anner-cyta-vodafone

Ικανοποίηση ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ για ανανέωση συλλογικής σύμβασης του Ωρομίσθιου Κυβερνητικού Προσωπικού

  13/05/2019 10:22
Ικανοποίηση ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ για ανανέωση συλλογικής σύμβασης του Ωρομίσθιου Κυβερνητικού Προσωπικού

Ικανοποίηση ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ για ανανέωση συλλογικής σύμβασης του Ωρομίσθιου Κυβερνητικού Προσωπικού

  13/05/2019 10:22

Η ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ εκφράζει την ικανοποίηση της για την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της 6ης Μαΐου 2019 να εγκριθεί η συμφωνία η οποία έγινε μεταξύ του Υπουργού Οικονομικών και των συνδικαλιστικών οργανώσεων ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ και ΠΑΣΥΕΚ ΠΕΟ για την ανανέωση της συλλογικής σύμβασης του Ωρομίσθιου Κυβερνητικού Προσωπικού για τα έτη 2015-2018. 

RELATED ARTICLES

 
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, μετά από εντατικές διαπραγματεύσεις συμφωνήθηκε πρόσφατα και επικυρώθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο στις 6 Μαΐου 2019:

1ον .Η ένταξη των εποχικών που συμπληρώνουν 12 μήνες υπηρεσίας (έστω και διακεκομμένη) στο Ταμείο Προνοίας του ΩΚΠ από 1/6/2019.

2ον . Να μετατραπεί η 11μηνη απασχόληση των εποχικών ωρομισθίων σε 12μηνη και από την 1/4/2020 να παίρνουν προσαύξηση της κλίμακας μισθοδοσίας τους καθώς και οι εποχικοί ορισμένου χρόνου που συμπληρώνουν 24 μήνες υπηρεσία πριν την 1η Απριλίου όπως προνοείται για όλο το ΩΚΠ στην εγκύκλιο με αριθμό 2/2016 ημερομηνίας 1/8/2016. Η ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ είχε ζητήσει από τον Δεκέμβριο του έτους 2017 να εφαρμοστεί 12μηνη απασχόληση των εποχικών γιατί στη  ουσία μετά την εφαρμογή της 11μηνης απασχόλησης ο ένας μήνας ανεργίας δεν ήταν προς όφελος καμίας πλευράς.

3ον. Η Ίση μεταχείριση στην παραχώρηση ειδικού επιδόματος στο προσωπικό που απασχολείται στο Σταυρό Ψώκα, έχει συμφωνηθεί να δοθεί αναδρομικά από 1/1/2018.

4ον. Η αλλαγή του τρόπου λειτουργίας του Σχεδίου Ιατροφαρμακευτικής Περίθαλψης και Ευημερίας και ιδιαίτερα της κάλυψης της πληρωμής της άδειας ασθενείας από το κράτος ως εργοδότης και ο τερματισμός των εισφορών ύψους 1,2% του Ωρομίσθιου Κυβερνητικού Προσωπικού στο Σχέδιο από την 1η Φεβρουαρίου 2019. (Οι αποκοπές που έγιναν από τον Φεβρουάριο του 2019 και μετά θα επιστραφούν στους επηρεαζόμενους από το Γενικό Λογιστήριο)

«Για την πλήρη επαναφορά των επιδομάτων δεν υπήρξε καμία υποχώρηση από τη κυβέρνηση. Έχει γίνει ήδη μείωση των αποκοπών με συμφωνία στις 11/7/2017. Θα εξεταστεί στη συνέχεια η ημερομηνία επαναφοράς των επιδομάτων και υπερωριών για όλο το προσωπικό του κράτους», σημειώνεται.

 
Η συμφωνία, όπως ανάφερε ο Γενικός Γραμματέας της ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ Γιώργος Κωνσταντίνου, είναι ικανοποιητική γιατί επιτεύχθηκε: 1ον. Η σταδιακή επαναφορά των μισθών, 2ον. Η ίση μεταχείριση στους εποχικούς, 3ον .Εφαρμόζεται η 12μηνη απασχόληση για τους 11μηνους εποχικούς για τους οποίους κρίθηκε ότι η απασχόληση τους είναι αναγκαία για όλο το έτος. (Ένας αριθμός εποχικών ναυαγοσωστών θα παραμείνει με περιορισμένη διάρκειας απασχόληση γιατί την περίοδο των θερμών μηνών του έτους υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη για στελέχωση των παραλιών με ναυαγοσώστες). 4ον . Γίνεται αποκατάσταση της διάκρισης που είχε σε βάρος του το Ωρομίσθιο Κυβερνητικό Προσωπικό όσο αφορά τα θέματα Ιατροφαρμακευτικής Περίθαλψης. Δεν έχει επιτευχθεί η πλήρης επαναφορά των επιδομάτων και υπερωριών η οποία όμως αναγνωρίστηκε από το κράτος ότι πρέπει να υλοποιηθεί στο άμεσο μέλλον για το σύνολο των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα χωρίς διακρίσεις.

 
Η ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ όπως ανάφερε ο Γενικός της Γραμματέας, θα προχωρήσει με τους κοινωνικούς εταίρους στην ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης για την ανανέωση της συλλογικής σύμβασης του Προσωπικού των Σχολικών Εφορειών, την συνομολόγηση συμφωνιών για το προσωπικό ορισμένου και αορίστου χρόνου, καθώς και για τα άλλα θέματα που απασχολούν τα μέλη της με σκοπό να επικρατήσει η ισότητα και δίκαιη μεταχείριση όλων των εργαζομένων σε όλο το φάσμα δραστηριοτήτων της Ομοσπονδίας στο δημόσιο, ευρύτερο δημόσιο τομέα και αλλού.

 
«Ο αγώνας για βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων είναι αδιάκοπος για την ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ και συνεχίζεται με συνέπεια και εντιμότητα», αναφέρεται.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας