Πώς θα επηρεάσει 46 κυπριακές δημόσιες εταιρείες ο κορωνοϊός

Έντονο είναι το πλήγμα στον κύκλο εργασιών και τη κερδοφορία των κυπριακών επιχειρήσεων που καλούνται να κρατηθούν όρθιες απέναντι στις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊου. Το χτύπημα είναι μεγάλο στον τουριστικό τομέα, ωστόσο από τις επιπτώσεις του lockdown επηρεάζονται και οι υπόλοιποι τομείς της οικονομίας, των υπηρεσιών, του εμπορίου, των κατασκευών, των χρηματοοικονομικών και της ενέργειας. 

Σε κάποιες επιχειρήσεις το μέγεθος της ζημιάς είναι πολύ ισχυρό, αφού βλέπουν τον κύκλο εργασιών τους να μειώνεται σε ποσοστό άνω του 90% και μέχρι και 100%.

Το InBusinessNews ανέτρεξε στις τελευταίες χρονολογικά ανακοινώσεις 45 εισηγμένων εταιρειών στο ΧΑΚ, οι οποίες, συμμορφούμενες με σχετικό κάλεσμα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου, ενημέρωσαν για τις οικονομικές επιπτώσεις και τους κινδύνους που προκύπτουν στις δραστηριότητες τους από την εξάπλωση του κορωνοϊού.
 

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ- ΕΣΤΙΑΣΗ
 
LOUIS PLC   
Σχεδόν μηδενικός θα είναι ο κύκλος εργασιών της LOUIS PLC κατά την περίοδο 16 Μαρτίου- 30 Απριλίου, διάστημα κατά το οποίο όλα τα ξενοδοχεία της εταιρείας, τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα, θα παραμείνουν κλειστά ενώ τα κρουαζιερόπλοια της θα βρίσκονται ανενεργά στο λιμάνι του Πειραιά. Σύμφωνα με ανακοίνωση, η εταιρεία έχει προβεί σε διευθετήσεις για κάλυψη των ταμειακών αναγκών της ενώ λαμβάνει όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για περιορισμό και μείωση των εξόδων και άλλων δαπανών της. «Η εξέλιξη της υπόλοιπης φετινής χρονιάς, όσον αφορά στα λειτουργικά της αποτελέσματα, διαγράφεται αρνητική και ζημιογόνα χωρίς όμως η Εταιρεία να είναι σε θέση να προβεί σε οποιεσδήποτε συγκεκριμένες προβλέψεις» (02/04).
 
LORDOS HOTELS HOLDINGS PUBLIC
Η LORDOS HOTELS HOLDINGS PUBLIC έχει αναστείλει τη λειτουργία των τριών ξενοδοχείων του συγκροτήματος μέχρι και τις 30 Απριλίου 2020. Η θυγατρική της εταιρείας United Hotels (Lordos) Limited προσέφερε το ξενοδοχείο Lordos Beach για σκοπούς καραντίνας, μετά από συμφωνία με το κράτος (03/04).
 
LEPTOS CALYPSO HOTELS PUBLIC
Αρνητικές επιπτώσεις στα οικονομικά της αποτελέσματα αναμένει η LEPTOS CALYPSO HOTELS PUBLIC. Λόγω των ραγδαίων εξελίξεων, αστάθμητων παραγόντων συμπεριλαμβανομένων και της αναστολής λειτουργίας των ξενοδοχείων και των αεροδρομίων/αερομεταφορών αλλά και μέχρι την κατάρτιση, λειτουργία και οριστικοποίηση της περιόδου ισχύος συγκεκριμένων σχεδίων στήριξης της εργοδότησης και ρευστότητας δεν μπορεί να προβλεφθεί το εύρος και μέγεθος των επιπτώσεων, ανέφερε η εταιρεία (02/04).
 
A. TSOKKOS HOTELS PUBLIC LTD
Σε διευθετήσεις για κάλυψη των ταμειακών της αναγκών έχει προβεί η A. TSOKKOS HOTELS PUBLIC LTD, καθώς όλα τα ξενοδοχεία του Ομίλου θα παραμείνουν κλειστά μέχρι και τις 30 Απριλίου. Τα ξενοδοχεία είναι κλειστά από τις 16 Μαρτίου και συνεπώς ο κύκλος εργασιών του ομίλου θα είναι μηδενικός για την εν λόγω περίοδο. Σαν αποτέλεσμα της πανδημίας αναμένονται αρνητικές επιπτώσεις στα οικονομικά αποτέλεσματα της εταιρείας (15/04).

CONSTANTINOU BROS HOTELS PLC
Στην κατηγορία των εταιρειών που έχουν αναστείλει πλήρως τις εργασίες τους περιλαμβάνεται και η CONSTANTINOU BROS HOTELS PLC. Με προηγούμενη ανακοίνωση, στα μέσα Μαρτίου, η εταιρεία είχε ενημερώσει ότι αναμενόταν να επηρεαστεί αρνητικά από την εξάπλωση του κορωνοϊού (02/04).
 
TOP KINISIS TRAVEL PLC
H TOP KINISIS TRAVEL PLC έχει αναστείλει τη λειτουργία της (31/03).
 
CH. CHARILAOU GROUP PLC
Αρνητικά αναμένει να επηρεαστούν τα αποτελέσματα της για το τρέχον έτος η CH. CHARILAOU GROUP PLC (17/03).
 
AGROS DEVELOPMENT COMPANY "PROODOS" PUBLIC LTD
Η Εταιρεία Αναπτύξεως Αγρού «Η Πρόοδος» Δημόσια Λτδ ανακοίνωσε ότι το Ξενοδοχείο Ρόδον έχει συνάψει συμφωνία με το κράτος, ώστε να καταστεί χώρος καραντίνας. Η συμφωνία ενδέχεται να μειώσει τις αρνητικές επιπτώσεις στα οικονομικά αποτελέσματα του έτους που είχαν ήδη αναφερθεί σε ανακοίνωση στις 16 Μαρτίου (19/03).
 
C.C.C. TOURIST ENTERPRISES PUBLIC COMPANY LTD
Η C.C.C. TOURIST ENTERPRISES PUBLIC COMPANY LTD αναμένεται να επηρεαστεί αρνητικά για το τρέχον έτος (13/03).
 
SALAMIS TOURS (HOLDINGS) PUBLIC LTD
Η SALAMIS TOURS (HOLDINGS) PUBLIC LTD έχει ανακοινώσει ότι θα επηρεαστούν αρνητικά τα οικονομικά της αποτελέσματα. Η εξαρτημένη της εταιρεία SALAMIS TOURS LTD έχει αναστείλει τις εργασίες της μέχρι τις 30 Απριλίου, ωστόσο οι υπόλοιπες εργασίες του συγκροτήματος συνεχίζονται κανονικά (07/04).
 
PAPHOS STONE C ESTATES PLC
Αρνητικά αναμένεται να επηρεαστεί ο κύκλος εργασιών της PAPHOS STONE C ESTATES PLC. Οι δραστηριότητες της εταιρείας και των συνδεδεμένων εταιρειών της επικεντρώνονται στον τομέα τουρισμού και αναψυχής, ο οποίος επηρεάζεται από την πανδημία (13/03).
 
LAYSTER INVESTMENTS PLC
Ο κύκλος εργασιών της LAYSTER INVESTMENTS PLC, που δραστηριοποιείται στον τομέα του τουρισμού και της αναψυχής, αναμένεται να επηρεαστεί αρνητικά (13/03).
 
KING'S HEAD DEVELOPMENT PLC
Ο κύκλος εργασιών της KING'S HEAD DEVELOPMENT PLC, που δραστηριοποιείται στον τομέα του τουρισμού και της αναψυχής, αναμένεται να επηρεαστεί αρνητικά (13/03).
 
AMATHUS PUBLIC LIMITED
Σημαντικά αναμένεται ότι θα επηρεάσουν τα ενοποιημένα οικονομικά αποτελέσματα της AMATHUS PUBLIC LTD από την πανδημία. Τα ξενοδοχεία AMATHUS BEACH HOTEL στη Λεμεσό, OLYMPIC LAGOON RESORT και AMAVI HOTEL στην Πάφο, έχουν αναστείλει πλήρως την λειτουργία τους μέχρι τις 12 Απριλίου και αναμένεται ότι η περίοδος αναστολής θα επεκταθεί περαιτέρω μέχρι τις 30 Απριλίου. Η AMATHUS PUBLIC LIMITED συμμετέχει με ποσοστό 25% στην ιδιοκτήτρια εταιρεία του AMATHUS BEACH HOTEL, με ποσοστό 48% στην ιδιοκτήτρια εταιρεία του OLYMPIC LAGOON RESORT και με ποσοστό 30% στην ιδιοκτήτρια εταιρεία του AMAVI HOTEL. Παράλληλα, οι τουριστικές και ταξιδιωτικές εργασίες του συγκροτήματος, τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα, έχουν πλήρως ανασταλεί (07/04).
 
BLUE ISLAND PLC
H BLUE ISLAND PLC στις 18 Μαρτίου είχε ανακοινώσει αναστολή της καταβολής του προμερίσματος της προς τους μετόχους της. Η πληρωμή του προμερίσματος θα εξεταστεί εν ευθέτω χρόνω και ανάλογα με την εξέλιξη των γεγονότων. Στις 12 Μαρτίου η Blue Island είχε ενημερώσει ότι επηρεάζονται οι εμπορικές δραστηριότητες της εταιρείας, λόγω της πτώσης της ζήτησης της εσωτερικής αγοράς, ιδιαίτερα στον τομέα της μαζικής εστίασης. Όσον αφορά στον τομέα των εξαγωγών ο περιορισμός ή οι ακυρώσεις πτήσεων επηρεάζουν και τις παραγγελίες του εξωτερικού (18/03).
 
 
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΗΣ- ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

PANDORA INVESTMENTS PUBLIC LIMITED
Aρνητικά επηρεάζονται οι πωλήσεις του κλάδου αλλά και ο ρυθμός κατασκευής των έργων αναφέρει η PANDORA INVESTMENTS PUBLIC LIMITED, χωρίς να μπορεί να προβλεφθεί το εύρος και μέγεθος των όποιων επιπτώσεων. Η εταιρεία εντατικοποιεί τις προσπάθειες προώθησης των πωλήσεων της αξιοποιώντας το δίκτυο των γραφείων της σε εννέα χώρες καθώς επίσης το δίκτυο μεσιτών και συνεργατών της σε 70 χώρες (02/04).
 
THE CYPRUS CEMENT PUBLIC COMPANY LTD
Αρνητικά αναμένει να επηρεαστούν τα αποτελέσματα της για το τρέχον έτος η THE CYPRUS CEMENT PUBLIC COMPANY LTD. Επί του παρόντος η εταιρεία δεν είναι σε θέση να προβλέψει το εύρος της αναφερόμενης απόκλισης και την έκταση των οικονομικών επιπτώσεων (13/03).
 
K + G COMPLEX PUBLIC COMPANY LTD
Αρνητικά αναμένει να επηρεαστούν τα αποτελέσματα της για το τρέχον έτος η K + G COMPLEX PUBLIC COMPANY LTD λαμβάνοντας υπόψη τις πρόσφατες εξελίξεις (13/03).
 
K. KYTHREOTIS HOLDINGS PUBLIC LTD
Μετά το κλείσιμο των εργοταξίων όλες οι εργασίες σε όλους τους τομείς δραστηριότητας της K. KYTHREOTIS HOLDINGS PUBLIC LTD αναμένεται να επηρεαστούν αρνητικά, όπως και τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας κατά το Ά Εξάμηνο (24/03).
 
CONSTANTINOU BROS DEVELOPERS PLC
Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας δεν έχει ακόμα επηρεαστεί αρνητικά (13/03).
 
CONSTANTINOU BROS PROPERTIES PLC
Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας δεν έχει ακόμα επηρεαστεί αρνητικά (13/03).
 
PHILOKTIMATIKI PUBLIC LTD
Η PHILOKTIMATIKI PUBLIC LTD αναφέρεται σε ενδεχόμενος αρνητικές οικονομικές επιπτώσεις κατά το 2020, αν και η πρόβλεψη είναι ότι οι επιπτώσεις θα είναι προσωρινές (16/03).
 

ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
 
BANK OF CYPRUS HOLDINGS PLC
Το συγκρότημα της Τράπεζας Κύπρου δεν είναι σε θέση να αξιολογήσει το μέγεθος οποιασδήποτε μελλοντικής επίδρασης του COVID-19 στην επιχειρηματική δραστηριότητα του. Ωστόσο, οποιαδήποτε παρατεταμένη εξάπλωση του COVID-19, με αποτέλεσμα την περαιτέρω αποδυνάμωση της παγκόσμιας αγοράς ομολόγων, την περαιτέρω επιδείνωση του επιτοκιακού περιβάλλοντος, ή την οποιανδήποτε αρνητική επίπτωση στην ευρύτερη Κυπριακή οικονομία, αναμένεται να έχει αρνητικό αντίκτυπο στα οικονομικά αποτελέσματα του για το τρέχον έτος.
Παράλληλα, παρά τη μεταβλητότητα στις αγορές ως αποτέλεσμα της πανδημίας, το συγκρότημα συνεχίζει να εργάζεται με τους συμβούλους του για την πώληση χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων δανείων (ΜΕΔ). Σύμφωνα με το συγκρότημα, λόγω των συνθηκών αγοράς και λειτουργίας που επικρατούν, η διαδικασία δύναται να διαρκέσει περισσότερο από ότι αρχικά αναμενόταν.
 
Στο πλαίσιο των αναμενόμενων πιστωτικών ζημιών σύμφωνα με το ΔΠΧΑ 9, η Τράπεζα αναμένεται να αναγνωρίσει επιπρόσθετες προβλέψεις ύψους περίπου €75 εκατ. στα οικονομικά αποτελέσματα του συγκροτήματος για το δ΄ τρίμηνο 2019, με αρνητική επίδραση στα κεφάλαια ύψους περίπου 45 μ.β.1 Με την ολοκλήρωση πώλησης ΜΕΔ, οι κεφαλαιακοί δείκτες του συγκροτήματος αναμένεται να επηρεαστούν θετικά από τη μείωση των σταθμισμένων περιουσιακών στοιχείων, κατόπιν λήψης εποπτικών εγκρίσεων (16/03).
 
HELLENIC BANK PUBLIC COMPANY LTD
Η Ελληνική Τράπεζα αναμένει ότι η χρηματοοικονομική της απόδοση για το Οικονομικό Έτος 2020 θα επηρεαστεί από την οικονομική κρίση λόγω του COVID-19. Οι περιορισμοί στα ταξίδια και τις οικονομικές δραστηριότητες που επιβλήθηκαν στην Κύπρο και διεθνώς, για περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, αναμένεται να έχουν αρνητική επίδραση στην κυπριακή οικονομία. Αυτό πιθανόν να επηρεάσει τη χρηματοοικονομική απόδοση της Τράπεζας, με πιθανά χαμηλότερα έσοδα λόγω επιβράδυνσης της οικονομικής δραστηριότητας και πιθανές ψηλότερες ζημιές απομείωσης, ως αποτέλεσμα δυσκολιών που μπορεί να αντιμετωπίζουν οι δανειολήπτες για εξυπηρέτηση των υποχρεώσεών τους. Λόγω του ψηλού βαθμού αβεβαιότητας σε σχέση με τη διάρκεια και σοβαρότητα της οικονομικής κρίσης, η συνολική επίδραση στη χρηματοοικονομική απόδοση της Τράπεζας παραμένει ασαφής σε αυτό το στάδιο (13/04).
 
DEMETRA HOLDINGS PLC
Ζημιά αναμένεται να καταγράψει κατά το πρώτο τρίμηνο η DEMETRA HOLDINGS PLC. Με βάση τις μέχρι σήμερα ενδείξεις το συγκρότημα θα έχει ζημιά, σε σχέση με κέρδος που είχε την αντίστοιχη περίοδο του 2019, η οποία προκύπτει κατά κύριο λόγο από τις επενδύσεις σε αξίες εισηγμένες στο ΧΑΚ. Στην εκτίμηση δεν έχουν συμπεριληφθεί τα κέρδη ή οι ζημιές που αναλογούν στην Demetra από το μερίδιο που κατέχει στην Ελληνική Τράπεζα (31/03).
 
ELLINAS FINANCE PUBLIC COMPANY LTD
Επέκταση του προβλήματος του κορωνοϊού, με αρνητικό αντίκτυπο στην γενικότερη οικονομία, αναπόφευκτα θα πλήξει και τις δραστηριότητες της ELLINAS FINANCE PUBLIC COMPANY LTD (13/03).
 
 
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
 
SFS GROUP PUBLIC COMPANY LTD
Η SFS GROUP PUBLIC COMPANY LTD έχει αναστείλει τις δραστηριότητες της. Από την απόφαση εξαιρείται η θυγατρική Sharelink Securities & Financial Services Limited η οποία αποτελεί αδειοδοτημένη Εταιρεία Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών (23/03).
 
ΤΡΙΑΙΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΙΜΙΤΕΔ
Η ΤΡΙΑΙΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΙΜΙΤΕΔ έχει αναστείλει τις δραστηριότητες της (23.3).
 
LOGICOM PUBLIC LTD
Ο κύκλος εργασιών της LOGICOM PUBLIC LTD και το λειτουργικό κέρδος από τις συνήθεις εργασίες της Logicom παρουσιάζουν μείωση κατά το A’ τρίμηνο, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019. Δεν μπορεί να δοθεί ασφαλής εκτίμηση για την κερδοφορία μετά τη φορολογία, λόγω της μη διαθεσιμότητας της απαιτούμενης πληροφόρησης σε σχέση με τα αναμενόμενα αποτελέσματα της Demetra Holdings Plc, συνεπεία της μη διαθεσιμότητας της απαιτούμενης πληροφόρησης των αντίστοιχων αναμενόμενων αποτελεσμάτων της Ελληνικής Τράπεζας για συμπερίληψη τους στα αποτελέσματα της Δήμητρα (31/03).
 
DISPLAY ART PLC
Η DISPLAY ART PLC έχει αναστείλει τις εργασίες της μέχρι και τις 30 Απριλίου. Η εταιρεία ασχολείται με εκθέσεις, συνέδρια και άλλες παρόμοιες υπηρεσίες, που έχουν ακυρωθεί. Αναμένεται ότι ο κύκλος εργασιών της εταιρείας για τη συγκεκριμένη περίοδο θα είναι μειωμένος σε ποσοστό 90-100% (19/03).
 
MINERVA INSURANCE COMPANY PUBLIC LTD
Oι δραστηριότητες της MINERVA INSURANCE COMPANY PUBLIC LTD δεν έχουν επηρεαστεί αρνητικά από την επιδημία του COVID-19 και δεν προβλέπονται οποιεσδήποτε αρνητικές επιπτώσεις βραχυπρόθεσμα. Στο παρόν στάδιο δεν μπορεί να εκτιμηθεί η πιθανότητα επηρεασμού της εταιρείας μακροπρόθεσμα (04/04).
 
COSMOS INSURANCE PUBLIC COMPANY LTD
Η COSMOS INSURANCE PUBLIC COMPANY LTD στο παρόν στάδιο δεν έχει επηρεαστεί και με βάση τις προβλέψεις της οι δραστηριότητές της παραμένουν ανεπηρέαστες για τους επόμενους τρεις μήνες. Σημειώνει ωστόσο ότι αρνητικές επιπτώσεις στη διεθνή καθώς και κυπριακή οικονομία θα επηρεάσουν αναπόφευκτα τις δραστηριότητες της (24/03).
 
ATLANTIC INSURANCE CO. PUBLIC LTD
Αρνητικές επιπτώσεις στον κύκλο εργασιών της ATLANTIC INSURANCE CO. PUBLIC LTD πιθανόν να επιφέρει τυχόν παρατεταμένη και σε έξαρση εξάπλωση του COVID-19, η οποία θα πλήξει την ευρύτερη οικονομία του τόπου. Ο κορωνοϊός έχει ιδιαίτερα αρνητικές επιπτώσεις στο επενδυτικό χαρτοφυλάκιο της εταιρείας, ως αποτέλεσμα της σημαντικής πτώσης που καταγράφουν οι διεθνείς αγορές (13/03).
 
LIBERTY LIFE INSURANCE PUBLIC COMPANY LTD
Η LIBERTY LIFE INSURANCE PUBLIC COMPANY LTD, η οποία λειτουργεί κανονικά, βραχυπρόθεσμα δεν επηρεάζεται από την πανδημία και δεν προβλέπει μείωση του κύκλου εργασιών της ή αρνητικές επιπτώσεις στη φερεγγυότητα της. Θεωρεί, ωστόσο, ότι μακροπρόθεσμα και ιδιαίτερα σε περίπτωση μεγάλης διάρκειας της πανδημίας, αναπόφευκτα θα επηρεαστούν τα αποτελέσματα της (07/04).
 

ΕΜΠΟΡΙΟ
 
THE MALL OF CYPRUS (MC) PLC & THE MALL OF ENGOMI (ME) PLC
Η ανεξέλεγκτη διάδοση του ιού στην Κύπρο μπορεί να προκαλέσει αρνητικό αντίκτυπο στη λειτουργία και τις δραστηριότητες των δύο εμπορικών κέντρων (13/03).
 
VASSILICO CEMENT WORKS PUBLIC COMPANY LTD
Σημαντική επιδείνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της αναμένει η VASSILICO CEMENT WORKS PUBLIC COMPANY LTD για τα τρία τελευταία τρίμηνα του 2020. Παρόλο που η διάθεση των προϊόντων της εταιρείας συνεχίζεται, η πανδημία άρχισε ήδη να επηρεάζει τις πωλήσεις της. Τα ρυθμιστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί θα έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην πραγματική οικονομία και στον κατασκευαστικό κλάδο και ως συνεπακόλουθο στις πωλήσεις της εταιρείας (06/04).
 
MALLOUPPAS & PAPACOSTAS PUBLIC CO. LTD
Αρνητικά αναμένει να την επηρεάσει η επιδημία του κορωνοϊού η εταιρεία MALLOUPPAS & PAPACOSTAS PUBLIC CO. LTD (13/03).
 
LORDOS UNITED PLASTICS PUBLIC LTD
H LORDOS UNITED PLASTICS PUBLIC LTD, μετά και την λήψη των απαγορευτικών μέτρων εργασίας των εργοταξίων και των λοιπών καταστημάτων λιανικής πώλησης που σχετίζονται με τις οικοδομές, για τον Απρίλιο και για όσο χρόνο διαρκούν τα απαγορευτικά μέτρα, αναμένει μείωση των πωλήσεων της μεγαλύτερη του 50%. Από την 1η Απριλίου έχει αναστείλει τις εργασίες της στο εργοστάσιο παραγωγής των σωλήνων και όλων των συναφών προϊόντων με την οικοδομική δραστηριότητα. Τα υπόλοιπα τμήματα  παραγωγής ειδών οικιακής και βιομηχανικής χρήσης, συνεχίζουν κανονικά την λειτουργεία τους για την τροφοδοσία των υπεραγορών, των βιομηχανιών τροφίμων και των δημοσίων οργανισμών (07/04).
 
KEO PLC
Μεγάλος αριθμός πελατών του συγκροτήματος έχει αναστείλει τις εργασίες του και κατά συνέπεια ο κύκλος εργασιών της KEO PLC έχει επηρεαστεί αρνητικά. Πρόκειται για μείωση πέραν του 25%, από την 16η Μαρτίου μέχρι και σήμερα σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019. Η μείωση προβλέπεται να συνεχιστεί καθ΄όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων. Ως αποτέλεσμα η ΚΕΟ έχει προχωρήσει με αίτηση για ένταξη στο Ειδικό Σχέδιο Μερικής Αναστολής των εργασιών της. Ωστόσο, οι παραγωγικές και λειτουργικές δυνατότητες της εταιρείας δεν έχουν επηρεαστεί και συνεχίζει απρόσκοπτα την τροφοδοσία των πελατών της των οποίων οι δραστηριότητες δεν έχουν ανασταλεί (09/04).

ALKIS H. HADJIKYRIACOS (FROU-FROU BISCUITS) PUBLIC LTD
Οι παραγωγικές, εμπορικές και λειτουργικές δραστηριότητες της ALKIS H. HADJIKYRIACOS (FROU-FROU BISCUITS) PUBLIC LTD δεν είχαν επηρεαστεί μέχρι τις 10 Μαρτίου. Αρνητικά είχε επηρεαστεί το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο του συγκροτήματος, λόγω του πανικού που δημιουργήθηκε στις χρηματαγορές, αλλά η εταιρεία εκτιμά ότι πρόκειται για προσωρινό φαινόμενο και ότι οι απώλειες θα αποκατασταθούν όταν ξεπεραστεί η πανδημία (10/03).
 
MITSIDES PUBLIC COMPANY LTD
O κύκλος εργασιών της MITSIDES PUBLIC COMPANY LTD δεν έχει επηρεαστεί αρνητικά, ούτε έχει διαφανεί σημαντικός επηρεασμός στις παραγωγικές διεργασίες και την εφοδιαστική αλυσίδα του ομίλου. Ωστόσο, η σημαντική αβεβαιότητα που έχει επιφέρει η πανδημία αύξησε σημαντικά τους κινδύνους που μπορεί να έχουν μελλοντικά αρνητικές επιπτώσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα του ομίλου, καθώς πιθανόν να μειωθεί σημαντικά η κατανάλωση, με την μείωση του τουριστικού ρεύματος προς την Κύπρο κατά την καλοκαιρικνή περίοδο, κάτι που μπορεί να δημιουργήσει κίνδυνο ρευστότητας στην τουριστική και επισιτιστική βιομηχανία (11/03).
 
CHRIS JOANNOU PUBLIC LTD
Μείωση κύκλου εργασιών πέραν του 50% για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο αναμένει η CHRIS JOANNOU PUBLIC LTD (31/03).
 
ROLANDOS ENTERPRISES PUBLIC LTD
Δραματικά έχει επηρεάσει τις επιχειρήσεις της ROLANDOS ENTERPRISES PUBLIC LTD ο κορωνοϊός (19/03).
 
INTERBREW PLC
Η INTERBREW PLC δεν προβλέπει να επηρεαστεί από πιθανή εξάπλωση του ιού (13/03).
 
 
ΕΝΕΡΓΕΙΑ

PETROLINA (HOLDINGS) PUBLIC LTD
Σημαντικό αντίκτυπο στις πωλήσεις και κατ’ επέκταση στην κερδοφορία της PETROLINA (HOLDINGS) PUBLIC LTD θα έχει το κλείσιμο επιχειρήσεων, η μείωση στη διακίνηση οχημάτων και αεροσκαφών και η περιορισμένη οικονομική δραστηριότητα. Παρά το γεγονός ότι η εφοδιαστική αλυσίδα των εργασιών της εξακολουθεί να παραμένει ανεπηρέαστη, η ζήτηση προϊόντων πετρελαιοειδών έχει ήδη επηρεαστεί σημαντικά, όπως εξηγεί (17/03).
 
R ENERGY 1 
Οφείλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι ότι δύναται να υπάρχουν πιθανές επιπτώσεις στα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας είχε αναφέρει η R ENERGY 1 (17/03).

Δειτε Επισης

Αποχωρεί από την ΟΕΒ μετά από 41 χρόνια ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Κώστας Χριστοφίδης
Αντώνης Αντωνίου: Τι χρειάζεται για να υπάρξει ένα βιώσιμο και ελκυστικό επενδυτικό οικοσύστημα
Σταύρος Σταύρου: Ανησυχεί το ΚΕΒΕ...Ο αυξημένος κίνδυνος και πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις
ΟΕΒ: Η γενική συνέλευση, οι προκλήσεις για το επιχειρείν και η σημασία της συνεργασίας με το ΚΕΒΕ
Ανοίγει ο δρόμος για απασχόληση ξένων εργαζομένων-Συμφωνούν οι κοινωνικοί εταίροι με πρόταση Παναγιώτου
ΕΥ: Το Υπουργικό να εξετάσει ενδεχόμενη αμέλεια καθηκόντων Εφόρου Εσωτερικού Ελέγχου
Προβληματισμοί για άρση ορίων στις αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων
Στα ταμεία του κράτους €608 εκ. από ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Τμήμα Φορολογίας
«Πράσινο» Βουλής για αγορά 30 ηλεκτρικών και 5 υβριδικών οχημάτων για αξιωματούχους
Με δύο τρόπους οι προαγωγές στο Δημόσιο το 2024-Καθοριστική η παρέμβαση της Νομικής Υπηρεσίας