Πηλείδου: Στην ναυτιλία δεν χωράει η μετριότητα

Το πάθος, η επιμονή και η δημιουργικότητα είναι αυτό που πρέπει να χαρακτηρίζει όλους όσοι εμπλέκονται στην ναυτιλιακή βιομηχανία, στην οποία δεν χωράει η μετριότητα, ανέφερε η Υφυπουργός Ναυτιλίας, Νατάσα Πηλείδου, μιλώντας στη Λεμεσό.
 
Σε χαιρετισμό της, σε συνάντηση ανταλλαγής ιδεών που συνδιοργάνωσαν το Cyprus Marine Club και η εταιρεία παροχής επιχειρηματικών συμβουλών Maravilhosa, με θέμα το πάθος και τη δημιουργικότητα στο χώρο εργασίας, η κ. Πηλείδου υπέδειξε ότι η δημιουργία του Υφυπουργείου Ναυτιλίας στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα για την κυβερνητική δέσμευση να διασφαλίσει και να ενισχύσει τον σημαντικό για την οικονομία ναυτιλιακό τομέα.
 
Η Υφυπουργός υπενθύμισε  τις δράσεις που υλοποιούνται με στόχο την προσφορά υψηλού επιπέδου ναυτιλιακών υπηρεσιών, μέσα και από τη συνέργεια του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ενώ σημείωσε πως ο αριθμός των εταιρειών που περιλαμβάνονται στον φόρο χωρητικότητας (tonnage tax) έχουν αυξηθεί από 168 το 2017, σε 208 σήμερα, ενώ τα έσοδα πλοιοδιαχείρισης αυξήθηκαν κατά 11% το 2018, φτάνοντας τα 528 εκατομμύρια ευρώ ή 5% του Κυπριακού  Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος.
 
Ανέφερε ακόμη πως ραχοκοκαλιά της στρατηγικής, στην οποία βασίζονται οι στόχοι και οι δράσεις του Υφυπουργείου, είναι η διαφάνεια και η σταθερότητα, ενώ υπέδειξε τη σημασία προώθησης της έρευνας και της καινοτομίας και της εκπαίδευσης σε ναυτικά επαγγέλματα.
 
Οι ομιλητές της συζήτησης επικεντρώθηκαν σε τρεις βασικούς τομείς, την εκπαίδευση και την επαγγελματική ανέλιξη στο χώρο εργασίας, στις κρατικές και δημόσιες σχέσεις καθώς και στην εταιρική κοινωνική ευθύνη.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Επ. Θεσμών: 6+1 προτάσεις νόμου για πολλαπλές συντάξεις-όριο συνταξιοδότησης κρατικών αξιωματούχων
Σε αναμονή για κατεπείγουσα εξέταση του προϋπολογισμού του ΤΕΠΑΚ η Βουλή
Η Ευρωβουλή ενέκρινε την οδηγία για την εργασία σε διαδικτυακές πλατφόρμες
Παρατείνεται για ακόμη ένα χρόνο η χρηματοδότηση των ελλειμμάτων του ΟΚΥπΥ-Ο λόγος της απόφασης
Αυξάνεται στα €250 το πασχαλινό επίδομα για χαμηλοσυνταξιούχους
Βουλή: Ζητά επαναπροκήρυξη Σχεδίου ρύθμισης οφειλών προσφύγων
Θετικά τα αποτελέσματα ελέγχου της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή σε περίπτερα
Θεσμοθετεί απευθείας διάλογο με το επιχειρείν η Κυβέρνηση-Επιβεβλημένη η ενίσχυση της φήμης της Κύπρου
Αποχωρεί από την ΟΕΒ μετά από 41 χρόνια ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Κώστας Χριστοφίδης