Στεγαστικό σχέδιο για ορεινές και ακριτικές περιοχές

Το Υπουργείο Εσωτερικών έχει ανακοινώσει το στεγαστικό σχέδιο αναζωογόνησης ορεινών και ακριτικών περιοχών και αφορά στην παροχή οικονομικής ενίσχυσης για απόκτηση ιδιόκτητης κατοικίας για μόνιμη ιδιοκατοίκηση, όπως ανέγερση κατοικίας, αγορά νέας ή υφιστάμενης κατοικίας, αγορά και βελτίωση νέας ή υφιστάμενης κατοικίας, καθώς και απόκτηση με δωρεά ή και με άλλο τρόπο και βελτίωση νέας ή υφιστάμενης κατοικίας.
Το σχέδιο χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Εσωτερικών και οι δαπάνες που αφορούν σε οικονομική ενίσχυση δικαιούχων για απόκτηση κατοικίας καταβάλλονται από τις Επαρχιακές Διοικήσεις. Η ενίσχυση ανέρχεται στο 50% της συνολικής δαπάνης, με κατώτατο όριο συνολικής δαπάνης τις €20.000. Δηλαδή η συνολική δαπάνη πρέπει να είναι τουλάχιστον €20.000 και ως εκ τούτου το ελάχιστο ποσό που μπορεί να παραχωρηθεί είναι  €10.000. Το ανώτατο όριο ενίσχυσης εξαρτάται από τη σύνθεση της οικογένειας και τα καθορισμένα εισοδηματικά κριτήρια του Σχεδίου που αναφέρονται στην προκήρυξη του Σχεδίου.
 
Η παροχή οικονομικής ενίσχυσης αφορά την κατοίκηση σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές/κοινότητες εντός οικιστικών περιοχών και οικιστικών ζωνών. Στον Δήμο Λευκωσίας περιλαμβάνονται οδοί κατά μήκος της Πράσινης Γραμμής, οι οποίες περιλαμβάνονται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών .
Οι  οδοί έχουν καθοριστεί από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λευκωσίας και είχαν αποσταλεί στο Υπουργείο κατά τη διαδικασία επεξεργασίας του σχεδίου. 
 
Τελευταία ημερομηνία υποβολής αίτησης έχει καθοριστεί η 31η Δεκεμβρίου 2020.
 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν αιτήσεις σε έντυπη μορφή από το Υπουργείο Εσωτερικών  στη Λευκωσία και από τις Επαρχιακές Διοικήσεις,  καθώς και σε ηλεκτρονική μορφή από την ιστοσελίδα του Υπουργείου (https://bit.ly/2MwMbdR) και των Επαρχιακών Διοικήσεων (www.moi.gov.cy/moi/da/dadmin.nsf). Οι αιτήσεις θα πρέπει να υποβληθούν στις Επαρχιακές Διοικήσεις.
 

Δειτε Επισης

Εβδομαδιαίες απώλειες κατέγραψε το ΧΑΚ
Μέτρο ενίσχυσης με ετήσιο προϋπολογισμό €1.400.000 για ζημιές από θεομηνίες στην γεωργία
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους