Αντιπλημμυρικά έργα 35 εκατομμυρίων στη Λεμεσό

Μέχρι το 2023 η Λεμεσός θα είναι μια σύγχρονη πόλη με αντιπλημμυρική προστασία τονίζει  ο Δήμαρχος  Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης. Όπως είπε το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λεμεσού θα εκτελέσει σε διάφορες περιοχές της πόλης, αντιπλημμυρικά έργα αξίας 35 εκατομμυρίων ευρώ  με στόχο την άμβλυνση των προβλημάτων που προκύπτουν από τις καταιγίδες που πλήττουν τα τελευταία χρόνια στη Λεμεσό. 

«Η υλοποίηση των έργων θα αρχίσει το 2020 και μέχρι το 2013, η Λεμεσός  θα είναι μια σύγχρονη πόλη με αντιπλημμυρική προστασία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Λεμεσού.  

Σε διάσκεψη τύπου που οργάνωσαν από κοινού ο Δήμος Λεμεσού και ο ΣΑΛΑ στην παρουσία δημάρχων της Μείζονος Λεμεσού, ο Δήμαρχος Νίκος Νικολαΐδης αναφέρθηκε στα 17 συνολικά έργα, «που θα θωρακίσουν τη Λεμεσό». 

Όπως είπε, τα έργα αυτά θα εκτελεστούν σε τέσσερις φάσεις. Η πρώτη φάση περιλαμβάνει έργα προτεραιότητας για τα δίκτυα ομβρίων υδάτων της Λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού που καλύπτουν τις περιοχές της Εκάλης, του Τσιρείου, της Γερμασόγειας, του Αγίου Αθανασίου και των Κάτω Πολεμιδιών. 

«Ο διαγωνισμός για το έργο αναμένεται να προκηρυχθεί στο τέλος του 2019, ενώ οι κατασκευαστικές εργασίες αναμένεται να διαρκέσουν 24 μήνες και το συνολικό κόστος θα ανέλθει στα 17.5 εκατομμύρια ευρώ» ανέφερε ενδεικτικά.

Η δεύτερη φάση αφορά αντιπλημμυρικά έργα στις οδούς Αγίας Φυλάξεως, Γλάστωνος, Ναυαρίνου και Θεσσαλονικής, ενώ το έργο αναμένεται να στοιχήσει 6,5 εκατομμύρια ευρώ.

Κατά την Τρίτη φάση θα κατασκευαστούν δύο λίμνες κατακράτησης ομβρίων υδάτων στον Άγιο Αθανάσιο και την Αγία Φύλα αντίστοιχα, αφού ολοκληρωθούν οι διαδικασίες εξασφάλισης της αναγκαίας γης.

Τα έργα κατασκευής των δύο λιμνών εκτιμάται ότι θα  πραγματοποιηθούν μεταξύ των ετών 2021 και 2023. 

Η τέταρτη φάση αφορά στην κατασκευή του ορθογώνιου οχετού ομβρίων υδάτων στην Λεωφόρο Ευαγόρα Λανίτη, έργο που θα προκηρυχθεί περί το τέλος του 2020 ή αρχές του 2021. 

Από πλευράς του ο Διευθυντής του ΣΑΛΑ Ιάκωβος Παπαϊακώβου, παρουσίασε  ευρύτερα τα έργα που προγραμματίζονται από το Συμβούλιο και αφορούν μεταξύ άλλων τη διαχείριση των ομβρίων υδάτων, την αναβάθμιση του δικτύου λυμάτων και την κατασκευή του δεύτερου εργοστασίου επεξεργασίας λυμάτων που ανεγείρεται στα Πολεμίδια.  Όπως είπε, τα έργα τα οποία αρχίσουν το 2020 και θα ολοκληρωθούν το 2025 και το κόστος τους θα ξεπεράσει τα 500 εκατομμύρια ευρώ.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Σχέδια ενίσχυσης για «χρωματισμένο» γεωργικό πετρέλαιο-Οι δικαιούχοι και ο τρόπος υποβολής των αιτήσεων
Ρίχνουν μαύρο στις συχνότητες του ΡΙΚ για μία ώρα οι εργαζόμενοι στο ίδρυμα
Επίτροποι ΚΟΑΠ και Ορεινών Κοινοτήτων σε κοινή προσπάθεια στήριξης αγροτικής οικονομίας
Χαμός στην Βουλή για το ΡΙΚ... Βολές για σκοπιμότητες, προσωπικές ατζέντες και μαύρες λίστες
Καταργείται η φορολόγηση εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Με κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ την Πέμπτη
Ελεγκτική Υπηρεσία: Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της Γ.Δ. Ανάπτυξης
Συμψηφισμός ποσού ύψους €551,8 εκατομμυρίων από την Κυβέρνηση μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2024
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»