Πετρίδης: Ανάγκη που έγινε πραγματικότητα το Υφυπουργείο Καινοτομίας

Το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής συγκεντρώνει τις διάσπαρτες υπηρεσίες κάτω από μία στέγη η οποία θα σχεδιάζει και θα εφαρμόζει με επιστημονικό τρόπο ενιαία εθνική στρατηγική,  μεταρρυθμίζοντας και εκσυγχρονίζοντας τον τρόπο λειτουργίας της κρατικής μηχανής ούτως ώστε να μπορεί έμπρακτα να στηρίξει και να προωθήσει την έρευνα, την καινοτομία και την ψηφιακή πολιτική προς όφελος ολόκληρης της κοινωνίας, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης, χαιρετίζοντας την έγκριση της ίδρυσης του εν λόγω Υφυπουργείου από την Ολομέλεια της Βουλής, από την 1η Μαρτίου 2020.

Επισημαίνοντας ότι τα τελευταία χρόνια, η Κύπρος έχει κάνει πολύ σημαντικά βήματα σε θέματα έρευνας και καινοτομίας, ανέφερε ότι αρκετές πολιτικές και προγράμματα έχουν εφαρμοστεί από την κυβέρνηση για υποβοήθησή της. 

«Οι άνθρωποι που ασχολούνται τόσο με την έρευνα και την καινοτομία, όσο και με την ψηφιακή πολιτική, αποτελούν πλέον μια ραγδαία αναπτυσσόμενη κοινότητα, η οποία μπορεί να αποτελέσει τη βάση για το νέο μοντέλο ανάπτυξης της χώρας», τόνισε σχετικά ο κ. Πετρίδης.

Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι «η κοινωνία αυτή αλλά και οι νέοι μας, χρειάζονται ένα πλαίσιο διακυβέρνησης το οποίο θα τους υποβοηθά να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο τρόπο την προοπτική τους, επιφέροντας έτσι προστιθέμενη αξία για την κοινωνία». 

Καταληκτικά, επεσήμανε ότι η ίδρυση του Υφυπουργείου ως ο ισχυρός και εξειδικευμένος  κεντρικός φορέας και οι πολιτικές που διέπουν τόσο την έρευνα, όσο και την καινοτομία αλλά και την ψηφιακή πολιτική, αποτελούν μια ανάγκη η οποία πλέον γίνεται πραγματικότητα. 

Δειτε Επισης

Εβδομαδιαίες απώλειες κατέγραψε το ΧΑΚ
Μέτρο ενίσχυσης με ετήσιο προϋπολογισμό €1.400.000 για ζημιές από θεομηνίες στην γεωργία
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους