Ψαλίδι στα επιδόματα Δημοσίων ζητούν οι Οικολόγοι

Επιστολή απέστειλε σήμερα ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργος Περδίκης, προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Κωνσταντίνο Πετρίδη, ούτως ώστε να συζητηθεί κατά τη διάρκεια του σημερινού Υπουργικού Συμβουλίου, πρότασή του για αποκοπή των επιδομάτων παραστάσεως, φιλοξενίας και οδοιπορικών για όλο το δημόσιο και ημιδημόσιο τομέα, για την περίοδο που ισχύουν τα μέτρα περιορισμού της μετακίνησης και της απαγόρευσης των συναθροίσεων.

Η πρόταση κατατέθηκε για πρώτη φορά ως μέρος των προτάσεων του κινήματος σε επιστολή προς τον υπουργό οικονομικών στις 13/3/2020 .

"Είναι προφανέστατο πως κατά την εν λόγω περίοδο κανένας αξιωματούχος ή δημόσιος λειτουργός φιλοξενεί, παρευρίσκεται ή οδοιπορεί για χάριν του δημοσίου σε τέτοιο βαθμό ώστε να δικαιολογείται η καταβολή αυτών των επιδομάτων. Γιατί λοιπόν να ξοδεύσει ο κρατικός προϋπολογισμός (αλλά και ο προϋπολογισμός των 35 δήμων, των δεκάδων ανεξάρτητων αρχών, ημικρατικών οργανισμών κοκ) αυτά τα επιδόματα και να μην κατατεθούν στους λογαριασμούς που αφορούν τα επιπλέον έξοδα που πρέπει να γίνουν για αντιμετώπιση της πανδημίας;  Εξαίρεση μπορούν ασφαλέστατα να αποτελούν οι λειτουργοί της υγείας και άλλων υπηρεσιών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού", αναφέρουν.


"Ως Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ευελπιστούμε να εισακουστεί η πρόταση μας και να υλοποιηθεί από την Κυβέρνηση. Σε αντίθετη περίπτωση έχουμε εισηγηθεί στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών να καταθέσει στην ολομέλεια πρόταση απόφασης για αποκοπή αυτών των επιδομάτων τουλάχιστον για ένα μήνα. Οψόμεθα", καταλήγουν.. 
 

Δειτε Επισης

Επίτροποι ΚΟΑΠ και Ορεινών Κοινοτήτων σε κοινή προσπάθεια στήριξης αγροτικής οικονομίας
Χαμός στην Βουλή για το ΡΙΚ... Βολές για σκοπιμότητες, προσωπικές ατζέντες και μαύρες λίστες
Καταργείται η φορολόγηση εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Με κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ την Πέμπτη
Ελεγκτική Υπηρεσία: Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της Γ.Δ. Ανάπτυξης
Συμψηφισμός ποσού ύψους €551,8 εκατομμυρίων από την Κυβέρνηση μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2024
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»
Δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του ΡΙΚ-Τι διαμηνύει για τους μισθούς των υπαλλήλων ο Κεραυνός
Ετήσια αύξηση 4,2% στη βιομηχανική παραγωγή τον Ιανουάριο-Οι σημαντικότερες θετικές μεταβολές