Κορωνοϊός: Διευκρινίσεις για τα μέτρα για επιχειρήσεις

Διευκρινίσεις έδωσαν οι Υπουργοί Υγείας, Οικονομικών και Εργασίας για τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο τόσο για την λειτουργία των κυπριακών επιχειρήσεων όσο και για το πακέτο μέτρων στήριξης των κυπριακών επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου διευκρίνισε πως για τις επιχειρήσεις που δεν έχουν να κάνουν με εξυπηρέτηση κοινού θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά νοουμένου ότι θα τηρείται το μέτρο πως δεν θα υπάρχουν πέραν των 75 ατόμων σε ένα ενιαία χώρο. Επισήμανε πως από την στιγμή που υπάρχουν χωριστά γραφεία δεν τίθεται θέμα συνέχισης των δραστηριοτήτων τους, ενώ τόνισε πως θα πρέπει να τηρούνται αυστηρά τα μέτρα προστασίας όπως αυτά έχουν καθοριστεί. Πρόσθεσε πως θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά τα εργοτάξια από εργάζονται σε ανοικτό χώρο, διευκρινίζοντας πως θα πρέπει να γίνεται με προσοχή και να λαμβάνονται μέτρα υγιεινής όταν οι εργαζόμενοι χρησιμοποιούν τα ίδια εργαλεία.

Παράλληλα, διευκρίνισε πως πολυκαταστήματα, δηλαδή τα καταστήματα που έχουν λάβει πολεοδομική άδεια με βάση τον όρο πολυκαταστήματος όπως καθορίζεται από την σχετική νομοθεσία, θα πρέπει να παραμείνουν κλειστά.

Τα καταστήματα λιανικού εμπορίου που θα παραμείνουν ανοικτά δεν θα πρέπει να διαθέτουν στο κατάστημα τους πέραν των πέντε εργαζομένων, ενώ θα πρέπει να τηρείται ο όρος 8 τ.μ. ανά άτομο, με το μέτρο αυτό να ισχύει και για όλους τους χώρους υποδοχής και εξυπηρέτησης κοινού.

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων, τόσο ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης όσο και η Υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου ανέφεραν πως όσων επιχειρήσεων μειώνεται το 25% του κύκλου εργασιών θα εμπίπτουν στο Σχέδιο Αναστολής Εργασιών.
 

Δειτε Επισης

Εβδομαδιαίες απώλειες κατέγραψε το ΧΑΚ
Μέτρο ενίσχυσης με ετήσιο προϋπολογισμό €1.400.000 για ζημιές από θεομηνίες στην γεωργία
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους