ΣΕΚ: Προσβολή για την Κύπρο η απουσία ακτοπλοϊκής σύνδεσης με Ελλάδα

Η πολύχρονη απουσία ακτοπλοϊκής σύνδεσης με την Ελλάδα αποτελεί ντροπή και προσβολή, αφού κάποιοι συνειδητά ή άλλως πως άφησαν την Κύπρο αποκομμένη ακτοπλοϊκά από τον υπόλοιπο Ελληνισμό, αναφέρει ανακοίνωση της ΣΕΚ.
 
Η ΣΕΚ σημειώνει ότι παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή και σε μεγάλη λεπτομέρεια τα όσα τεκταίνονται τον τελευταίο καιρό σε σχέση με την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Κύπρου με την Ελλάδα.
 
Η παρούσα κυβέρνηση από τον περασμένο Νοέμβριο, αναφέρει, ανέθεσε στην υφυπουργό Ναυτιλίας Νατάσα Πηλείδου να εκπονήσει σχετικές μελέτες και ήδη προς την κατεύθυνση αυτή τρέχουν και υλοποιούνται συγκεκριμένες δράσεις και πολιτικές.
 
Το αίτημα για θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας, σημειώνεται, είναι άρρηκτα συνυφασμένο με ζωτικούς, κοινωνικούς, τουριστικούς, οικονομικούς, πολιτιστικούς αλλά και εθνικούς λόγους που αφορούν στην καθημερινή διαβίωση και την ίδια την ύπαρξη του Κυπριακού Ελληνισμού.
 
Η ΣΕΚ, ήδη με σχετική επιστολή που απέστειλε έγκαιρα προς την υφυπουργό  ανεπιφύλακτα υποστηρίζει και στηρίζει το συγκεκριμένο αίτημα. «Το Κίνημα μας ακράδαντα πιστεύει πως, υπάρχει η δυνατότητα χρηματοδότησης του έργου από τα Κοινοτικά Ταμεία Περιφερειακής Ανάπτυξης ή άλλα, όπως τα Διευρωπαϊκά Δίκτυα που αποσκοπούν στην ευκολότερη σύνδεση των απομακρυσμένων και απομονωμένων περιοχών με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης», προστίθεται.
 
Επανερχόμενοι σήμερα στο θέμα αυτό, σημειώνεται, είναι για να εκφράσουμε εκ νέου την στήριξη μας στις προσπάθειες της υφυπουργού Ναυτιλίας και να δηλώσουμε με παρρησία πως, δεν πρόκειται να δεχθούμε ή και να ανεχθούμε κανένα πισωγύρισμα ή τυχόν τεχνικά εμπόδια που εξυπηρετούν στενά επαγγελματικά συμφέροντα.
 
Η ακτοπλοϊκή σύνδεση αποτελεί εδώ και χρόνια αίτημα της μεγάλης και ισχυρής πλειοψηφίας των πολιτών και σ’ αυτό τον αγώνα η ΣΕΚ, αναφέρεται, είναι μπροστάρης τα τελευταία, 20 τουλάχιστον χρόνια.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ρεκόρ συμμετοχών στον Γύρο της Πάφου 2024!
Παρουσίαση κοινοβουλευτικού έργου του ευρωβουλευτή του ΕΛΚ Λουκά Φουρλά
Έτσι θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη τη Μεγάλη Πέμπτη
Το παζλ της απασχόλησης στο Δημόσιο-Οι μόνιμοι, οι αορίστου και ορισμένου χρόνου και πόσοι οι ωρομίσθιοι
Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Επ. Θεσμών: 6+1 προτάσεις νόμου για πολλαπλές συντάξεις-όριο συνταξιοδότησης κρατικών αξιωματούχων
Σε αναμονή για κατεπείγουσα εξέταση του προϋπολογισμού του ΤΕΠΑΚ η Βουλή
Η Ευρωβουλή ενέκρινε την οδηγία για την εργασία σε διαδικτυακές πλατφόρμες
Παρατείνεται για ακόμη ένα χρόνο η χρηματοδότηση των ελλειμμάτων του ΟΚΥπΥ-Ο λόγος της απόφασης
Αυξάνεται στα €250 το πασχαλινό επίδομα για χαμηλοσυνταξιούχους