Πτωτικές τάσεις την Δευτέρα στο Χρηματιστήριο

Πτωτικές τάσεις επικράτησαν την Δευτέρα στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου. Ο Γενικός Δείκτης σημείωσε μικρές απώλειες σε ποσοστό 0,24%, κλείνοντας στις 67,42 μονάδες.
 
Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 βρισκόταν στις 40,56 μονάδες, παρουσιάζοντας πτώση 0,22%. Ο ημερήσιος τζίρος διαμορφώθηκε στις €184.077.
 
Από τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, άνοδο σημείωσαν μόνο οι Επενδυτικές Εταιρείες σε ποσοστό 0,78%. Αντίθετα, απώλειες κατέγραψαν η Κύρια Αγορά σε ποσοστό 0,06%, τα Ξενοδοχεία κατά 1,39% και η Εναλλακτική Αγορά κατά 0,46%.

Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι τίτλοι της Τράπεζας Κύπρου με €56.641 (τιμής κλεισίματος €1,332, πτώση 0,75%) της The Cyprus Cement Company με €46.630 (τιμή κλεισίματος €0,384, χωρίς μεταβολή), των Τσιμεντοποιίων Βασιλικού με €22.012 (τιμή κλεισίματος €2,20, χωρίς μεταβολή) της Tsokkos Hotels με €12.464 (τιμή κλεισίματος €0,125, πτώση 3,85%) και της Ελληνικής Τράπεζας με €8.095 (τιμή κλεισίματος €0,83, χωρίς μεταβολή).
 
Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, τέσσερις κινήθηκαν ανοδικά, επτά πτωτικά και δέκα παρέμειναν αμετάβλητες. Ο αριθμός των συναλλαγών διαμορφώθηκε στις 135.
 
Εξάλλου, το Χρηματιστήριο ανακοίνωσε ότι οι Δείκτες του ΧΑΚ θα αναθεωρούνται ανά εξάμηνο με έτος έναρξης το 2020. Ειδικότερα, καθορίζονται δύο εξαμηνιαίες χρονικές περίοδοι αναθεώρησης των Δεικτών της Ρυθμιζόμενης Αγοράς του ΧΑΚ, οι οποίες θα πραγματοποιούνται κάθε Ιούνιο και Δεκέμβριο αντίστοιχα.
 
Επιπλέον, το ΧΑΚ ανακοίνωσε την εισαγωγή 9000 επιπρόσθετων Ομολόγων της εταιρείας Elbridge Investments (Cyprus) Ltd σύμφωνα με το Άρθρο 58(1) του Νόμου του ΧΑΚ στην Αγορά Ομολόγων των Νεοαναπτυσσόμενων Εταιρειών (Ν.Ε.Α.) του ΧΑΚ.
 
Η διαπραγμάτευση των πιο πάνω επιπρόσθετων Ομολόγων θα πραγματοποιείται σε Eυρώ (€) και θα αρχίσει τη Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2020.

Σημειώνεται ότι οι πιο πάνω ομολογίες θα ενσωματωθούν στις ήδη εισηγμένες ομολογίες της εταιρείας, οι οποίες θα ανέλθουν σε 168.935 και το μητρώο της πιο πάνω εταιρείας θα συνεχίσει να τηρείται από το Κεντρικό Αποθετήριο/ Μητρώο του ΧΑΚ.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Σε αναμονή για κατεπείγουσα εξέταση του προϋπολογισμού του ΤΕΠΑΚ η Βουλή
Η Ευρωβουλή ενέκρινε την οδηγία για την εργασία σε διαδικτυακές πλατφόρμες
Παρατείνεται για ακόμη ένα χρόνο η χρηματοδότηση των ελλειμμάτων του ΟΚΥπΥ-Ο λόγος της απόφασης
Αυξάνεται στα €250 το πασχαλινό επίδομα για χαμηλοσυνταξιούχους
Βουλή: Ζητά επαναπροκήρυξη Σχεδίου ρύθμισης οφειλών προσφύγων
Θετικά τα αποτελέσματα ελέγχου της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή σε περίπτερα
Θεσμοθετεί απευθείας διάλογο με το επιχειρείν η Κυβέρνηση-Επιβεβλημένη η ενίσχυση της φήμης της Κύπρου
Αποχωρεί από την ΟΕΒ μετά από 41 χρόνια ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Κώστας Χριστοφίδης
Αντώνης Αντωνίου: Τι χρειάζεται για να υπάρξει ένα βιώσιμο και ελκυστικό επενδυτικό οικοσύστημα