ΚΕΒΕ: Όχι στις νέες αξιώσιες δημόσιων υπαλλήλων και εκπαιδευτικών

Κάθετα αντίθετο είναι το ΚΕΒΕ με τις νέες απαράδεκτες αξιώσεις των οργανώσεων των δημοσίων υπαλλήλων και εκπαιδευτικών (ΠΑΣΥΔΥ, ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ, ΣΑΚ) οι οποίες θέτουν ολοένα και περισσότερα αιτήματα.
 
«Με τις νέες αξιώσεις τους (ένταξη των κρατικών και εκπαιδευτικών υπαλλήλων που προσλήφθηκαν μετά την 1/10/2011 στο Συνταξιοδοτικό Σχέδιο, παραχώρηση φιλοδωρήματος σε εκπαιδευτικούς που μονιμοποιήθηκαν μετά την 1/10/2011 και έχουν αφυπηρετήσει και πρόωρες  αφυπηρετήσεις εκπαιδευτικών χωρίς αναλογικές μειώσεις) οι οργανώσεις αυτές επαναφέρουν και πάλιν παράλογα αιτήματα τα οποία η οικονομία δεν αντέχει να πληρώνει και που οδήγησαν την χώρα στην κρίση του 2013», προειδοποιεί το ΚΕΒΕ.
 
Κατά τη γνώμη του ΚΕΒΕ, οι προνομιούχες αυτές τάξεις εργαζομένων θα πρέπει να αντιληφθούν ότι η κοινωνία δεν μπορεί άλλο να ταλαιπωρείται από την διεκδίκηση υπέρογκων αιτημάτων ή την εμμονή τους στη διατήρηση παρωχημένων «κεκτημένων». «Οι τομείς της παιδείας και της δημόσιας υπηρεσίας χρήζουν  πρώτα από όλα εκσυγχρονισμού και εξορθολογισμού των δαπανών τους αντί να προχωρούν στην υποβολή οποιοδήποτε αιτημάτων ειδικότερα οι λειτουργοί της εκπαίδευσης που τα πρόσφατα αποτελέσματα των εισαγωγικών εξετάσεων θα έπρεπε να τους είχαν προβληματίσει σοβαρά. Αυτό πρέπει να γίνει συνείδηση από  όλους, αν θέλουμε η οικονομία μας να διατηρηθεί σε πορεία βιώσιμης ανάπτυξης», εξηγεί το Επιμελητήριο.
 
Το ΚΕΒΕ καλεί τις Οργανώσεις των εκπαιδευτικών και των δημοσίων υπαλλήλων να αποσύρουν τα νέα τους αιτήματα και να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων διότι η οικονομία συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα.
 
Παράλληλα το ΚΕΒΕ καλεί τη Κυβέρνηση να είναι φειδωλή σε παράλογες αξιώσεις οι οποίες προκαλούν την κοινωνία και υπονομεύουν την οικονομία δημιουργώντας στρεβλώσεις στη πορεία ανάπτυξη της.

Δειτε Επισης

Επίτροποι ΚΟΑΠ και Ορεινών Κοινοτήτων σε κοινή προσπάθεια στήριξης αγροτικής οικονομίας
Χαμός στην Βουλή για το ΡΙΚ... Βολές για σκοπιμότητες, προσωπικές ατζέντες και μαύρες λίστες
Καταργείται η φορολόγηση εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Με κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ την Πέμπτη
Ελεγκτική Υπηρεσία: Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της Γ.Δ. Ανάπτυξης
Συμψηφισμός ποσού ύψους €551,8 εκατομμυρίων από την Κυβέρνηση μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2024
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»
Δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του ΡΙΚ-Τι διαμηνύει για τους μισθούς των υπαλλήλων ο Κεραυνός
Ετήσια αύξηση 4,2% στη βιομηχανική παραγωγή τον Ιανουάριο-Οι σημαντικότερες θετικές μεταβολές