ΣΥΠΡΟΔΑΤ: Μέτρα για ελάφρυνση επιχειρήσεων από τράπεζες

Ο Σύνδεσμος Προστασίας Δανειοληπτών Τραπεζών (ΣΥ.ΠΡΟ.ΔΑ.Τ.) χαιρετίζει την απόφαση των ελληνικών τραπεζών να στηρίξουν ενεργά την ελληνική οικονομία και ζητά από τις κυπριακές τράπεζες να λάβουν αποφάσεις για ανάλογα μέτρα, όπως η αναστολή των διαδικασιών εκποίησης και το πάγωμα της καταβολής δόσεων.
 
Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι ελληνικές τράπεζες παγώνουν για 6 μήνες την καταβολή των δόσεων κεφαλαίου από επιχειρήσεις, με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών (Ε.Ε.Τ.) να κάνει λόγο για μέτρο ελάφρυνσης των επιχειρήσεων που πλήττονται από τα περιοριστικά μέτρα λόγω κορωνοϊού. 
 
«Αυτό σε συνδυασμό με τις οδηγίες της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου (Κ.Τ.Κ) , κατ’ εφαρμογή των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (Ε.Κ.Τ), θα πρέπει να οδηγήσει τις Κυπριακές Τράπεζες να λάβουν αποφάσεις για ανάλογα μέτρα» προστίθεται.
 
Μεταξύ άλλων ο ΣΥ.ΠΡΟ.ΔΑ.Τ. προτείνει την αναστολή των διαδικασιών εκποίησης σε οποιονδήποτε στάδιο και αν βρίσκονται, λέγοντας ότι θα δώσει την ευχέρεια και δυνατότητα για προσωρινή έστω ή και οριστική αναδιάρθρωση των δανείων χιλιάδων Δανειοληπτών.

Ο ορθολογικός αυτός τρόπος αντιμετώπισης των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων θα φέρει ευεργετικά και μόνιμα αποτελέσματα τόσο, για τις Τράπεζες όσο και για τους Δανειολήπτες, προστίθεται.
 
Ακόμη προτείνεται πάγωμα της καταβολής δόσεων όλων των Δανειοληπτών για 6 μήνες, σημειώνοντας πως για την περίοδο αυτή δεν πρέπει να χρεώνονται τόκοι. 
 
Τέλος, γίνεται αναφορά σε δανειοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και νοικοκυριών επιδεικνύοντας  την απαραίτητη ευελιξία, ούτως ώστε να βοηθηθούν και να αποκτήσουν κεφάλαιο κίνησης όλοι καθώς, όπως λέει, όλοι αναμένεται να επηρεαστούν αρνητικά από την εξάπλωση του COVID – 19.

Δειτε Επισης

ΚΟΕ: Στο 2,6% το 2024 και στο 3,3% το 2025 ο ρυθμός ανάπτυξης
Ζημιές καταγράφει την Πέμπτη το ΧΑΚ
Απορρίφθηκε νέα αγωγή για το κούρεμα- Ορθά έγινε απομείωση των καταθέσεων έκρινε το Δικαστήριο
Global Chief Transformation Officer της Ogilvy ο Αντώνης Κόχειλας-Ποια τα νέα του καθήκοντα
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Ρεκόρ συμμετοχών στον Γύρο της Πάφου 2024 (video)
Κλειστά τα γενικά καταστήματα την Πρωτομαγιά-Τι ισχύει για όσους εργαστούν
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ
Παρουσίαση κοινοβουλευτικού έργου του ευρωβουλευτή του ΕΛΚ Λουκά Φουρλά