Ανάπτυξη οικονομικών σχέσεων με Καζακστάν, προσβλέπει ο ΥΠΟΙΚ

Στις τεράστιες προοπτικές που διανοίγονται για τις οικονομικές σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Καζακστάν, αναφέρθηκε ο Υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, ο οποίος χαιρέτισε την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου "CIS – Kazakhstan – Cyprus – Business Cooperation Heralding the New Era", που διοργανώνουν το ΚΕΒΕ και το Cyprus Russian Business Association, στη Λεμεσό. 
 
Σε δηλώσεις του, στο περιθώριο του συνεδρίου, ο κ.Γεωργιάδης είπε πως το Καζακστάν είναι η μεγαλύτερη οικονομία της κεντρικής Ασίας, υπενθυμίζοντας πως , τον περασμένο Μάιο, υπογράφηκε συμφωνία αποφυγής διπλής φορολογίας.
 
Η Κύπρος έχει επικυρώσει αυτή τη σύμβαση, είπε, και εξέφρασε την ελπίδα ότι μέχρι το τέλος του 2019 θα υπάρξει οριστική επικύρωση της και από τις αρχές του Καζακστάν, ούτως ώστε να τεθεί σε εφαρμογή από το 2020.
 
"Θεωρώ πως με αυτήν τη σύμβαση, ανοίγει ο δρόμος για την επέκταση των οικονομικών σχέσεων μεταξύ της χώρας μας και του Καζακστάν" ανέφερε και όπως σημείωσε, η Κύπρος είναι μια μικρή αλλά ανοικτή οικονομία, ένα κέντρο παροχής υπηρεσιών και μια καλή βάση για ξένες επιχειρήσεις και επενδύσεις, με προσβάσεις σε άλλες περιφερειακές αγορές.
 
Ερωτηθείς κατά πόσο υπάρχει ενδιαφέρον από επιχειρηματίες από το Καζακστάν για επενδύσεις στην Κύπρο, ο Χάρης Γεωργιάδης είπε ότι "η Κύπρος φαίνεται να έχει πολύ ξεκάθαρα συγκριτικά πλεονεκτήματα που ενδιαφέρουν την επιχειρηματική κοινότητα του Καζακστάν αλλά και ξένες επιχειρήσεις που θέλουν να αποκτήσουν πρόσβαση στην αγορά του Καζακστάν".
 
" Σε αυτόν τον τομέα πρέπει και η Κύπρος να επικεντρωθεί και να προσπαθήσει περισσότερο", ανέφερε, ενώ την ίδια ώρα τόνισε ότι όλα πρέπει να γίνονται "με πλήρη συμμόρφωση  με τις νέες πρακτικές, τις νέες νόρμες, σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, όσον αφορά τη διαφάνεια στην παροχή τέτοιων υπηρεσιών και την καταπολέμηση του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος".
 
Αυτά δεν πρέπει να τα θεωρούμε σαν εμπόδια, αλλά ως το κλειδί, την αξιοπιστία που θα μας διασφαλίσει πρόσβαση σε τέτοιες αγορές, κατέληξε στις δηλώσεις του ο Χάρης Γεωργιάδης.
 
Εξάλλου, κατά το χαιρετισμό του, ο Υπουργός Οικονομικών διαβεβαίωσε ότι η Κυβέρνηση είναι έτοιμη να προσφέρει κάθε βοήθεια και στήριξη για την οικονομική συνεργασία του ιδιωτικού τομέα των δυο χωρών.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Εβδομαδιαίες απώλειες κατέγραψε το ΧΑΚ
Μέτρο ενίσχυσης με ετήσιο προϋπολογισμό €1.400.000 για ζημιές από θεομηνίες στην γεωργία
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους