Αντίδραση της ΟΕΒ σε προωθούμενη Οδηγία της ΕΕ

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ), εκφράζει την ανησυχία της για προωθούμενη Οδηγία από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και προβαίνει σε όλες τις δυνατές παραστάσεις, με την συνδρομή των Ευρωπαίων εταίρων της για ακύρωση των προωθούμενων ρυθμίσεων. 
 
Συγκεκριμένα, η ΕΕ έχει ενεργοποιήσει τις διαδικασίες για υιοθέτηση Οδηγίας η οποία μεταξύ άλλων θα επιβάλλει την επιστροφή φορτηγών και αρθρωτών οχημάτων (νταλικών) στην έδρα εγγραφής τους κάθε οκτώ εβδομάδες.
 
Τυχόν υιοθέτηση μιας τέτοιας πρόνοιας θα υποχρεώσει το μεγαλύτερο μέρος, αν όχι την ολότητα των 100 και πλέον εταιρειών ιδιοκτητών αυτού του τύπου οχημάτων που έχουν ως έδρα τους την Κύπρο, να εγκαταλείψουν την Κύπρο και να μεταφέρουν την έδρα τους σε χώρα Μέλος στην ηπειρωτική Ευρώπη.
 
Η ΟΕΒ έχει προβεί σε σειρά ενεργειών προκειμένου να προληφθούν δυσάρεστες εξελίξεις. Ανάμεσα σε άλλα η ΟΕΒ έχει ζητήσει την στήριξη των Ευρωπαίων Εταίρων της, αφού η συγκεκριμένη πρόνοια πλήττει δυσανάλογα και κατά παράβαση θεμελιωδών αρχών της Ένωσης, τις μη ηπειρωτικές χώρες μέλη και ιδιαίτερα την Κύπρο, η οποία βρίσκεται σε απόσταση σχεδόν 1000 χλμ. από το πλησιέστερο εμπορικό λιμάνι της ΕΕ και με φτωχή θαλάσσια σύνδεση.
 
Η ΟΕΒ σε συνεργασία με το Υπουργείο Μεταφορών αλλά και με τον ίδιο τον Υπουργό, θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να επιτευχθούν οι σκοποί της προωθούμενης Οδηγίας χωρίς την πρόκληση παράπλευρης ζημιάς στην κυπριακή οικονομία και σε όλες αυτές τις εταιρείες, οι οποίες επέλεξαν την Κύπρο ως έδρα των δραστηριοτήτων τους.

Δειτε Επισης

Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
16α ΙΝ Business Awards: Ανακοινώνονται την ερχόμενη εβδομάδα οι βραβευθέντες
Ξάνθος Σαρρής: Η αναγέννηση της ΕΥΡΗΚΑ
«Μάχη» αδειοδότησης για τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Οι διαδικασίες που τρέχουν και ποια τα δεδομένα
Τα αιτήματα της Kition, το ξεκάθαρο μήνυμα Βαφεάδη και τι διαμηνύει η Ελεγκτική Υπηρεσία
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους