Α.Βότσης: Μόνο νέο κείμενο για κυβερνητικές εγγυήσεις ενώπιον της επ. Οικονομικών

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών Άγγελος Βότσης δήλωσε ότι δεν πρόκειται να θέσει ενώπιον της Επιτροπής προς συζήτηση το υφιστάμενο κείμενο του νομοσχεδίου για τις κυβερνητικές εγγυήσεις. 
 
Απαντώντας το απόγευμα της Παρασκευής σε σχετική ερώτηση, διευκρίνισε ότι δεν θα θέσει προς συζήτηση στην Επιτροπή το συγκεκριμένο νομοσχέδιο για 2 δισ. εγγυήσεις, εκτός αν η Κυβέρνηση καταθέσει τροποποιημένο κείμενο νομοσχεδίου.
 
Διευκρίνισε πως για να συζητηθεί το υφιστάμενο κείμενο νομοσχεδίου θα πρέπει είτε να ζητηθεί από όλα τα μέλη της Επιτροπής, είτε τουλάχιστον από την πλειοψηφία τους.
 
Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα στις 17.00 έχει ορισθεί τηλεδιάσκεψη για ενημέρωση της Επιτροπής για την πορεία υλοποίησης του Σχεδίου Εστία, ενημέρωση της Επιτροπής για την πρόσφατη έκδοση Ευρωπαϊκών Κυβερνητικών Ομολόγων για σκοπούς ενίσχυσης της ρευστότητας προς αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας, όπως και για τις πρόσφατες αποφάσεις του Eurogroup  για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας στην οικονομία της ευρωζώνης.
 
Επίσης, θα εξετάσει το αίτημα του Υπουργείου Οικονομικών για αποδεσμεύσεις Κονδυλίων και θα τοποθετηθεί επί του νομοσχεδίου για τη ανανέωση και συνέχιση, για την περίοδο 2020-2029, του ισχύοντος φορολογικού καθεστώτος στην κυπριακή ναυτιλία, δηλαδή του συστήματος φορολόγησης με ετήσιο φόρο χωρητικότητας,
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους
ΟΕΒ: Απαράδεκτες απεργίες σε εταιρείες μηχανολογικών και ηλεκτρολογικών έργων-Συντεχνίες «τιμωρούν» τις επιχειρήσεις
Καλύτερες οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ για την κυπριακή οικονομία-Ικανοποίηση Υπουργείου Οικονομικών
Σε καθοδική πορεία ωθούμενος από τη μείωση στις τιμές της ενέργειας ο πληθωρισμός
Στοχευμένη συγκέντρωση δυνητικών επενδυτών στο Λονδίνο-Παρουσιάστηκαν οι ευκαιρίες για επενδύσεις στην Κύπρο