ΟΕΒ: Η χώρα χρειάζεται δραστικές αλλαγές

Στους εντυπωσιακούς ρυθμούς ανάπτυξης, στην επαναφορά της χώρας σε επενδυτική βαθμίδα, στην άνετη πρόσβαση στις διεθνείς αγορές, στη συντριβή της ανεργίας αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της ΟΕΒ, Γιώργος Πέτρου.

Κατά την ομιλία του στην 58η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14 Μαΐου 2019, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, της πολιτικής ηγεσίας, βουλευτών, πολιτειακών αξιωματούχων, ξένων διπλωμάτων και επιχειρηματιών, τόνισε πως σε αυτή την φάση πρέπει να σχεδιάσουμε το μέλλον, βιώσιμο και αναπτυξιακό. 

«Συνάμα, με την αύξηση της οικονομικής δραστηριότητας που θα προκύψει, με τις νέες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν, τα δημόσια έσοδα  θα είναι περισσότερα από όσα αποδίδουν οι υφιστάμενες αντιαναπτυξιακές επιβαρύνσεις και επομένως θα πρέπει σταδιακά να αρθούν τα φορολογικά βάρη που φορτώθηκαν οι επιχειρήσεις», επεσήμανε ο Πρόεδρος της ΟΕΒ.
    
Μείωση ΜΕΔ
Ο κ. Πέτρου ανέφερε ότι η ΟΕΒ αναγνωρίζει πλήρως όλες τις σημαντικές τομές που υλοποιήθηκαν την τελευταία περίοδο και υποστηρίζει κάθε προσπάθεια για βελτίωση και αναβάθμιση σε κάθε τομέα της οικονομίας και της κοινωνίας. 

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και στο ταχύ ρυθμό μείωσης τους, στις μεταρρυθμίσεις στη δημόσια υπηρεσία και πιο συγκεκριμένα στο κρατικό μισθολόγιο, καθώς και στην επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης.  

Ρύθμιση απεργιών
Εξάλλου, παρέθεσε τις θέσεις της ΟΕΒ σχετικά με την μεταρρύθμιση στην εκπαίδευση, στη τοπική αυτοδιοίκηση ώστε να λειτουργήσει με οικονομική αυτονομία, στην  προώθηση των ΑΠΕ και την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρισμού και στην είσοδο της χώρας στην τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση. Επιπλέον, έγινε αναφορά στη ρύθμιση των απεργιών και στις δράσεις που πρέπει να γίνουν για ικανοποίηση των αναγκών των επιχειρήσεων σε εργατικό δυναμικό. 

ΓεΣΥ
Επιπρόσθετα, τόνισε την στήριξη του για την υλοποίηση του ΓΕΣΥ καθώς και τη κατάλληλη χρήση των υδρογονανθράκων. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο θέμα του Brexit και στη σημασία των Ευρωεκλογών. Την στήριξη της ΟΕΒ εξέφρασε ο κ. Πέτρου και στις προσπάθειες για επίλυση του εθνικού μας προβλήματος για δίκαιη και βιώσιμη λύση.

«Με σύνεση, πολιτική συνεννόηση, κοινωνική και εργατική ειρήνη, δημοσιονομική πειθαρχία, εξωστρεφή αναπτυξιακό προσανατολισμό, τομές και μεταρρυθμίσεις, μπορούμε να επιταχύνουμε την παραγωγική ανασυγκρότηση της πατρίδας μας και να αναβαθμίσουμε το βιοτικό επίπεδο κάθε πολίτη αυτής της υπέροχης χώρας», κατέληξε ο κ. Πέτρου.

Δειτε Επισης

Σχέδια ενίσχυσης για «χρωματισμένο» γεωργικό πετρέλαιο-Οι δικαιούχοι και ο τρόπος υποβολής των αιτήσεων
Ρίχνουν μαύρο στις συχνότητες του ΡΙΚ για μία ώρα οι εργαζόμενοι στο ίδρυμα
Επίτροποι ΚΟΑΠ και Ορεινών Κοινοτήτων σε κοινή προσπάθεια στήριξης αγροτικής οικονομίας
Χαμός στην Βουλή για το ΡΙΚ... Βολές για σκοπιμότητες, προσωπικές ατζέντες και μαύρες λίστες
Καταργείται η φορολόγηση εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Με κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ την Πέμπτη
Ελεγκτική Υπηρεσία: Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της Γ.Δ. Ανάπτυξης
Συμψηφισμός ποσού ύψους €551,8 εκατομμυρίων από την Κυβέρνηση μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2024
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»