Σύνδεσμος Μεγάλων Αναπτύξεων: Επιβεβαιώνεται η αναπτυξιακή πορεία

Τα αποτελέσματα της έρευνας Εισοδήματος και Συνθηκών Διαβίωσης 2018, επιβεβαιώνουν ότι η αναπτυξιακή πορεία που ακολουθεί η κυπριακή οικονομία τα τελευταία χρόνια, ενισχύει και την κοινωνική συνοχή, αναφέρει σε γραπτή δήλωση του ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Μεγάλων Αναπτύξεων, Ανδρέας Δημητριάδης, προσθέτοντας ότι «όλοι οι δείκτες έχουν επανέλθει σε προ κρίσης επίπεδα». 
 
Τα αποτελέσματα αυτά, σύμφωνα με τον κ. Δημητριάδη, «είναι προϊόν των διαρθρωτικών αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων που προωθήθηκαν τα τελευταία χρόνια, δίνοντας αναπτυξιακή πνοή και προοπτική στον τόπο μας».
 
Αναφορικά με την πάγια θέση του Συνδέσμου Μεγάλων Αναπτύξεων, ο κ. Δημητριάδης αναφέρει πως αυτή είναι ότι «η επίτευξη συνθηκών μακροχρόνιας ανάπτυξης και ευημερίας, μπορεί να προέλθει μόνο μέσα από τον διαρκή εκσυγχρονισμό του κράτους και την προώθηση αναπτυξιακών μέτρων».
 
Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου αναφέρει επίσης πως «επιβάλλεται να συνεχίσουμε στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων, της πάταξης της γραφειοκρατίας και της υλοποίησης αναπτυξιακών έργων. Μόνο έτσι θα βελτιώσουμε περαιτέρω τους συγκεκριμένους δείκτες».
 
«Η υλοποίηση των αναπτυξιακών έργων θα είναι καταλύτης για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την περαιτέρω μείωση της ανεργίας, τη δημιουργία επενδυτικών ευκαιριών και επιπρόσθετου αναπτυξιακού οφέλους για την ευρύτερη οικονομία της χώρας», καταλήγει.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Εβδομαδιαίες απώλειες κατέγραψε το ΧΑΚ
Μέτρο ενίσχυσης με ετήσιο προϋπολογισμό €1.400.000 για ζημιές από θεομηνίες στην γεωργία
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους