Απρόσκοπτη συνέχιση της εισροής ξένων επενδύσεων ζητούν οι επιχειρηματίες

«Βρισκόμαστε σε σαφώς καλύτερη θέση απ’ ό,τι τα προηγούμενα χρόνια, αλλά ο δρόμος μέχρι την οριστική έξοδο από την κρίση παραμένει μακρύς και δύσβατος», τόνισε ο Πρόεδρος της ΟΕΒ, Γιώργος Πέτρου.
 
Μιλώντας στο πλαίσιο της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Παγκύπριου Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης & Οικοδομών, σημείωσε ότι η εξωστρέφεια και οι προσπάθειες για προσέλκυση ξένων κεφαλαίων, πρέπει να συνεχιστούν απρόσκοπτα.

Πρόσθεσε ότι «οι επενδύσεις από υπηκόους τρίτων χωρών αποτελούν μια από τις σημαντικότερες πηγές εισροής ξένων κεφαλαίων στην οικονομία μας».
 
Ανέφερε επίσης ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρείται έντονη δημόσια συζήτηση σε σχέση με το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα. «Η ΟΕΒ τάσσεται υπέρ της στήριξης του Προγράμματος καθώς εμπίπτει στα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας και παρόμοια προγράμματα εφαρμόζονται και αξιοποιούνται από τις 20 εκ των 28 χωρών Μελών της ΕΕ» είπε.
 
Είπε ακόμη ότι με τις βελτιώσεις και τροποποιήσεις του Μαΐου και Αυγούστου του 2019, το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα έχει καταστεί ένα από τα αυστηρότερα και πιο ολοκληρωμένα προγράμματα στην Ευρώπη.
 
Θεωρούμε επιβεβλημένη τη διαφύλαξη του προγράμματος και καλούμε όσους έχουν την ευθύνη εφαρμογής των κριτηρίων και των προϋποθέσεων, να το προστατεύσουν μέσα από την άσκηση της δέουσας επιμέλειας, όπως προβλέπουν τα νέα αναβαθμισμένα κριτήρια, κατέληξε.
 
Ασφαλές εργαλείο ανάπτυξης η προσέλκυση ξένων επενδύσεων
Ο Πρόεδρος του Invest Cyprus, Μιχάλης Μιχαήλ είπε ότι κοινός στόχος όλων είναι η δημιουργία συνθηκών βιώσιμης και μακροπρόθεσμης ανάπτυξης ενώ η προσέλκυση ξένων επενδύσεων αποτελεί ασφαλές και αποτελεσματικό εργαλείο επίτευξης των αναπτυξιακών στόχων.
 
«Η Κύπρος διαθέτει μια σειρά από συγκριτικά πλεονεκτήματα που την καθιστούν ελκυστικό επενδυτικό προορισμό» σε σχέση με το επενδυτικό περιβάλλον και την καθημερινή ζωή, είπε. Ανέφερε ότι επενδύοντας στην Κύπρο, οι ξένοι επενδυτές έχουν πρόσβαση στις αγορές της Ευρώπης, της Ασίας, της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής αλλά και σε ένα ελκυστικό και διαφανές φορολογικό πλαίσιο.
 
Εξέφρασε τέλος τη βεβαιότητα ότι ο νέος επενδυτικός νόμος θα διευκολύνει τα μέγιστα την προσπάθεια για προσέλκυση νέων επενδύσεων.
 
«Η μικρή Κύπρος φιγουράρει στις πρώτες θέσεις»
Ο Εκπρόσωπος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ακίνητης Ιδιοκτησίας (FIABCI Κύπρου) Άθως Τοφαρίδης ανέφερε ότι ο Σύνδεσμος και τα μέλη του έχουν συνεισφέρει τα μέγιστα στην ανάκαμψη της οικονομίας.
 
Είπε ακόμη ότι με σωστό προγραμματισμό και σωστή δουλειά, αλλά και αφοσίωση στην αναβάθμιση της οικοδομικής βιομηχανίας «η μικρή Κύπρος σήμερα φιγουράρει στις πρώτες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης για προσέλκυση επενδυτών από το εξωτερικό, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο αύριο».
 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Πτώση, μετά από το τριήμερο ανοδικό σερί, παρουσίασε το ΧΑΚ
ΚΟΕ: Στο 2,6% το 2024 και στο 3,3% το 2025 ο ρυθμός ανάπτυξης
Ζημιές καταγράφει την Πέμπτη το ΧΑΚ
Ρεκόρ συμμετοχών στον Γύρο της Πάφου 2024 (video)
Παρουσίαση κοινοβουλευτικού έργου του ευρωβουλευτή του ΕΛΚ Λουκά Φουρλά
Έτσι θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη τη Μεγάλη Πέμπτη
Το παζλ της απασχόλησης στο Δημόσιο-Οι μόνιμοι, οι αορίστου και ορισμένου χρόνου και πόσοι οι ωρομίσθιοι
Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Επ. Θεσμών: 6+1 προτάσεις νόμου για πολλαπλές συντάξεις-όριο συνταξιοδότησης κρατικών αξιωματούχων
Σε αναμονή για κατεπείγουσα εξέταση του προϋπολογισμού του ΤΕΠΑΚ η Βουλή