Η Επ. Οικονομικών συζητά αποδέσμευση 0,6 εκ. ευρώ για ασφάλιση πλωτών, πτητικών μέσων Αστυνομίας

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών καλείται στη συνεδρία δια τηλεδιάσκεψης που θα γίνει την προσεχή Δευτέρα, να αποδεσμεύσει, μεταξύ άλλων, κονδύλι 665.000 ευρώ για την ασφάλιση πλωτών και πτητικών μέσων της Αστυνομίας. 
 
Όπως διευκρινίζεται στο αίτημα για αποδέσμευση και τη σχετική επιστολή του Υπουργείου Οικονομικών, το ποσό 551.000 ευρώ αφορά τη πλήρη ασφάλιση για τα τέσσερα ελικόπτερα της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων (MAEΠ), τα δύο Augusta Westland και τα δύο Bell. Η υφιστάμενη σύμβαση ασφάλισης λήγει στις 30 Ιουλίου.
 
Επίσης, ποσό 114.000 ευρώ αφορά την ασφάλιση των σκαφών και ακάτων της λιμενικής αστυνομίας, συμπεριλαμβανομένων και των δύο νέων φουσκωτών σκαφών, κατηγορίας Γ’ και του σκάφους Κανάρης της MAEΠ. Η υφιστάμενη σύμβαση ασφάλισης λήγει στις 7 Ιουνίου.
 
Περαιτέρω ζητείται να  αποδεσμευτεί κονδύλι 30.000 ευρώ που αφορά την αγορά υπηρεσιών για διορισμό ιδιώτη δικηγόρου ή και νομικού συμβούλου για την εκδίκαση 100 πειθαρχικών υποθέσεων που εκκρεμούν ενώπιον της Αρχής Αδειών, κονδύλι 5.000 ευρώ για αγορά υπηρεσιών από προσοντούχο άτομο, το οποίο θα παρακολουθεί την εφαρμογή των όρων της περιβαλλοντικής γνωμάτευσης κατά την κατασκευή και λειτουργία της μαρίνας Παραλιμνίου για τους μήνες Σεπτέμβρη μέχρι Δεκέμβρη του 2020.
 
Τέλος, ζητείται η αποδέσμευση κονδυλίου ύψους 64.250 ευρώ για την αποπληρωμή οφειλών για πέντε συμβόλαια αγοράς νομικών υπηρεσιών με ειδικότητα τους ομοσπονδιακούς νόμους που συνήφθησαν από το γραφείο Επιτρόπου Νομοθεσίας από τον Σεπτέμβρη του 2015 το 2016 και τον Μάη του 2017.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
16α ΙΝ Business Awards: Ανακοινώνονται την ερχόμενη εβδομάδα οι βραβευθέντες
Ξάνθος Σαρρής: Η αναγέννηση της ΕΥΡΗΚΑ
«Μάχη» αδειοδότησης για τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Οι διαδικασίες που τρέχουν και ποια τα δεδομένα
Τα αιτήματα της Kition, το ξεκάθαρο μήνυμα Βαφεάδη και τι διαμηνύει η Ελεγκτική Υπηρεσία
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους
Mall of Cyprus: Μέρισμα €7,5 εκατ. από τα κέρδη 2022 και 2023