Κλειστή Περιφερειακή Λαϊκή Αγορά στον Καρβουνά

Τη δημιουργία Περιφερειακής Λαϊκής Αγοράς στον Καρβουνά, ανακοίνωσε χθες ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδή, σε συνάντηση που είχε με τους γεωργούς στην Κυπερούντα. 

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο Υπουργός τόνισε ότι «η δημιουργία κλειστής Περιφερειακής Λαϊκής Αγοράς στον Καρβουνά, θα συμβάλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη της περιοχής και θα δώσει τη δυνατότητα στους παραγωγούς να διαθέσουν οι ίδιοι τα προϊόντα τους σε ανταγωνιστικές τιμές, εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα. Από την άλλη, οι καταναλωτές θα έχουν την ευκαιρία να αγοράζουν φρέσκα, τοπικά προϊόντα σε συμφέρουσες τιμές και να έρχονται σε άμεση επαφή με τον ίδιο τον παραγωγό».

Επισημαίνοντας ότι πολύ σύντομα θα αρχίσουν οι εργασίες για την υλοποίηση του έργου, ο Υπουργός ανέφερε ότι το Κράτος έχει διαθέσει 35.000 ευρώ, προκειμένου να διενεργηθεί η απαραίτητη τεχνοοικονομική μελέτη για την ανέγερση και λειτουργία της Λαϊκής Αγοράς στον Καρβουνά.

Ο Υπουργός ενημέρωσε παράλληλα τους γεωργούς ότι το Υπουργείο του προχωρά στην ετοιμασία ειδικού τροποποιητικού νομοσχεδίου για τη λειτουργία των λαϊκών αγορών, δεδομένου ότι η εύρυθμη λειτουργία τους θα έχει πολλαπλά οφέλη για τους ίδιους και την κοινωνία.
Σύμφωνα με τον Υπουργό, οι σημαντικότερες τροποποιήσεις αφορούν στην απαγόρευση της συμμετοχής εμπόρων στις λαϊκές αγορές, στην απλοποίηση των διαδικασιών έγκρισης και συμμετοχής των παραγωγών σε αυτές, στην πιο ορθολογική διενέργεια ελέγχων από τις αρμόδιες αρχές και στη μείωση του διοικητικού άχθους και της γραφειοκρατίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης των γεωργών της περιοχής της Κυπερούντας με τον Υπουργό, συζητήθηκε ακόμα η διαδικασία παροχής των αποζημιώσεων από ζημιές που προκάλεσαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα των τελευταίων μηνών, καθώς και το νέο σύστημα γεωργικής ασφάλισης. 
Στο πλαίσιο αυτό, ο Υπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία ότι το σχετικό Νομοσχέδιο θα εγκριθεί από την Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων την ερχόμενη εβδομάδα.

Τέλος, ο Υπουργός επεσήμανε ότι πολύ σύντομα θα γίνει νέα προκήρυξη του επενδυτικού μέτρου 4.1 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, με ιδιαίτερη στόχευση στις ορεινές περιοχές. 

Η νέα προκήρυξη, ανέφερε ο Υπουργός, θα προσφέρει στους παραγωγούς την ευκαιρία να αποκτήσουν σύγχρονα μέσα παραγωγής, με απλοποιημένες διαδικασίες και με το ύψος της επιδότησης να κυμαίνεται από το 50 μέχρι και το 70% της συνολικής δαπάνης.

Το μέτρο αυτό, κατέληξε ο Υπουργός, θα δώσει την δυνατότητα στους παραγωγούς, μεταξύ άλλων, να εγκαταστήσουν αντιχαλαζικά δίκτυα, για προστασία της παραγωγής τους από τα ολοένα και πιο συχνά ακραία καιρικά φαινόμενα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ζημιές καταγράφει την Πέμπτη το ΧΑΚ
Ρεκόρ συμμετοχών στον Γύρο της Πάφου 2024 (video)
Παρουσίαση κοινοβουλευτικού έργου του ευρωβουλευτή του ΕΛΚ Λουκά Φουρλά
Έτσι θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη τη Μεγάλη Πέμπτη
Το παζλ της απασχόλησης στο Δημόσιο-Οι μόνιμοι, οι αορίστου και ορισμένου χρόνου και πόσοι οι ωρομίσθιοι
Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Επ. Θεσμών: 6+1 προτάσεις νόμου για πολλαπλές συντάξεις-όριο συνταξιοδότησης κρατικών αξιωματούχων
Σε αναμονή για κατεπείγουσα εξέταση του προϋπολογισμού του ΤΕΠΑΚ η Βουλή
Η Ευρωβουλή ενέκρινε την οδηγία για την εργασία σε διαδικτυακές πλατφόρμες
Παρατείνεται για ακόμη ένα χρόνο η χρηματοδότηση των ελλειμμάτων του ΟΚΥπΥ-Ο λόγος της απόφασης