€16,6 εκατ. τα έσοδα του κράτους από το στοίχημα το 2020

Στα €16.600.500 υπολογίζονται τα έσοδα της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων (ΕΑΣ) για το 2020 σύμφωνα με τον προϋπολογισμό της Αρχής για το 2020, ενώ οι δαπάνες υπολογίζονται στα €16.343.368
 
Τα έσοδα της ΕΑΣ προέρχονται κυρίως από τις πιο κάτω κατηγορίες:
 
  • Φόρος Στοιχηματικής Δραστηριότητας: καταβάλλεται από τους αδειούχους αποδέκτες Κλάσης Α και Β (10% των καθαρών αποδοχών από στοίχημα). Τα έσοδα από το φόρο αυτό προϋπολογίζονται στα €10.000.000 σε σύγκριση με προϋπολογιζόμενα έσοδα ύψους €15.400.000 το 2018 δηλαδή παρουσιάζουν μείωση της τάξης του 35%.
     
  • Επιβεβλημένο Τέλος: Τη χορήγηση αδειών σε αποδέκτες Κλάσης Α και Β (επιβεβλημένο τέλος). Τα έσοδα από το τέλος αυτό προϋπολογίζονται στα €3εκατ. και παραμένουν στα ίδια επίπεδα με το 2019.
     
  • Εισφορά Στοιχηματικής Δραστηριότητας: Το ύψος της εισφοράς για το 2020 προϋπολογίζεται στα €3.000.000 σε σύγκριση με €4.600.000 τον προηγούμενο χρόνο. Κάθε αδειούχος αποδέκτης των Κλάσεων Α και Β καταβάλλει προς την ΕΑΣ εισφορά 3% επί των καθαρών αποδοχών από το στοίχημα. Συγκεκριμένα, ποσοστό 2% καταβάλλεται στον ΚΟΑ και ποσοστό 1% διατίθεται από την ΕΑΣ για σκοπούς ενίσχυσης των μηχανισμών και προγραμμάτων προστασίας νεαρών ατόμων και παθολογικών παικτών.
     
  • Διοικητικά Πρόστιμα: €100.000: Η Αρχή δύναται να επιβάλει διοικητικά πρόστιμα στους αδειούχους σε ενδεχόμενες περιπτώσεις μη τήρησης των προϋποθέσεων χορήγησης της άδειάς τους.
     
  • Άλλα Έσοδα: €500.000: Με βάση την νομοθεσία σε περίπτωση που στον λογαριασμό παίκτη δεν έχει σημειωθεί συναλλαγή για περίοδο εικοσιτεσσάρων (24) μηνών, ο αδειούχος αποδέκτης Κλάσης Β εμβάζει το υπόλοιπο του λογαριασμού στον παίκτη σε λογαριασμό που ορίζει ο παίκτης, ή σε περίπτωση που ο παίκτης δεν δύναται να εντοπιστεί το ποσό εμβάζεται στην Αρχή. Παράλληλα, οι αποδέκτες Κλάσης Β καλούνται να μεταφέρουν το υπόλοιπο των αδρανών λογαριασμών στην Αρχή.

Δειτε Επισης

Με κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ την Πέμπτη
Ελεγκτική Υπηρεσία: Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της Γ.Δ. Ανάπτυξης
Συμψηφισμός ποσού ύψους €551,8 εκατομμυρίων από την Κυβέρνηση μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2024
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»
Δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του ΡΙΚ-Τι διαμηνύει για τους μισθούς των υπαλλήλων ο Κεραυνός
Ετήσια αύξηση 4,2% στη βιομηχανική παραγωγή τον Ιανουάριο-Οι σημαντικότερες θετικές μεταβολές
Βάζει πίεση για τον φορολογικό μετασχηματισμό ο Χριστοδουλίδης-Η πρόοδος του έργου και τα επόμενα βήματα
Πέντε μέτρα στήριξης με κόστος 35,3 εκατομμύρια ευρώ-Πόσοι και ποιοι επωφελούνται
Νίκος Χριστοδουλίδης: Ακούω πολλές ανέξοδες εξαγγελίες... Κάποια οριζόντια και κάποια στοχευμένα τα μέτρα
Αποφασίζει για το νέο πακέτο μέτρων στήριξης το Υπουργικό-Οι προτάσεις που βρίσκονται στο τραπέζι