ΑΛΚ: Αναστέλλουν την 24ωρη στάση εργασίας οι εργαζόμενοι

Την αναστολή της προγραμματισμένης για την Παρασκευή 24ωρης στάσης εργασίας τους αποφάσισαν οι εργαζόμενοι της Αρχής Λιμένων Κύπρου (ΑΛΚ), μετά από διαβουλεύσεις που έγιναν σήμερα στα γραφεία της Αρχής, στο λιμάνι Λεμεσού.
 
Συντεχνιακές πηγές ανέφεραν στο ΚΥΠΕ ότι στη σύσκεψη, που έγινε στην παρουσία του Προέδρου του ΔΣ της Αρχής Λιμένων, λήφθηκαν διαβεβαιώσεις γύρω από το αίτημα για ενημέρωση του προσωπικού σε σχέση με την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Λάρνακας και προγραμματίστηκε συνάντηση, την Παρασκευή 20 Μαρτίου, στο Υπουργείο Μεταφορών. Ως εκ τούτου, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν ν` αναστείλουν την αυριανή 24ωρη στάση εργασίας τους.

Οι εργαζόμενοι είχαν εξαγγείλει την προειδοποιητική στάση εργασίας τους ζητώντας ενημέρωση για το αναπτυξιακό πλάνο, το κατά πόσο θα υπάρχει μεταβατική περίοδος και ποια η διάρκεια της, ποιος θα είναι πλέον ο ρόλος της ΑΛΚ και η οικονομική βιωσιμότητα της και τι θα γίνει με το προσωπικό και ποιους περιλαμβάνει το σχέδιο εθελούσιας αφυπηρέτησης.
 
Μεταξύ των εκκρεμοτήτων, περιλαμβάνεται το θέμα του Ταμείου Προνοίας των ωρομίσθιων, η υπογραφή συλλογικής σύμβασης για τα έτη 2015-2018, το Ταμείο ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης μετά την πλήρη εφαρμογή του ΓΕΣΥ, τα σχέδια υπηρεσίας επιταχυνόμενης ανέλιξης κλιμάκων Α2-Α5-Α7 και το οργανόγραμμα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους
ΟΕΒ: Απαράδεκτες απεργίες σε εταιρείες μηχανολογικών και ηλεκτρολογικών έργων-Συντεχνίες «τιμωρούν» τις επιχειρήσεις
Καλύτερες οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ για την κυπριακή οικονομία-Ικανοποίηση Υπουργείου Οικονομικών
Σε καθοδική πορεία ωθούμενος από τη μείωση στις τιμές της ενέργειας ο πληθωρισμός
Στοχευμένη συγκέντρωση δυνητικών επενδυτών στο Λονδίνο-Παρουσιάστηκαν οι ευκαιρίες για επενδύσεις στην Κύπρο