Η ΟΕΒ στην Ετήσια Συνδιάσκεψη της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας

Η  Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) συμμετέχει και φέτος στην Ετήσια Συνδιάσκεψη της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO) που πραγματοποιείται στη Γενεύη της Ελβετίας μεταξύ 10 και 21 Ιουνίου και η οποία συμπίπτει με τα εκατοντάχρονα της Οργάνωσης.  

Κατά την φετινή Συνδιάσκεψη θα διεξαχθούν συζητήσεις επί της έκθεσης του Γενικού Διευθυντή της Οργάνωσης με θέμα “Εργασία για ένα καλύτερο μέλλον” (Work for a brighter future) ενώ στην ημερήσια διάταξη βρίσκονται και άλλα θέματα ιδιαίτερης σημασίας όπως η καταπολέμηση της βίας και παρενόχλησης στην εργασία (Violence and Harassment in the world of work).

Ο Επικεφαλής της εργοδοτικής αντιπροσωπείας κ. Μιχάλης Αντωνίου, Γενικός Διευθυντής της ΟΕΒ, σε ομιλία του ενώπιον της ολομέλειας της Συνόδου εξήρε τον ρόλο του ILO και την πρόοδο που επιτεύχθηκε σε αρκετά κοινωνικά ζητήματα κατά τα τελευταία 100 χρόνια ως αποτέλεσμα του παγκόσμιου εμπορίου, της καινοτομίας και των κοινών πρωτοβουλιών μεταξύ των κοινωνικών εταίρων.  Επιπλέον, ο κ. Αντωνίου τοποθετήθηκε επί της έκθεσης του Γενικού Διευθυντή του ILO με ειδική αναφορά στις εισηγήσεις για την εγκαθίδρυση συστημάτων δια βίου μάθησης για τους εργαζόμενους και την ανάληψη πρωτοβουλιών για τον τερματισμό των διακρίσεων, της βίας και της παρενόχλησης στην εργασία.

Στην διάρκεια της Συνόδου και στο περιθώριο των κύριων εργασιών της, η Κυπριακή εργοδοτική αντιπροσωπεία έχει επαφές και συνεργασία με ανώτερα στελέχη του ILO αλλά και με εθνικές αντιπροσωπείες διαφόρων κρατών-μελών της Οργάνωσης με τις οποίες η ΟΕΒ συνδέεται επί δεκαετίες με στενές σχέσεις συνεργασίας.

Η ΟΕΒ εκπροσωπεί στο ILO τους Κύπριους Εργοδότες ανελλιπώς από το 1960, οπότε και η Κύπρος έγινε μέλος της Διεθνούς αυτής Οργάνωσης.

Δειτε Επισης

Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων: Βιώσιμο μέχρι 2080, βούληση για εξορθολογισμό της επενδυτικής πολιτικής
ΗΠΑ: Δύο εγγεγραμμένες στην Κύπρο εταιρείες στις νέες κυρώσεις κατά Λευκορωσίας
Στο Λονδίνο σήμερα ο Νίκος Χριστοδουλίδης για προώθηση επενδύσεων
Σοβαροί κίνδυνοι για οικονομία αν κλιμακωθεί η ένταση-Οι ανησυχίες και τι φοβίζει τον επιχειρηματικό κόσμο
Με μικρή άνοδο άρχισε η εβδομάδα στο ΧΑΚ
Βιώσιμο μέχρι το 2080 και δεν κινδυνεύει το ΤΚΑ-Θα πρέπει να δημιουργηθεί πραγματικό αποθεματικό
Μεταβατικές διατάξεις για προαγωγές 2024-2025 στο δημόσιο-Η πρόταση νόμου που συζητείται στη Βουλή
FDI screening: Διαφωνίες και δυστοκία συναίνεσης για το πλαίσιο ελέγχου άμεσων ξένων επενδύσεων
14ο Nicosia Economic Congress: Σκιαγράφησε το παρόν και το μέλλον της κυπριακής οικονομίας (vid)
Συναγερμός και για την οικονομία... Συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη ο Κεραυνός-Καθησυχαστικές οι διαπιστώσεις