Στην Αλεξάνδρεια ο Δήμος Λεμεσού

Ο Δήμος Λεμεσού, σε μια προσπάθεια σύσφιγξης των σχέσεων του με την αδελφή πόλη της Αλεξάνδρειας, προγραμματίζει επίσκεψη η οποία θα πραγματοποιηθεί από 25 έως 28 Οκτωβρίου 2019.

Στο ταξίδι συμμετέχουν ο Δήμαρχος, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Επίσκοπος Αμαθούντος  Νικόλαος Ξιουρή και εκπρόσωποι της Ιεράς Μητρόπολης Λεμεσού, του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, της Σχολικής Εφορείας Λεμεσού, του ΣΑΛΑ, του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού, του Συνδέσμου Μικρασιατών Κύπρου και του Ιστορικού Αρχείου – Κέντρο Μελετών. Σκοπός της επίσκεψη τους είναι η σύναψη συμφωνιών συνεργασίας με αντίστοιχους φορείς της πόλης της Αλεξάνδρειας.

Μαζί θα ταξιδέψουν και επτά σύνεδροι (Επιστήμονες – Ερευνητές) οι οποίοι θα συμμετέχουν με ανακοινώσεις τους στο Επιστημονικό Συμπόσιο Προφορικής Ιστορίας που έχει θέμα: «Λεμεσός – Αλεξάνδρεια: Δύο πόλεις σε ένα συνεχή διάλογο». Το συμπόσιο αυτό πραγματοποιήθηκε στη Λεμεσό τον περασμένο Νοέμβριο και λόγω του ενδιαφέροντος που παρουσίασε, κρίθηκε επωφελής για τον ελληνισμό της αιγυπτιακής διασποράς η μεταφορά του στην Αλεξάνδρεια. Στο συμπόσιο θα συμμετέχουν ακαδημαϊκοί και ερευνητές Αιγύπτιοι και Έλληνες της διασπορά.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης τους ο Δήμαρχος μαζί με εκπροσώπους των φορέων της πόλης μας, θα έχουν συνάντηση με τον Κυβερνήτη της Αλεξάνδρειας, με σκοπό  την ανανέωση και επικαιροποίηση της συμφωνίας διδυμοποίησης των δύο πόλεων, η οποία είχε συνομολογηθεί το 1972.

Μεταξύ άλλων το πρόγραμμα τους περιλαμβάνει συνάντηση με τον Πατριάρχη Αλεξάνδρειας και παρουσίαση του τόμου για τον Άγιο Ιωάννη τον Ελεήμονα, πολιούχο Άγιο της Λεμεσού και Πατριάρχη Αλεξάνδρειας. Eκδρομές και επισκέψεις σε μουσεία και σε αξιοθέατα της πόλης του Καϊρου και της Αλεξάνδρειας, όπως το Αιγυπτιακό Μουσείο, το Μουσείο Παπύρου, η ιστορική Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, το σπίτι του Καβάφη, το ελληνικό σχολείο και άλλα. 

Δειτε Επισης

Με κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ την Πέμπτη
Ελεγκτική Υπηρεσία: Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της Γ.Δ. Ανάπτυξης
Συμψηφισμός ποσού ύψους €551,8 εκατομμυρίων από την Κυβέρνηση μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2024
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»
Δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του ΡΙΚ-Τι διαμηνύει για τους μισθούς των υπαλλήλων ο Κεραυνός
Ετήσια αύξηση 4,2% στη βιομηχανική παραγωγή τον Ιανουάριο-Οι σημαντικότερες θετικές μεταβολές
Βάζει πίεση για τον φορολογικό μετασχηματισμό ο Χριστοδουλίδης-Η πρόοδος του έργου και τα επόμενα βήματα
Πέντε μέτρα στήριξης με κόστος 35,3 εκατομμύρια ευρώ-Πόσοι και ποιοι επωφελούνται
Νίκος Χριστοδουλίδης: Ακούω πολλές ανέξοδες εξαγγελίες... Κάποια οριζόντια και κάποια στοχευμένα τα μέτρα
Αποφασίζει για το νέο πακέτο μέτρων στήριξης το Υπουργικό-Οι προτάσεις που βρίσκονται στο τραπέζι