες τους δίνει τη δυνατότητα να προσφέρουν συνεχείς υπηρεσίες διασυνδεσιμότητας. Διασφαλίζουν έτσι απρόσκοπτη σύνδεση, μεγιστοποιώντας τον χρόνο συνεχούς εξυπηρέτησης.

Συνεργασία με κολοσσούς
Έχουν επίσης συνεργασία, αναφέρει, με τους σημαντικότερους τεχνολογικούς κολοσσούς, όπως είναι οι Cisco, Microsoft, IBM, Symantec, VMware, Veeam, Proofpoint, OnApp, Supermicro, Oracle, APC by Schneider και Imperva Incapsula. «Με τους πλείστους από τους οίκους αυτούς είμαστε certified partner, γεγονός που μας προσδίδει μεγάλο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στον σχεδιασμό και την υλοποίηση σύνθετων τεχνολογικών λύσεων». Συμπληρώνει, επίσης, ότι διαθέτουν ευέλικτα πακέτα υπηρεσιών, τα οποία ανταποκρίνονται στις εξατομικευμένες ανάγκες του κάθε πελάτη, πρωτοποριακές υποδομές και ιδανικές συνθήκες λειτουργίας  σε θέματα θερμοκρασίας, παροχής ρεύματος, πυρασφάλειας και άλλα.
 
Σε ποιους απευθύνεται
Ερωτηθείς σε ποιους απευθύνεται η εταιρεία, ο κ. Οικονομίδης αναφέρει ότι μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες τόσο στις ντόπιες όσο και στις διεθνείς επιχειρήσεις: «Η δημιουργία του καινοτόμου data center, που ακολουθεί διεθνώς αναγνωρισμένα πρότυπα και διαδικασίες, δίνει τη δυνατότητα στις κυπριακές επιχειρήσεις να χρησιμοποιήσουν τις τελευταίες τεχνολογίες, επιτρέποντάς τους να τροχοδρομήσουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους. Παράλληλα εξυπηρετεί και διεθνείς εταιρείες, που επιθυμούν να επεκταθούν στην Κύπρο, καθώς μπορούν, πλέον, να έχουν τους servers τους άμεσα διαθέσιμους στις εγκαταστάσεις μας σε ένα ιδανικό περιβάλλον».

Βρίσκεται σε 55 χώρες
Εκτός από την κυπριακή αγορά, αυτή τη στιγμή η CL8 έχει περισσότερους από 800 πελάτες σε 55 χώρες - ΗΠΑ, Άπω Ανατολή, Ευρώπη, Αφρική - εκ των οποίων οι μεγαλύτεροι είναι εγγεγραμμένοι σε διεθνή χρηματιστήρια. Προέρχονται από διάφορες βιομηχανίες και κλάδους, όπως οι τηλεπικοινωνίες, η υγεία, ο χρηματοπιστωτικός και χρηματοοικονομικός τομέας, τα ΜΜΕ, η πληροφορική, η ναυτιλία, τα ξενοδοχεία και τα ακίνητα. Πελάτες τους είναι, επίσης, τράπεζες, κρατικοί και ημικρατικοί οργανισμοί και άλλες εταιρείες ανεξαρτήτως μεγέθους.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ
Ο Πέτρος Γ. Οικονομίδης είναι εγκεκριμένος λογιστής/ελεγκτής, μέλος σε FCCA, ΣΕΛΚ, STEP. Έχει ιδρύσει τις εταιρείες Cloudlayer8 (www.cl8.com), Totalserve Management (www.totalserve.eu), P.G.Economides & Co (www.pgeconomides.eu) και STEP Cyprus (www.step.org/branches/step-cyprus). Είναι, επίσης, επίτιμος πρόξενος του Πράσινου Ακρωτηρίου.

Δειτε Επισης

Εβδομαδιαίες απώλειες κατέγραψε το ΧΑΚ
Μέτρο ενίσχυσης με ετήσιο προϋπολογισμό €1.400.000 για ζημιές από θεομηνίες στην γεωργία
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους