Κυπριακή προσφορά για την Ευρωπαϊκή Αρχή Εργασίας

Το Συμβούλιο των Κρατών Μελών της ΕΕ δημοσίευσε τις προσφορές που έστειλαν τέσσερις χώρες της ΕΕ για να φιλοξενήσουν την έδρα της μελλοντικής Ευρωπαϊκής Αρχής Εργασίας (ELA) και συγκεκριμένα τις προσφορές που έστειλαν οι Μπρατισλάβα (Σλοβακία), Λευκωσία (Κύπρος), Ρίγα (Λετονία) και Σόφια (Βουλγαρία). 

Οι προσφορές ελήφθησαν έως τις 6 Μαΐου 2019, σύμφωνα με τη διαδικασία επιλογής της έδρας του ELA, την οποία συμφώνησαν οι εκπρόσωποι των κρατών μελών. Η προσφορά της Κύπρου μπορεί να βρεθεί στη διεύθυνση: https://www.consilium.europa.eu/media/39269/cyprus-ela-offer-en.pdf και η σχετική καμπάνια συνοδεύεται από το "hastag" #ELAtoCyprus.

Η σελίδα προσφοράς 60 σελίδων περιέχει μάλιστα εισαγωγή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

"Η Λευκωσία, πρωτεύουσα της Κύπρου, φιλοδοξεί να φιλοξενήσει την Ευρωπαϊκή Αρχή Εργασίας (ELA), η οποία αναμένεται να αρχίσει τη λειτουργία της μέσα στο 2019", αναφέρει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης. "Σε μια ένωση της Αλληλεγγύης, μια Ευρώπη ενωμένη σε πολυμορφία, θα είναι το πρώτο πανευρωπαϊκό όργανο που φιλοξενείται στην Κυπρο", τονίζει και συμπληρώνει ότι " διασφάλιση των δικαιωμάτων των πολιτών, η εξασφάλιση ίσων ευκαιριών και επίτευξη καλύτερων και ασφαλών συνθηκών απασχόλησης, αποτελούσε ανέκαθεν μία από τις κύριες προτεραιότητες της Ένωσης".

"Από την άποψη αυτή, η ίδρυση του ELA σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο προς μια πιο κοινωνικά υπεύθυνη και δίκαιη Ευρωπαϊκή Ένωση", σημειώνει ο Ν.Αναστασιάδης. "Ο ELA διαδραματίζει αποφασιστικό ρόλο και η Κύπρος είναι έτοιμη, με κάθε τρόπο, να υποστηρίξει αυτό τον κοινό σκοπό".

"Η φιλοξενία της Αρχής αποτελεί το φυσικό αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης υποστήριξης της Κύπρου για τη δημιουργία μιας κοινής αρχής εργασίας και της δέσμευσης της για την προαγωγή δίκαιων συνθηκών εργασίας, κοινωνικής συνοχής και υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων", τονίζει στο εισαγωγικό μήνυμά του.

"Η Κύπρος, με μια ανοιχτή, ποικίλη και πολυπολιτισμική κοινωνία, εκτός από την άφθονη ιστορική κληρονομιά και τον φυσικό πλούτο της, προσφέρει ένα μοναδικά ασφαλές και σταθερό περιβάλλον για να ζήσει κανείς και να εργαστεί, καθώς και προηγμένες υποδομές, υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας και κοινωνικής ασφάλισης, υψηλά στάνταρς εκπαίδευσης σε για αγγλόφωνους και γαλλόφωνους και πολυάριθμες προοπτικές απασχόλησης".

"Η Λευκωσία, μια εξαιρετική σύγχρονη πόλη με συναρπαστική ιστορία, απολαμβάνει όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την επιτυχημένη φιλοξενία της ELA, προσφέροντας όλα τα απαραίτητα μέσα και εργαλεία για ένα αποτελεσματικό εργασιακό περιβάλλον, καθώς και την ιδανική ποιότητα ζωής για το προσωπικό και τις οικογένειές του".

"Η φιλοξενία τoυ ELA στην Κύπρο θα αυξήσει επίσης σημαντικά την προβολή της ΕΕ στο ανατολικό και νότιο τμήμα της Ένωσης", καταγράφει ο Πρόεδρος και σημειώνει ότι "η επιλογή της Λευκωσίας θα αποτελέσει ψήφο εμπιστοσύνης προς τις χώρες και τους πολίτες της περιφέρειας της ΕΕ, στέλνοντας ένα μήνυμα αποκέντρωσης, αλληλεγγύης και ισότητας όλων των κρατών μελών της, εμπλουτίζοντας περαιτέρω το μοναδικό θεσμικό πλαίσιο της Ένωσης και το γενικό πλαίσιο λειτουργίας των υπηρεσιών της".

"Αναμένουμε την υποστήριξή σας. Κατά την εξέταση της πρότασης που παρουσιάζουμε σήμερα, είμαι πεπεισμένος ότι θα αναγνωρίσετε την τέλεια ισορροπία και αντιστοιχία μεταξύ των αντικειμενικών κριτηρίων και της προσφοράς της Κύπρου", σημειώνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. 

"Οι κοινωνικοί εταίροι στην Κύπρο, ενώσεις εργοδοτών και εργαζομένων, ομοσπονδίες και οργανισμοί, υποστηρίζουν σθεναρά την πρωτοβουλία αυτή, κάτι που μας ενθαρρύνει να ενισχύσουμε περαιτέρω τις προσπάθειές μας για να φιλοξενήσει τον ELA η Λευκωσία. Η Κύπρος προσβλέπει στην επιτυχή σύσταση αυτής της Αρχής και στο ακόμη πιο επιτυχημένο και γόνιμο μέλλον της", καταλήγει στο μήνυμά του ο Πρόεδρος.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Πτώση, μετά από το τριήμερο ανοδικό σερί, παρουσίασε το ΧΑΚ
ΚΟΕ: Στο 2,6% το 2024 και στο 3,3% το 2025 ο ρυθμός ανάπτυξης
Ζημιές καταγράφει την Πέμπτη το ΧΑΚ
Ρεκόρ συμμετοχών στον Γύρο της Πάφου 2024 (video)
Παρουσίαση κοινοβουλευτικού έργου του ευρωβουλευτή του ΕΛΚ Λουκά Φουρλά
Έτσι θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη τη Μεγάλη Πέμπτη
Το παζλ της απασχόλησης στο Δημόσιο-Οι μόνιμοι, οι αορίστου και ορισμένου χρόνου και πόσοι οι ωρομίσθιοι
Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Επ. Θεσμών: 6+1 προτάσεις νόμου για πολλαπλές συντάξεις-όριο συνταξιοδότησης κρατικών αξιωματούχων
Σε αναμονή για κατεπείγουσα εξέταση του προϋπολογισμού του ΤΕΠΑΚ η Βουλή