Πτώση παρουσίασε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο

Πτώση παρουσίασε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, διατηρώντας, ωστόσο, το επίπεδο των 65 μονάδων.  Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 65,25 μονάδες, σημειώνοντας μικρές απώλειες σε ποσοστό 0,65%. 
 
Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 έκλεισε στις 39,29 μονάδες, καταγράφοντας πτώση σε ποσοστό 0,71%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στις €115.191.
 
Όσον αφορά τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, αμετάβλητος παρέμεινε ο δείκτης των Επενδυτικών Εταιρειών. Πτώση κατέγραψαν ο δείκτης της Κύριας Αγοράς σε ποσοστό 0,82%, τα Ξενοδοχεία κατά 0,94% και η Εναλλακτική κατά 0,64%.  
 
Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι τίτλοι της Τράπεζας Κύπρου με όγκο συναλλαγών €47.154 (τιμή κλεισίματος €1,31 – άνοδος 0,77%), της Louis με €24.250 (τιμή κλεισίματος €0,109 – πτώση 8,40%), της εταιρείας Τσιμεντοποιία Βασιλικού με €16.985 (τιμή κλεισίματος €2,26 – πτώση 1,74%), της Πετρολίνα με €5.434 (τιμή κλεισίματος €0,975 – πτώση 0,51%) και της Ελληνικής Τράπεζας με €4,901 (τιμή κλεισίματος €0,838 – πτώση 2,10%).
 
Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, 6 κινήθηκαν ανοδικά, 9 καθοδικά, ενώ 4 παρέμειναν αμετάβλητες. Ο αριθμός των συναλλαγών ανήλθε στις 140.
 
Εξάλλου, το ΧΑΚ ενημερώνει τους συντελεστές της Αγοράς σχετικά με ανακοίνωση του Financial Conduct Authority (FCA) του Ηνωμένου Βασιλείου, ημερομηνίας 9 Οκτωβρίου 2019, ότι στις 8 Οκτωβρίου 2019 το Δικαστήριο έχει διορίσει από κοινού τους Mark Ford, Adam Stephens και Henry Shinners (Smith & Williamson LLP) ως Ειδικούς Διαχειριστές (Joint Special Administrators) της εταιρείας Reyker Securities Plc.
 
Προσθέτει ότι λόγω του ότι αριθμός εκδοτών από το Ηνωμένο Βασίλειο, εισηγμένων στην ΝΕΑ Αγορά, έχουν ορίσει ως Φορέα Εκκαθάρισης την εταιρεία Reyker Securities Plc (ως είχε ήδη ανακοινωθεί στο παρελθόν κατά την εισαγωγή κάθε εκδότη) για διακανονισμό και εκκαθάριση των χρηματιστηριακών συναλλαγών τους που καταρτίζονται στο ΧΑΚ, το Χρηματιστήριο θα ήθελε να φέρει εις γνώση σας την πιο πάνω πληροφόρηση.
 
Αναφέρει επίσης ότι οι επηρεαζόμενοι εκδότες έχουν ενημερωθεί από το Χρηματιστήριο ώστε να προβούν στις σχετικές ενέργειες για διορισμό άμεσα άλλου Φορέα Εκκαθάρισης.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Εβδομαδιαίες απώλειες κατέγραψε το ΧΑΚ
Μέτρο ενίσχυσης με ετήσιο προϋπολογισμό €1.400.000 για ζημιές από θεομηνίες στην γεωργία
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους