ΠΑΣΥΔΥ: Ζητά παρέμβαση ΠτΔ για αναθεώρηση του διατάγματος για ουσιώδεις υπηρεσίες

Η ΠΑΣΥΔΥ καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και όλους τους αρμοδίους όπως μεριμνήσουν για την αναθεώρηση του Διατάγματος για τις ουσιώδεις υπηρεσίες και αναπροσαρμόσουν τις πρόνοιές του, για την παρουσία εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στο μέτρο που απολύτως κρίνεται αναγκαίο. 

Σε ανακοίνωση αναφέρεται ότι λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης, η Κεντρική Γραμματεία συνέρχεται αύριο σε έκτακτη συνεδρίαση, για να μελετήσει σε συνεργασία με τους επηρεαζόμενους Κλάδους, το όλο θέμα και να προβεί στη λήψη αποφάσεων, ανάλογα με τις εξελίξεις.

Στην ανακοίνωση η ΠΑΣΥΔΥ αναφέρει πως "θεωρεί απόλυτα δικαιολογημένες τις έντονες αντιδράσεις των επηρεαζόμενων Κλάδων και μελών της, για το πρόσθετο μέτρο που λήφθηκε για τον κορωνοϊό, σε σχέση με το Διάταγμα του Υπουργού Υγείας, ημερ. 19 Μαρτίου 2020".
 
Η ΠΑΣΥΔΥ αναφέρει ότι ο θεσμός του καθορισμού των «ουσιωδών υπηρεσιών» με Συμφωνίες ανάμεσα στην Κυβέρνηση και τους Κοινωνικούς Εταίρους, αποσκοπεί διαχρονικά στη διασφάλιση αποκλειστικά της ασφάλειας, της υγείας και της ζωής του πληθυσμού. 

Σημειώνει πως υποχρεωτική παρουσία μεγάλου αριθμού εργαζομένων στους χώρους εργασίας, χωρίς να υπάρχει ανάγκη εξυπηρέτησης επειγουσών ή έκτακτων αναγκών, "όχι μόνο βρίσκεται σε αντίθεση και αντίφαση με όλα τα προηγούμενα κυβερνητικά μέτρα που εξαγγέλθηκαν και εφαρμόστηκαν και επικροτήθηκαν από όλα τα οργανωμένα σύνολα και ολόκληρο τον κυπριακό λαό, αλλά εξ αντικειμένου θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία των πολιτών που αποτελεί για όλους το κυρίαρχο και πρωταρχικό μέλημα". 

"Και τούτο σε μια περίοδο που η επικινδυνότητα και η εξέλιξη του ιού παραμένει απροσδιόριστη και οι εκκλήσεις παγκοσμίως συνίστανται στις λέξεις «Μένουμε σπίτι»", αναφέρεται.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Εβδομαδιαίες απώλειες κατέγραψε το ΧΑΚ
Μέτρο ενίσχυσης με ετήσιο προϋπολογισμό €1.400.000 για ζημιές από θεομηνίες στην γεωργία
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους