Με πτώση έκλεισε την Τετάρτη το Χρηματιστήριο

Στις ζημιές επέστρεψε την Τετάρτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ), με όλους τους δείκτες πλην της Εναλλακτικής Αγοράς να καταγράφουν πτώση.
 
Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 67,61 μονάδες, παρουσιάζοντας πτώση σε ποσοστό 0,37%, ενώ ο Δείκτης FTSE/CySE 20 κατέγραψε ζημιές 0,34%, κλείνοντας στις 40,70 μονάδες. Ο ημερήσιος τζίρος διαμορφώθηκε στις €113.891.
 
Τις μεγαλύτερες ζημιές κατέγραψαν η Κύρια Αγορά και τα Ξενοδοχεία και οι δύο σε ποσοστό 0,77% . Οι επενδυτικές μειώθηκαν κατά 0,38%, ενώ οριακά κέρδη σε ποσοστό 0,08% κατέγραψε η Εναλλακτική Αγορά.
 
Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι τίτλοι της Lordos Hotles με €28.183 (άνοδος 1,19% - τιμή κλεισίματος €0,85). Ακολούθησαν οι μετοχές της Τράπεζας Κύπρου με €24.225 (πτώση 0,60% - τιμή κλεισίματος €1,32), της The Cyprus Cement με €17.856 (χωρίς μεταβολή - τιμή κλεισίματος €0,38), της ALKIS H. HADJIKYRIACOS (Frou-Frou) με €13.606 (χωρίς μεταβολή - τιμή κλεισίματος €0,29) και της Salamis Tours με €5.821 (πτώση 0,93% - τιμή κλεισίματος €1,06).
 
Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, έξι κινήθηκαν ανοδικά, εννέα πτωτικά και έξι παρέμειναν αμετάβλητες. Οι συναλλαγές ανήλθαν στις 113.
 
Εξάλλου το Χρηματιστήριο ανακοίνωσε τη μετάταξη των τίτλων της εταιρείας A. L. Prochoice Group Public Ltd από την Αγορά Επιτήρησης στην Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου, ενόψει του ότι έχει εκλείψει ο λόγος για τον οποίο είχαν μεταταχθεί οι τίτλοι της εταιρείας, μετά από την έκδοση και δημοσιοποίηση της Ετήσιας Οικονομικής Έκθεσης για το έτος που έληξε 31/12/2018, καθώς και της Εξαμηνιαίας Οικονομικής Έκθεσης της εταιρείας, για την περίοδο που έληξε στις 30/6/2019. Η απόφαση αυτή λήφθηκε με βάση την Παράγραφο 2.2.5 της ΚΔΠ 379/2014 (ως έχει τροποποιηθεί).
 
Οι τίτλοι της εταιρείας θα τυγχάνουν διαπραγμάτευσης στην Εναλλακτική Αγορά από την Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020.
 
Επίσης το ΧΑΚ ανακοίνωσε τη συνέχιση της αναστολής διαπραγμάτευσης των τίτλων της εισηγμένης εταιρείας Swan Real Estate Plc (ΝΕΑ Αγορά), για επιπλέον δύο (2) μήνες, δηλαδή μέχρι και τις 27 Μαρτίου 2020.
 
 Ακόμα ανακοινώθηκε ότι η εταιρεία The Meredith Property Group Plc, έχει συμμορφωθεί με την υποχρέωση για υποβολή και δημοσιοποίηση της Εξαμηνιαίας Οικονομικής της Έκθεσης για την περίοδο που έληξε στις 30/9/2019. Κατ’ επέκταση, με βάση τις πρόνοιες της παραγράφου 2.2.7 της ΚΔΠ 379/2014 (όπως τροποποιήθηκε), ο λόγος που οδήγησε στην παρουσίαση της σήμανσης στις εισηγμένες αξίες της εταιρείας αυτής σε σχέση με το θέμα αυτό, έχει εκλείψει.

Υπενθυμίζεται ωστόσο, ότι οι τίτλοι της εταιρείας θα συνεχίσουν να τυγχάνουν διαπραγμάτευσης στη ΝΕΑ Αγορά και να παρουσιάζονται στους πίνακες διαπραγμάτευσης και στα δελτία τιμών με Σήμανση (Σ), λόγω της ουσιώδους αβεβαιότητας σε σχέση με τη συνεχιζόμενη δραστηριότητα ως παρουσιάζεται στην Έκθεση του Ανεξάρτητου Ελεγκτή στα Ετήσια Αποτελέσματα για το έτος που έληξε 31/3/2019 (ανακοίνωση ΧΑΚ 19/12/2019).

Το Συμβούλιο θα προβεί σε αφαίρεση της σήμανσης (Σ) από τους πίνακες διαπραγμάτευσης και τα δελτία τιμών, όταν διαπιστώσει ότι οι λόγοι που οδήγησαν στην παρουσίαση της σήμανσης στις αξίες αυτές, θα έχουν εκλείψει.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Επίτροποι ΚΟΑΠ και Ορεινών Κοινοτήτων σε κοινή προσπάθεια στήριξης αγροτικής οικονομίας
Χαμός στην Βουλή για το ΡΙΚ... Βολές για σκοπιμότητες, προσωπικές ατζέντες και μαύρες λίστες
Καταργείται η φορολόγηση εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Με κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ την Πέμπτη
Ελεγκτική Υπηρεσία: Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της Γ.Δ. Ανάπτυξης
Συμψηφισμός ποσού ύψους €551,8 εκατομμυρίων από την Κυβέρνηση μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2024
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»
Δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του ΡΙΚ-Τι διαμηνύει για τους μισθούς των υπαλλήλων ο Κεραυνός
Ετήσια αύξηση 4,2% στη βιομηχανική παραγωγή τον Ιανουάριο-Οι σημαντικότερες θετικές μεταβολές