Η συνεργασία ΟΕΒ και ΣΙΠΕΚ βέλτιστη πρακτική σε Ευρωπαϊκό Συνέδριο

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) και ο Σύνδεσμος Ιδιωτικής Προσχολικής Εκπαίδευσης Κύπρου (ΣΙΠΕΚ), συμμετείχαν κατόπιν ειδικής πρόσκλησης, στο συνέδριο Social Services in EU Cross-Industry Social Dialogue” που πραγματοποιήθηκε στις 21 Νοεμβρίου, 2019 στις Βρυξέλλες. 
 
Το Συνέδριο αποτελεί μέρος Ευρωπαϊκού Έργου που υλοποιείται από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Δημοσίων Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Γενικού Οικονομικού Συμφέροντος (CEEP) και αποσκοπεί στην ενίσχυση της συμμετοχής στον Κοινωνικό Διάλογο σε εθνικό αλλά και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, των οργανισμών που προσφέρουν κοινωνικές υπηρεσίες.
 
Κατά τις εργασίες του Συνεδρίου, παρουσιάστηκαν τα πορίσματα Έκθεσης που καταγράφει και αναλύει τα συστήματα υπηρεσιών κοινωνικής ευημερίας και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στην Βουλγαρία, Ουγγαρία, Λιθουανία, Ρουμανία, Κύπρο και Μάλτα. Επιπλέον, συζητήθηκαν επί μέρους εργασιακά θέματα περιλαμβανομένου του κοινωνικού διαλόγου, των συλλογικών διαπραγματεύσεων και της εκπροσώπησης των επιχειρήσεων/οργανισμών και των εργαζομένων που δραστηριοποιούνται στον τομέα των υπηρεσιών κοινωνικής ευημερίας.
 
Σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, o Λειτουργός Εργασιακών Σχέσεων & Κοινωνικής Πολιτικής της ΟΕΒ, κ. Πολύβιος Πολυβίου, σχολίασε τα ευρήματα της Έκθεσης που αφορούν το σύστημα εργασιακών σχέσεων καθώς και τις υπηρεσίες κοινωνικής ευημερίας στην Κύπρο (προσχολική εκπαίδευση, υπηρεσίες υγείας, φροντίδα ηλικιωμένων, κοινωνική εργασία, κλπ).
 
Επιπλέον, αναδείχτηκε ως Βέλτιστη Πρακτική η συνεργασία της ΟΕΒ και του ΣΙΠΕΚ που είχε ως αποτέλεσμα την ενίσχυση του ΣΙΠΕΚ και την συμμετοχή του στον Κοινωνικό Διάλογο μέσα από την εκπροσώπηση του σε Τεχνικές Επιτροπές και Σώματα για θέματα που επηρεάζουν την προσχολική εκπαίδευση στην Κύπρο.
 
Την επιτυχία της συνεργασίας επιβεβαίωσε με παρέμβαση της και η Αντιπρόεδρος του ΣΙΠΕΚ κα. Δώρα Παναγίδου η οποία κάλεσε τους αντίστοιχους Επαγγελματικούς Συνδέσμους και Οργανώσεις να ενισχύσουν την παρουσία τους στον κοινωνικό διάλογο με την ενεργό συμμετοχή τους στην ΟΕΒ.
 
Ο ΣΙΠΕΚ εκπροσωπεί 110 ιδιωτικούς βρεφοκομικούς-παιδοκομικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία Παγκυπρίως που απασχολούν πέραν των 650 εργαζομένων. Είναι μέλος της ΟΕΒ από την ίδρυση του το 1976, ενώ η Πρόεδρος του ΣΙΠΕΚ είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΕΒ.

Δειτε Επισης

Εβδομαδιαίες απώλειες κατέγραψε το ΧΑΚ
Μέτρο ενίσχυσης με ετήσιο προϋπολογισμό €1.400.000 για ζημιές από θεομηνίες στην γεωργία
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους