Κορωνοϊός: Διαφοροποιεί τον ρου του επιχειρείν

Σε αναστολή λειτουργίας προχωρούν οργανισμοί και εταιρείες, εκδηλώσεις αναβάλλονται, ωράρια λειτουργίας γραφείων διαφοροποιούνται όλα ως έκτακτα μέτρα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού που άγγιξε και την πατρίδα μας.
 
Σε ανακοίνωσή της η Παγκύπρια Συμμαχία Σπάνιων Παθήσεων χαιρετίζει «όλα τα μέτρα που έχει λάβει η πολιτεία για πρόληψη και προστασία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού από τον κορωνοϊό».
 
Στέλνει ευχές «σε όλους εκείνους που αγωνίζονται στην πρώτη γραμμή, ιατρούς, νοσηλευτές, πληρώματα ασθενοφόρων καθώς και το προσωπικό που στελεχώνει όλα τα κέντρα τηλεφωνικής εξυπηρέτησης».
 
Η  Παγκύπρια Συμμαχία Σπάνιων Παθήσεων καλεί «το κοινό, εργοδότες και εργαζομένους, να σεβαστούν και να τηρήσουν τα μέτρα που έχει εξαγγείλει η Κυβέρνηση, ενώ για τον λόγο αυτό το Κέντρο ‘Φωλιά’ θα παραμείνει κλειστό για το κοινό για όλο το διάστημα που θα διαρκέσουν τα μέτρα, θα λειτουργεί όμως κανονικά το τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης».
 
Αν υποπέσει στην αντίληψη οποιουδήποτε συμπολίτη μας περίπτωση ατόμων με χρόνιες και σπάνιες ασθένειες που χρειάζονται την οποιαδήποτε βοήθεια ή υποστήριξη να γίνεται επικοινωνία με το 22 203762.
 
Σε δική της ανακοίνωση, η Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών αναφέρει ότι προχωρεί «άμεσα, σε προσωρινό κλείσιμο των γραφείων της για το κοινό».
 
Προσθέτει ότι «το μέτρο αυτό λαμβάνεται έχοντας ως γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και την υποχρέωση που όλοι μας έχουμε, να συνδράμουμε στις προσπάθειες περιορισμού της εξάπλωσης της πανδημίας στη χώρα μας αλλά και να προστατέψουμε τα μέλη μας που οι περισσότεροι από αυτούς ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες».
 
Σημειώνεται ωστόσο, ότι στο διάστημα που τα γραφεία της Ομοσπονδίας Συνδέσμων  Ασθενών Κύπρου θα παραμείνουν κλειστά, το κοινό, θα μπορεί να επικοινωνεί με την Ομοσπονδία, καλώντας στους αριθμούς  22 386001/22 386002, αφού οι λειτουργοί θα εργάζονται κανονικά.
 
Τέλος, η Ομοσπονδία ενημερώνει ότι έχει αναβάλει όλες τις εκδηλώσεις και δραστηριότητες της, οι οποίες ήταν προγραμματισμένες μέχρι τέλος Απριλίου 2020.
 
Σε ανακοίνωσή της η Τράπεζα Κύπρου αναφέρει ότι προχωρεί στη δημιουργία Δικτύου Υποστήριξης για την Κύπρο στο οποίο συνεργάζονται δομημένα επιχειρήσεις, μη κυβερνητικές οργανώσεις και οργανωμένα σύνολα «για τη στήριξη αυτών που μας στηρίζουν», στον αγώνα κατά του κορωνοϊού.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «το Δίκτυο Υποστήριξης απευθύνεται σε δημόσιους φορείς και αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους, που αυτή την περίοδο καλούνται να ανταποκριθούν σε ένα τεράστιο και πρωτόγνωρο αγώνα».
 
Στο δίκτυο περιλαμβάνονται ήδη (αλφαβητικά) οι Φούρνοι Ζορπάς και τα καταστήματα Bionic και Public. Η Τράπεζα Κύπρου θα συμβάλλει οικονομικά και οργανωτικά στην προσπάθεια, μαζί με τον ΜΚΟ Reaction, που είναι ο βασικός συνεργάτης.
 
Εξάλλου, η Πολιτική Άμυνα αναστέλλει, μέχρι νεότερης ειδοποίησης, προγραμματισμένες εκπαιδεύσεις και ασκήσεις των υπόχρεων μελών της.
 
 «Η αναστολή παρουσιάσεων των υπόχρεων μελών, που εκτελούν τη θητεία τους στην Πολιτική Άμυνα, είναι ευθυγραμμισμένη προς τα μέτρα που ανακοινώθηκαν, από το Υπουργικό Συμβούλιο, για περιορισμό του κορωνοϊού, δηλαδή την απόφαση 10/3/2020 και τις άλλες σχετικές που ανακοινώθηκαν μέχρι σήμερα» αναφέρει ανακοίνωση της Δύναμης.
 
Η Πετρολίνα σε δική της ανακοίνωση αναφέρει ότι  «λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και την αποτροπή της περαιτέρω εξάπλωσης του κορωνοϊού, διασφαλίζοντας παράλληλα την εύρυθμη λειτουργία των εργασιών της και την επιχειρησιακή της συνέχιση».
 
 Προσθέτει ότι έχει προχωρήσει «στην αναστολή της λειτουργίας των πλυντηρίων σε όλα τα πρατήρια Πετρολίνα, Eni και Agip που διαχειρίζεται η εταιρεία και αριθμός πρατηριούχων έχει προχωρήσει σε αναστολή λειτουργίας των δικών τους πλυντηρίων».
 
Επίσης τοποθέτησε αντισηπτικά «σε όλα τα ταμεία (πάγκους εργασίας), τουαλέτες, στον εσωτερικό χώρο και χώρο της πίστας στα πρατήρια για χρήση από τους υπαλλήλους καθώς και τους πελάτες».
 
Επίσης η Πετρολίνα διενεργεί και «τακτική απολύμανση και καθαρισμό σ’ όλες τις επιφάνειες, ράφια και πάγκους εργασίας, στις αντλίες και στον χρηματοδέκτη των πρατηρίων της».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Επίτροποι ΚΟΑΠ και Ορεινών Κοινοτήτων σε κοινή προσπάθεια στήριξης αγροτικής οικονομίας
Χαμός στην Βουλή για το ΡΙΚ... Βολές για σκοπιμότητες, προσωπικές ατζέντες και μαύρες λίστες
Καταργείται η φορολόγηση εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Με κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ την Πέμπτη
Ελεγκτική Υπηρεσία: Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της Γ.Δ. Ανάπτυξης
Συμψηφισμός ποσού ύψους €551,8 εκατομμυρίων από την Κυβέρνηση μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2024
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»
Δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του ΡΙΚ-Τι διαμηνύει για τους μισθούς των υπαλλήλων ο Κεραυνός
Ετήσια αύξηση 4,2% στη βιομηχανική παραγωγή τον Ιανουάριο-Οι σημαντικότερες θετικές μεταβολές