ΠτΔ: Η Κύπρος θα ωφεληθεί από πρωτοβουλία για τον Δρόμο του Μεταξιού

Η ανάπτυξη της Πρωτοβουλίας για τον Δρόμο του Μεταξιού είναι προς το παγκόσμιο συμφέρον γιατί προάγει τη συνεργασία μεταξύ κρατών και συμβάλλει στην ειρήνη, τη σταθερότητα και την οικονομική ανάπτυξη, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο οποίος βρίσκεται στο Πεκίνο για να συμμετάσχει στο Φόρουμ Κορυφής για τον Δρόμο του Μεταξιού, επαίνεσε την Κίνα για «τη διοργάνωση αυτού του εξαιρετικού γεγονότος που θα μας δώσει  την ευκαιρία να επαναβεβαιώσουμε τη δέσμευσή μας για ενδυνάμωση των σχέσεών μας … προς το ύψιστο συμφέρον» των λαών της Κύπρου και της Κίνας.
 
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε πως θεωρεί την Πρωτοβουλία για τον Δρόμο του Μεταξιού «μια μεγάλη ευκαιρία για χώρες όπως η Κύπρος», για να δει η χώρα πώς μπορεί να ενισχύσει «τις άριστες σχέσεις μας με την Κίνα» και να προωθήσει τη συνεργασία μεταξύ των δυο χωρών.
 
«Αναμένω περαιτέρω πρωτοβουλίες προκειμένου να οικοδομήσουμε τη συνεργασία μας με όλες τις χώρες που συμμετέχουν, κάτι που θα δώσει την ευκαιρία για περαιτέρω επενδύσεις είτε στην Κίνα είτε αντίστροφα για ανάπτυξη της συνεργασίας στο εμπόριο και τις επενδύσεις», ανέφερε.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως η Κύπρος έχει ωφεληθεί πάρα πολύ από την Πρωτοβουλία για τον Δρόμο του Μεταξιού, προσθέτοντας πως οι κινέζικες επενδύσεις βοήθησαν τον τομέα των οικοδομών να βγει από την οικονομική κρίση την περίοδο 2012-2013.
 
Σε ό,τι αφορά τη ναυτιλιακή συνεργασία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε πως η Κύπρος, η τρίτη μεγαλύτερη χώρα στην ΕΕ σε ό,τι αφορά την εγγραφή σκαφών στο νηολόγιο της και η 10η σε παγκόσμιο επίπεδο, επιθυμεί να ωφεληθεί από αυτήν.
 
«Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να γίνουμε μέρος αυτής της ανάπτυξης, που χωρίς αμφιβολία θα ωφελήσει τον ναυτιλιακό μας τομέα», ανέφερε.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Επ. Θεσμών: 6+1 προτάσεις νόμου για πολλαπλές συντάξεις-όριο συνταξιοδότησης κρατικών αξιωματούχων
Σε αναμονή για κατεπείγουσα εξέταση του προϋπολογισμού του ΤΕΠΑΚ η Βουλή
Η Ευρωβουλή ενέκρινε την οδηγία για την εργασία σε διαδικτυακές πλατφόρμες
Παρατείνεται για ακόμη ένα χρόνο η χρηματοδότηση των ελλειμμάτων του ΟΚΥπΥ-Ο λόγος της απόφασης
Αυξάνεται στα €250 το πασχαλινό επίδομα για χαμηλοσυνταξιούχους
Βουλή: Ζητά επαναπροκήρυξη Σχεδίου ρύθμισης οφειλών προσφύγων
Θετικά τα αποτελέσματα ελέγχου της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή σε περίπτερα
Θεσμοθετεί απευθείας διάλογο με το επιχειρείν η Κυβέρνηση-Επιβεβλημένη η ενίσχυση της φήμης της Κύπρου
Αποχωρεί από την ΟΕΒ μετά από 41 χρόνια ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Κώστας Χριστοφίδης