Σταθμός Λεωφορείων Αλάμπρας: Ένα βήμα για σύγχρονες και ανθρώπινες συγκοινωνίες

Ένας νέος, σύγχρονος σταθμός αστικών λεωφορείων είναι από σήμερα στη διάθεση των κατοίκων της επαρχίας Λευκωσίας. Ο Σταθμός Λεωφορείων Αλάμπρας εγκαινιάστηκε σήμερα από την Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Βασιλική Αναστασιάδου. 

Ο Σταθμός Λεωφορείων Αλάμπρας διαθέτει γραφειακούς χώρους, χώρο ξεκούρασης των επαγγελματιών οδηγών, χώρο στάθμευσης ‘park and ride’, χώρους υγιεινής καθώς και καφετέρια ενώ αναμένεται να εξυπηρετεί εξήντα οκτώ (68) λεωφορεία και περίπου 3000 επιβάτες συμπεριλαμβανομένου των μαθητών που χρησιμοποιούν τον Σταθμό καθημερινά για ανταποκρίσεις με τις γραμμές που ενώνουν τη Λευκωσία με τις γύρω κοινότητες και Δήμους. Με τη λειτουργία του σταθμού, ο ΟΣΕΛ βελτιώνει σημαντικά τις υπηρεσίες που προσφέρει στο επιβατικό κοινό, καθώς έχει, μεταξύ άλλων, τη δυνατότητα να προσφέρει συνεχή παρουσία προσωπικού εξυπηρέτησης αλλά και σύγχρονες ανέσεις.

Η λειτουργία του σταθμού αναβαθμίζει αισθητά τις συγκοινωνιακές υποδομές της πρωτεύουσας και αντικαθιστά τον σταθμό Κρυονέρι που είχε φτάσει, εδώ και καιρό, στα όρια της λειτουργίας του.
 

Ο στρατηγικός στόχος του ΟΣΕΛ για την επόμενη δεκαετία είναι σύγχρονες και ανθρώπινες δημόσιες συγκοινωνίες που αξίζουν στους συμπολίτες μας. Με την απαράμιλλη τεχνογνωσία του σε θέματα δημοσίων συγκοινωνιών, τη μοναδική εμπειρία του στους δρόμους της πόλης και με ένα εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό που λειτουργεί με επαγγελματισμό και αφοσίωση, ο ΟΣΕΛ είναι ο μόνος που μπορεί να εγγυηθεί ένα υψηλής ποιότητας συγκοινωνιακό δίκτυο.

Ο Πρόεδρος του ΟΣΕΛ, κ. Χριστάκης Ματθαίου τόνισε σχετικά: «Για τον ΟΣΕΛ η σημερινή μέρα αποτελεί την έναρξη μιας νέας εποχής για τις Δημόσιες Συγκοινωνίες της περιοχής αλλά και ολόκληρης της επαρχίας. Η ανέγερση και λειτουργία τέτοιων, μοντέρνων υποδομών αποτελεί το σημαντικότερο παράγοντα για την προσέλκυση νέων επιβατών. Υποδομές που πρέπει να επεκταθούν και να περιλάβουν σταθμούς, λεωφορειολωρίδες, μοντέρνες στάσεις, σημάνσεις για προτεραιότητα στα λεωφορεία, χώρους εξυπηρέτησης επιβατών.

Τα έργα πρέπει να ενταχθούν ψηλά στις προτεραιότητες του κράτους. Η χρήση των δημοσίων συγκοινωνιών αποτελεί τη μοναδική λύση για επίλυση του σοβαρού κυκλοφοριακού προβλήματος που μαστίζει τις πόλεις μας.

Πρέπει όλοι να κάνουμε το μερίδιο που μας αναλογεί ώστε οι πολίτες πρέπει να έχουν τη συγκοινωνιακή υποδομή που τους αξίζει, ώστε με τη σειρά τους να αγκαλιάσουν την προσπάθεια. Πρέπει να είναι βέβαιοι για το επίπεδο της εξυπηρέτησης ώστε να συμμετέχουν ενεργά στην αποφόρτιση των δρόμων και τη συνακόλουθη βελτίωση της ποιότητας ζωής».

Δειτε Επισης

Εβδομαδιαίες απώλειες κατέγραψε το ΧΑΚ
Μέτρο ενίσχυσης με ετήσιο προϋπολογισμό €1.400.000 για ζημιές από θεομηνίες στην γεωργία
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους