ΥΠΕΣ: Το επενδυτικό πρόγραμμα δεν είναι δεδομένο

Παρόλο που υπήρχαν λάθη στο επενδυτικό πρόγραμμα, εντούτοις το σύστημα ελέγχου που εφαρμόστηκε είναι από τα πιο δυνατά παγκοσμίως, τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης.
 
Μιλώντας στο πλαίσιο της Ετήσιας γενικής συνέλευσης του Παγκύπριου Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών, ανέφερε ότι κύριο μέλημα παραμένει η διατήρηση της αξιοπιστίας της οικονομίας, εξηγώντας οτι το επενδυτικό σχέδιο δεν είναι δεδομένο.
 
"Δεν πρέπει να ξεχνούμε από πού ξεκίνησε η προσπάθεια εξυγίανσης της χώρας, το στίγμα της χώρας λίγα χρόνια πριν, όταν η Κύπρος ήταν στιγματισμένη για τις shell companies και το ξέπλυμα χρήματος, μέσω offshore εταιρειών", επεσήμανε ο κ. Πετρίδης.
 
"Από τότε που ήμασταν με το ένα πόδι έξω από το ευρώ, έκτοτε έγιναν μεγάλες προσπάθειες για επανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας", πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι "Έχουμε μία υγιή οικονομία, για την οποία χρειάστηκε πολύς κόπος και προσπάθεια για να την επανακαταστήσουμε".

Εξάλλου, σε χαιρετισμό που διάβασε εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης αναφέρθηκε στον ρόλο του τομέα της ανάπτυξης γης στην επίτευξη της ανάκαμψης της κυπριακής οικονομίας. 

Νέα απλοποιημένη πολιτική αδειοδότησης έργων
Ταυτόχρονα, τόνισε ότι πέραν της παροχής φορολογικών και πολεοδομικών κινήτρων που τροποποιήθηκαν και επικαιροποιήθηκαν για να καταστούν πιο αποτελεσματικά, προωθείται νέα απλοποιημένη πολιτική αδειοδότησης έργων, καθώς και η ταχύρρυθμη διαδικασία προώθησης στρατηγικών επενδύσεων (one stop shop) στη βάση του επενδυτικού νόμου που κατατέθηκε στη Βουλή.

Παράλληλα, ο ΥΠΕΣ επεσήμανε ότι δεδομένου του ευμετάβλητου διεθνούς περιβάλλοντος, πρώτιστο μέλημα παραμένει η ενίσχυση της παραγωγικότητας και της εδραίωσης ελυκυσιτκότητας της χώρας ως περιφερειακού κόμβου επενδύσεων και ως διεθνούς επιχειρηματικού κέντρου.

Δειτε Επισης

Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Επ. Θεσμών: 6+1 προτάσεις νόμου για πολλαπλές συντάξεις-όριο συνταξιοδότησης κρατικών αξιωματούχων
Σε αναμονή για κατεπείγουσα εξέταση του προϋπολογισμού του ΤΕΠΑΚ η Βουλή
Η Ευρωβουλή ενέκρινε την οδηγία για την εργασία σε διαδικτυακές πλατφόρμες
Παρατείνεται για ακόμη ένα χρόνο η χρηματοδότηση των ελλειμμάτων του ΟΚΥπΥ-Ο λόγος της απόφασης
Αυξάνεται στα €250 το πασχαλινό επίδομα για χαμηλοσυνταξιούχους
Βουλή: Ζητά επαναπροκήρυξη Σχεδίου ρύθμισης οφειλών προσφύγων
Θετικά τα αποτελέσματα ελέγχου της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή σε περίπτερα
Θεσμοθετεί απευθείας διάλογο με το επιχειρείν η Κυβέρνηση-Επιβεβλημένη η ενίσχυση της φήμης της Κύπρου
Αποχωρεί από την ΟΕΒ μετά από 41 χρόνια ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Κώστας Χριστοφίδης