Μικρά κέρδη σημείωσε εντός Αυγούστου το ΧΑΚ

Στο επίπεδο των 71 μονάδων αποχαιρέτισε τον μήνα Αύγουστο το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, παρουσιάζοντας μικρά μηνιαία κέρδη της τάξης του 0,75%. 
 
Στην τελευταία χρηματιστηριακή συνάντηση του Καλοκαιριού, ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε αύξηση της τάξης του 0,68% κλείνοντας στις 71,09 μονάδες. Σε εβδομαδιαία βάση, η αγορά παρουσίασε μικρή άνοδο σε ποσοστό 0,65%.  
 
Θετικά κινήθηκε την Παρασκευή και ο Δείκτης FTSE/CySE 20, οποίος σημείωσε άνοδο της τάξης του 0,66% και ανήλθε στις 42,79 μονάδες. Την Παρασκευή, ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών διαμορφώθηκε μόλις στις €96.906.

Από τους επιμέρους δείκτες, αρνητικά έκλεισε μόνο ο δείκτης των Ξενοδοχείων σε ποσοστό 2,41%. Κέρδη σημείωσαν η Κύρια αγορά κατά 0,84%, η Εναλλακτική κατά 0,69% και οι Επενδυτικές Εταιρείες σε ποσοστό 2,70%.
 
Χωρίς μεταβολή έκλεισε τη διαπραγμάτευση ο δείκτης των Επενδυτικών, που παρέμεινε στις 1.046,18 μονάδες, ενώ τα Ξενοδοχεία κατέγραψαν απώλειες της τάξης του 0,26% και έκλεισαν στις 793,46 μονάδες.

Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι μετοχές της Τράπεζας Κύπρου με όγκο συναλλαγών €40.010 (τιμή €0,882 – άνοδος 0,68%), της Δήμητρα Επενδυτικής με €18.828 (τιμή €0,54 –άνοδος 2,86%), της Τράπεζας Κύπρου με όγκο €17.257 (τιμή €1,606 – πτώση 0,37%), των Τσιμεντοποιίων Βασιλικού με όγκο €8.645 (τιμή €2,38 – χωρίς μεταβολή) και της TSOKKOS HOTELS με όγκο €4.321 (τιμή €0,122 – άνοδος 9,63%).

Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, 11 κινήθηκαν ανοδικά, 7 καθοδικά και 5 παρέμειναν αμετάβλητες. Ο αριθμός συναλλαγών ανήλθε στις 130.
 
Εξάλλου, το Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου ανακοίνωσε ότι σε πρόσφατη συνεδρία του, επικύρωσε, με βάση το Άρθρο 184 του Νόμου του ΧΑΚ, την απόφαση για συνέχιση της αναστολής της διαπραγμάτευσης των τίτλων των ακόλουθων εταιρειών της Ν.Ε.Α.ς Αγοράς, ως είχε ανακοινωθεί στις 20 Αυγούστου 2019:

- Cyprus Limni Resorts & Golfcourses Plc
- Pandora Consultancy Services Plc
- T&M Phaedra Public Company Ltd
- Rofolio Holdings Public Company Ltd
- Blueband Financing Ltd
- E.I. Signature Investments Ltd
- GBI Finance Group Ltd
- G Entertainment Group Plc
- P.C. Splash Water Public Company Ltd
 
Επίσης, το Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου ανακοίνωσε πως, σε πρόσφατη συνεδρία του, επικύρωσε, με βάση το Άρθρο 184 του Νόμου του ΧΑΚ, την απόφαση για αναστολή της διαπραγμάτευσης των τίτλων των ακόλουθων εταιρειών της Ρυθμιζόμενης Αγοράς, ως είχε ανακοινωθεί στις 19 Αυγούστου 2019:

- Αίαντας Επενδυτική Δημόσια Λτδ
- Jupiter Portfolio Investments Public Company Ltd
- CPI Holdings Public Ltd
- Cyprus Trading Corporation Plc
- Δωδώνη Επενδύσεις Χαρτοφυλακίου Δημόσια Εταιρεία  Λτδ
- Elma Holdings Public Company Ltd
- Ermes Department Stores Plc
- Woolworth (Cyprus) Properties Plc
- Ισχύς Επενδυτική Δημόσια Λτδ
- Harvest Capital Management Public Ltd
- Liberty Life Insurance Public Company Ltd
- A.L. Prochoice Group Public Ltd
- Rolandos Enterprises Public Ltd
- Regallia Holdings & Investments Public Ltd
 
Αναφέρει ότι με βάση τα πιο πάνω, η αναστολή διαπραγμάτευσης των τίτλων των εταιρειών αυτών θα έχει ισχύ μέχρι και τις 21 Οκτωβρίου 2019 (συμπεριλαμβανομένης).
 
Προσθέτει ότι εάν κατά τη διάρκεια της αναστολής διαπραγμάτευσης οι εταιρείες προβούν στην έκδοση και δημοσιοποίηση της Ετήσιας Οικονομικής τους Έκθεσης για το έτος που έληξε στις 31/12/2018, η αναστολή διαπραγμάτευσης των τίτλων τους, θα αρθεί.
 
Επιπλέον, το Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου αναφέρει ότι, σε πρόσφατη συνεδρία του επικύρωσε, με βάση το Άρθρο 184 του Νόμου του ΧΑΚ, την απόφαση για συνέχιση αναστολής της διαπραγμάτευσης των τίτλων των εταιρειών Allenby Commercial Property Plc, Ballarat Property Plc και Lambert Perrin Liquidity Plc, ως είχε ανακοινωθεί στις 12 Αυγούστου 2019.
 
Προσθέτει ότι με βάση τα πιο πάνω, η αναστολή διαπραγμάτευσης των τίτλων των εταιρειών θα έχει ισχύ μέχρι και τις 14 Οκτωβρίου 2019 (συμπεριλαμβανομένης). 
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στο κενό έφεση κατά απόφασης Επαρχιακού Δικαστηρίου για υπόθεση αγοράς αξιογράφων και χρεογράφων
Μικρή πτώση στο ΧΑΚ λόγω αρνητικού κλίματος διεθνώς
Κατευθυντήριες γραμμές Κομισιόν για ορθή εφαρμογή περιοριστικών μέτρων κατά Ρωσίας
Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων: Βιώσιμο μέχρι 2080, βούληση για εξορθολογισμό της επενδυτικής πολιτικής
Με τη συμβολή της Cyta, επέκταση δικτύων υπερυψηλής χωρητικότητας σε υποεξυπηρετούμενες περιοχές
125 χρόνια ζωής-Στο…σπίτι της Τρ. Κύπρου το παρελθόν συνάντησε το παρόν και έδωσε ραντεβού με το μέλλον(pics)
Στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης και με κυπριακή σημαία το θρυλικό Boeing 727 της Ολυμπιακής Αεροπορίας
INEX: Χτίζοντας για το μέλλον... H φιλοσοφία, τα πλάνα και τα μεγάλα projects του ομίλου
ΗΠΑ: Δύο εγγεγραμμένες στην Κύπρο εταιρείες στις νέες κυρώσεις κατά Λευκορωσίας
AstroBank: €39,4 εκατ. κέρδη για το 2023-Στο 23,7% ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας