Sir Stelios: Δεν είμαι πολιτικός, ούτε θέλω να γίνω

Μιλώντας στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου για την απονομή των βραβείων Δικοινοτικής Συνεργασίας 2019 (Stelios Bi - Communal Awards 2018), που διοργανώνονται για 11η συνεχή χρονιά στην Κύπρο ο Σερ Στέλιος Χατζηιώννου δεν δίστασε να τοποθετηθεί για το Κυπριακό.

Συγκεκριμένα αφού εξέφρασε απογοήτευση για τη μη επιτυχή κατάληξη που είχαν οι συνομιλίες στο Κρανς Μοντανά ξεκαθάρισε δύο πράγματα.

Πρώτο ότι τον ίδιο δεν τον ενδιαφέρει η ανάμειξη στην πολιτική και ότι δεν θα γίνει ποτέ πολιτικός και δεύτερο πως το Stelios Philanthropic Foundation δεν θα σταματήσει ποτέ να στηρίζει με χρηματικά ποσά τα βραβεία Δικοινοτικής Συνεργασίας που άρχισαν από το 2009.

Να θυμίσουμε πως πριν τις προεδρικές εκλογές του 2018 υπήρχαν δημοσιεύματα που παρουσίαζαν τον κ. Χατζηιωάννου ως τον εκλεκτό του ΑΚΕΛ κάτι το οποίο διέψευσε κατηγορηματικά με ανακοίνωση ο ίδιος.

Σκοπός του φιλανθρωπικού έργου του Σερ Στέλιου Χατζηιωάννου είναι η ενίσχυση των κοινωνικο - οικονομικών δεσμών μεταξύ των δυο κοινοτήτων στο νησί, καθώς και η ενθάρρυνση συνεργασιών μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.

Ο Σερ Στέλιος πρόσφερε και φέτος στους νικητές το ποσό των €500.000, βραβεύοντας συνολικά 50 δικοινοτικές ομάδες (100 άτομα), οι οποίες μπορούν να κερδίσουν €10.000 η κάθε μια. Από το 2009 μέχρι σήμερα, η συνολική αξία των βραβείων που προσφέρονται με απώτερο στόχο την προώθηση της διαρκούς ειρήνης στο νησί, ανέρχεται στα €3,750.000.

Όπως ανέφερε την χρονιά των συνομιλιών στο Κρανς Μοντανά λόγω των θετικών οιωνών που υπήρχαν για το Κυπριακό αποφάσισε να συνεισφέρει το ποσό των €750 χιλιάδων. Τις υπόλοιπες χρονιές προσέφερε το ποσό των €500 χιλιάδων.

 

Δειτε Επισης

Πέντε μέτρα στήριξης με κόστος 35,3 εκατομμύρια ευρώ-Πόσοι και ποιοι επωφελούνται
Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά από την ΚΕΔΙΠΕΣ στο κράτος-€140 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2024
Νίκος Χριστοδουλίδης: Ακούω πολλές ανέξοδες εξαγγελίες... Κάποια οριζόντια και κάποια στοχευμένα τα μέτρα
Αποφασίζει για το νέο πακέτο μέτρων στήριξης το Υπουργικό-Οι προτάσεις που βρίσκονται στο τραπέζι
Τα διεθνούς φήμης brands που ετοιμάζεται να υποδεχθεί το My Mall Λεμεσού
Ελίνα Κυρατζή: Θέσεις κλειδιά και προοπτικές ανέλιξης για το προσωπικό μέσω της Ακαδημίας ΑΛΦΑΜΕΓΑ
Το «Build to Rent» και πώς το βλέπουν επενδυτές και επιχειρηματίες ανάπτυξης γης
Κορυφαία κοινή προτεραιότητα για Κύπρο και Ισραήλ ο Great Sea Interconnector
Σημαντικός προορισμός για επενδύσεις από την Εσθονία η Κύπρος-Τι είπε ο Πρόεδρος της χώρας σε φόρουμ του ΚΕΒΕ
Χωρίς ιδιαίτερη μεταβολή έκλεισε την Τετάρτη το ΧΑΚ