ΥΠΟΙΚ: Η κυβέρνηση θα βρίσκεται δίπλα στον επιχειρηματικό κόσμο

Τη διαβεβαίωση πως η κυβέρνηση πάντα θα βρίσκεται δίπλα στον επιχειρηματικό κόσμο, έδωσε ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης ύστερα από συνάντηση με την Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ).
 
Ο κ. Πετρίδης συναντήθηκε σήμερα το απόγευμα με την εκτελεστική επιτροπή ΟΕΒ και συμμετείχε στη ακολούθως σε μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση με το Διοικητικό της Συμβούλιο, στα γραφεία της Ομοσπονδίας.
 
Σε κοινές δηλώσεις με τον Πρόεδρο της ΟΕΒ Γιώργο Πέτρου, ο κ. Πετρίδης είπε ότι «ως Κυβέρνηση θα είμαστε πάντα δίπλα από τον επιχειρηματικό κόσμο, τον επιχειρηματικό κόσμο που δημιουργεί τις θέσεις εργασίες και τα εισοδήματα».
 
Όπως είπε, αποτελεί κοινή επισήμανση ότι η οικονομία είναι πιο ισορροπημένη με ικανοποιητικούς ρυθμούς ανάπτυξης, «αλλά σίγουρα η οικονομία έχει και πολλές προκλήσεις».
 
Ο κ. Πετρίδης διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση θα είναι πάντα έτοιμη να εξετάσει θέματα που αφορούν τον επιχειρηματικό κόσμο, είτε αφορούν φορολογίες, τα δημοσιονομικά είτε εργασιακά θέματα.
 
«Όλα αυτά παίζουν ρόλο στο να έχουμε ένα και υγιές επιχειρηματικό περιβάλλον, ένα περιβάλλον που να δημιουργεί εισοδήματα για όλους, για εργοδότες και για εργαζόμενους», κατέληξε.
 
Στις δικές του δηλώσεις, ο κ. Πέτρου είπε πως η συζήτηση κάλυψε όλα τα θέματα που αφορούν την οικονομία, προσθέτοντας πως οι βιομήχανοι μετέφεραν στον ΥΠΟΙΚ τις ανησυχίες τους και ότι έμειναν ευχαριστημένοι από τις απαντήσεις που πήραν.
 
«Έχουμε επαναλάβει στον Υπουργό ότι η ΟΕΒ θα δουλεύει πάντοτε για τον κοινό στόχο που είναι ένα καλύτερο επίπεδο ζωής, καλύτερο τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων και πρέπει να πω ότι έχουμε μείνει πολύ ευχαριστημένοι με τις απαντήσεις που έχουμε πάρει», πρόσθεσε.
 
Καταλήγοντας, ο κ. Πέτρου διαβεβαίωσε πως η συνεργασία και οι επαφές της ΟΕΒ με τον κ. Πετρίδη θα συνεχιστούν.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

ΡΙΚ: Μετά την 1η Απριλίου η καταβολή μισθών-Αιτία το Πάσχα των Καθολικών
Πράσινο από Επιτροπή Οικονομικών σε σειρά αιτημάτων για αποδέσμευση κονδυλίων
ΔΝΤ: Ανθεκτική σε πολλαπλούς δυσμενείς κραδασμούς η κυπριακή οικονομία-Οι βασικές συστάσεις πολιτικής
Σχέδια ενίσχυσης για «χρωματισμένο» γεωργικό πετρέλαιο-Οι δικαιούχοι και ο τρόπος υποβολής των αιτήσεων
Ρίχνουν μαύρο στις συχνότητες του ΡΙΚ για μία ώρα οι εργαζόμενοι στο ίδρυμα
Επίτροποι ΚΟΑΠ και Ορεινών Κοινοτήτων σε κοινή προσπάθεια στήριξης αγροτικής οικονομίας
Χαμός στην Βουλή για το ΡΙΚ... Βολές για σκοπιμότητες, προσωπικές ατζέντες και μαύρες λίστες
Καταργείται η φορολόγηση εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Με κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ την Πέμπτη