Νέο πακέτο με εγγυημένα δάνεια και επιχορηγήσεις τόκων

Πακέτο μέτρων τόνωσης της ρευστότητας των επιχειρήσεων ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών, όπως ενημέρωσε πριν από λίγο με δηλώσεις του ο υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης. 
 
Ο ΥΠΟΙΚ, ο οποίος μιλούσε μετά την ευρεία σύσκεψη του εθνικού συμβουλίου, είπε ότι το πακέτο θα περιλαμβάνει εγγύηση δανείων ή επιχορηγήσεις τόκων ή και τα δύο μέτρα μαζί. 
 
Για το πακέτο έχει ήδη ενημερωθεί η πολιτική ηγεσία ενώ διαβούλευση θα υπάρξει και με τον τραπεζικό τομέα, για να διασφαλιστεί ότι θα αξιοποιηθεί η ευελιξία που προσφέρεται από το ευρωπαϊκό πλαίσιο στήριξης της ΕΚΤ.
 
Σκοπός του υπουργείου Οικονομικών είναι το νέο πακέτο να ψηφιστεί από τη Βουλή αρχές της επόμενης εβδομάδας, μαζί με τα μέτρα του πρώτου πακέτου, για στήριξη της οικονομίας, που βρίσκονται ήδη στο νομοθετικό σώμα.
 
Ανέφερε ακόμη ότι θα είναι από τα πιο δυνατά πακέτα στήριξης σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι χρησιμοποιούνται σωστά τα εφόδια που υπάρχουν για αντιμετώπιση της κρίσης, η οποία χαρακτηρίζεται από βαθμό αβεβαιότητας ως προς το βάθος και τη διάρκειά της.
 
Είπε ακόμη ότι οι οικονομικές επιπτώσεις της κρίσης εξαρτώνται «σχεδόν σε απόλυτο βαθμό από τα μέτρα τα οποία λαμβάνονται και αλλάζουν καθημερινά» σε σχέση με τους περιορισμούς για λόγους δημόσιας υγείας. "Αντιδρούμε με τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση σε επίπεδο πολιτικού κόσμου και κομμάτων", κατέληξε ο Υπουργός Οικονομικών.
 
 
Δ. Συλλούρης: Η Βουλή ανέβαλε συνεδρίες για να ψηφίσει πιο ολοκληρωμένα μέτρα 

Από τη πλευρά του, ο πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης, σε δήλωση μετά το πέρας της σύσκεψης του Συμβουλίου Αρχηγών διευκρίνισε ότι οι συνεδρίες του νομοθετικού σώματος, που προγραμματίστηκαν για αύριο Παρασκευή αναβλήθηκαν για τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας ώστε να δοθεί χρόνος στην κυβέρνηση να επεξεργαστεί τις προτάσεις των κομμάτων και να τεθεί προς ψήφιση από την Ολομέλεια της Βουλής μια ολοκληρωμένη δέσμη νομοθεσιών αντιμετώπισης των επιπτώσεων της πανδημίας.
 
Συγκεκριμένα, είπε ότι η συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και της Ολομέλειας της Βουλής, αναβάλλονται για την Τρίτη και ίσως ακόμα και για Τετάρτη. «Άρα, δίνουμε αυτό τον χρόνο, διότι μέσα από αυτή την πολύ εξαιρετική συζήτηση, ενημέρωση που οδήγησε σε πολύ συναινετικές προτάσεις, αξίζει τον κόπο να καθυστερήσουμε τρεις-τέσσερις μέρες και να γίνει ένα πακέτο ακόμα πιο ολοκληρωμένο», συμπλήρωσε.

 

 
 
 

Δειτε Επισης

Πέντε μέτρα στήριξης με κόστος 35,3 εκατομμύρια ευρώ-Πόσοι και ποιοι επωφελούνται
Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά από την ΚΕΔΙΠΕΣ στο κράτος-€140 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2024
Νίκος Χριστοδουλίδης: Ακούω πολλές ανέξοδες εξαγγελίες... Κάποια οριζόντια και κάποια στοχευμένα τα μέτρα
Αποφασίζει για το νέο πακέτο μέτρων στήριξης το Υπουργικό-Οι προτάσεις που βρίσκονται στο τραπέζι
Τα διεθνούς φήμης brands που ετοιμάζεται να υποδεχθεί το My Mall Λεμεσού
Ελίνα Κυρατζή: Θέσεις κλειδιά και προοπτικές ανέλιξης για το προσωπικό μέσω της Ακαδημίας ΑΛΦΑΜΕΓΑ
Το «Build to Rent» και πώς το βλέπουν επενδυτές και επιχειρηματίες ανάπτυξης γης
Κορυφαία κοινή προτεραιότητα για Κύπρο και Ισραήλ ο Great Sea Interconnector
Σημαντικός προορισμός για επενδύσεις από την Εσθονία η Κύπρος-Τι είπε ο Πρόεδρος της χώρας σε φόρουμ του ΚΕΒΕ
Χωρίς ιδιαίτερη μεταβολή έκλεισε την Τετάρτη το ΧΑΚ