Ελληνική Τράπεζα: Πληρώνουμε περισσότερα από όσα ζητά η ΕΤΥΚ

Αναδρομική αύξηση θα δουν στο μισθό τους αυτό το μήνα όλοι οι υπάλληλοι της Ελληνικής Τράπεζας. Η απόφαση να σημειωθεί πάρθηκε τον Ιούλιο και υλοποιείται από αυτό το μήνα μετά την ολοκλήρωση της ενοποίησης με την Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα.
 
Η Ελληνική στην ουσία επιθυμεί ένα νέο σύστημα παραχώρησης αυξήσεων το οποίο να βασίζεται στην απόδοση και παραγωγικότητα κάθε υπαλλήλους.
 
Να ανταμείβονται περισσότερο οι παραγωγικοί

Με λίγα λόγια αυτό που επιθυμεί είναι να υπάρχει ένα μικρότερο ποσοστό αύξησης σε όλους τους υπαλλήλους ώστε να υπάρχει η ευχέρεια να ανταμείβονται με πολύ μεγαλύτερη αύξηση από αυτή που διεκδικεί η ΕΤΥΚ όλοι όσοι πραγματικά το αξίζουν.

Στόχος δηλαδή  είναι ο εκσυγχρονισμός του συστήματος απολαβών του προσωπικού. Η δημιουργία δηλαδή ενός πιο αξιοκρατικού και δίκαιου συστήματος βάση της απόδοσης κάθε υπαλλήλου και των απολαβών στην αγορά. Η Ελληνική θέλει βασικά να διορθώσει τις αδικίες του υφιστάμενου συστήματος αμοιβών μακριά από ξεπερασμένα και οριζόντια συστήματα αξιολόγησης.

 Σε ό,τι αφορά την ΕΤΥΚ σημειώνει πως την καλεί εδώ και μήνες να συζητήσει το νέο σύστημα όμως η συντεχνία αρνείται να επανειλημμένα να προσέλθει σε διάλογο.  «Η ηγεσία της ΕΤΥΚ αντί να προσέλθει σε διάλογο προτίμησε να εξαγγείλει απεργιακά μέτρα προκαλώντας αχρείαστη ταλαιπωρία στους πελάτες.
 
Αχρείαστη ενέργεια

Αχρείαστη αφού οι συνολικές αυξήσεις που δίνουμε είναι πολύ μεγαλύτερες από ότι ζητά η ΕΤΥΚ και προνοεί η συλλογική σύμβαση, η οποία έχει λήξει. Κριτήριο μας στη δημιουργία αυτού του συστήματος δεν ήταν η μείωση του δείκτη εξόδων/εσόδων της Τράπεζας αλλά η δημιουργία ενός δικαιότερου συστήματος αμοιβών», μας τόνισε αρμόδια πηγή.

Η ίδια πηγή ανέφερε επίσης πως διαχρονικά το προσωπικό της εργάζεται σκληρά και μετά την ολοκλήρωση της ενσωμάτωσης της πρώην Συνεργατικής θα ανταμειφθεί μισθολογικά.  Οι συνολικές αυξήσεις μάλιστα όχι μόνο είναι περισσότερες αλλά περίπου 300 υπάλληλοι κυρίως από την πρώην ΣΚΤ θα επωφεληθούν από την καθιέρωση κατώτατου μισθού.

 Η άμεση καταβολή των αυξήσεων με το νέο σύστημα αποφασίστηκε, ώστε το προσωπικό να μην θυματοποιηθεί αναμένοντας την κατάληξη των συζητήσεων με την ΕΤΥΚ.
 
Η Ελληνική θα δώσει τις αυξήσεις και αναμένει από την την ηγεσία της ΕΤΥΚ αντί να προχωρεί με απεργίες να προσέλθει σε συζητήσεις για να συμφωνήσουν τη νέα συλλογική σύμβαση που θα καλύπτει και όλες τις άλλες παραμέτρους.
 
Οι απεργίες δεν πληρώνονται
Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως όσοι υπάλληλοι δεν εργαστούν την Παρασκευή με βάση την πρακτική της Τράπεζας θα αφαιρεθεί ποσό από τις μηνιαίες απολαβές τους. Πάντως οι ATM’S και το web banking της Ελληνικής θα λειτουργήσουν κανονικά την Παρασκευή.
 

Δειτε Επισης

Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Κριστίν Λαγκάρντ: Δεν εξαρτόμαστε από τη Fed για την μείωση των επιτοκίων
Εισαγωγή δύο νέων σειρών ομολόγων της Astrobank στη Νέα Αγορά του ΧΑΚ
Κάποια επιδείνωση των ΜΕΔ σε ευρωπαϊκές τράπεζες αναμένει για το 2024 ο DBRS
Στο κενό έφεση κατά απόφασης Επαρχιακού Δικαστηρίου για υπόθεση αγοράς αξιογράφων και χρεογράφων
Προανήγγειλε μείωση επιτοκίων η Λαγκάρντ-Σε σύντομο χρονικό διάστημα και αν δεν υπάρξει μεγάλο σοκ
Επιτόκια: Γιατί Deutsche Bank και Morgan Stanley «ρίχνουν» τις προβλέψεις
Πώς το ESG παίρνει μορφή μέσα από το διατραπεζικό έργο αξιολόγησης επιχειρήσεων (video)